Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

František Stočes

30. 8. 2008 15:02
Tajemství života, smysl života, a kosmický "Bůh" (Sci-fi)

Pokud jste nečetli, nabízím k úvaze na

http://stoces.blog.idnes.cz/c/33863/Tajemstvi-zivota-smysl-zivota-a-kosmicky-Buh-Sci-fi.html

FS

0 0
možnosti
J

jschneider

9. 8. 2008 14:05
Proč

  Co Vás vedlo k napsání tohoto článku?

Je to souhrn banalit a nepřesností. Kdybyste měl skutečný zájem, rozhodně byste o živé hmotě a jejím vzniku znal více a text by měl jinou kvalitu. Že se živá hmota vyvíjí směrem k složitějším formám  je projevem toho jak stárne. nejde o nic jiného než o entropii. Stále se zmenšuje počet druhů. Flora i fauna  jsou stále chudší. Stále menší pestrost forem je také projevem entropie. Ta probíhá všude a vždy\.   

0 0
možnosti
DS

Streit

18. 7. 2008 14:33
Jste příliš blízko

teorie inteligentního designu. Designér podle mě neexistuje, není odkud by se vzal (ani takový čas neexistuje). Proto neexistuje ani inteligentní design jako záměr konečné organizace. Jde jen o spontánní vlastnost každé kvantity se autokatalyticky organizovat v novou kvalitu.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 7. 2008 21:47
Re: Jste příliš blízko

Nemám žádné předsudky. Je to jen o rozměru Života. Organismy se množí, to víme. Ze zárodku se vyvine kompletní jedinec. Co když je Vesmír jedním takovým "větším" organismem, který se množí. Jen se množí trochu jinak než živočichové. Ostatně živočichové se množí jinak než bakterie.

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 7. 2008 15:30
Zajímavý článek

Zajímavé zamyšlení, jen ten symsl naší existence mi připadá trochu divný - celou hmotu ve vesmíru přeorganizovat až bude úplně zorganizovaná. A co pak? Nehledě na to, že biologické organizování hmoty se těžko rozšíří za hranici země.

Kdepak, mnohem radši mám toho Boha s tím, že smysl naší existence je nejasný až mlhavý, nicméně s příslibem, že existuje :-)

Ale i tak čtu vaše články rád.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

17. 7. 2008 13:31
Náhodný vznik DNA, která člověka predikovala už před miliony

"Náhodný vznik DNA, která člověka predikovala už před miliony let, lze zcela vyloučit."

ano? a jakpakto? nejaky dukaz?

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

17. 7. 2008 13:30
Uspořádání těchto komponent je zcela nenáhodné

"Uspořádání těchto komponent je zcela nenáhodné a přesně odpovídá DNA plánu příslušného organismu" - to neni pravda, pokud by tomu tak bylo, musela by byt jednovajecna dvojcata opravdu identicka, coz nejsou. nektere zasti organismu jsou na nahode dokonc eprimo zalozeny - imunitni system a jeho geneticky zaklad

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!