Diskuse

XENOFOBIE

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prašivka

1. 12. 2007 19:09
A kod je tenhle?

Zena, ktera do tv kamera rika, ze je proti tomu, aby u jejich mesta vystaveli tabor pro uprchliky, protoze tam budou sami Cecenci a Cecenci jsou podle ni sami  teroristi. Co je ona, pane Vasicku? Rasistka nebo xenofobka?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 12. 2007 10:09
Ani jedno

Maximálně tak může být sobecká nebo paranoidní. Je to stejné jako když někdo nechce vedle svého bydliště dálnici. Navíc argumentuje demagogicky. Takový uprchlický tábor je nutností, stejně jako ta dálnice. Pro okolí však přináší určté problémy i pozitiva.

0 0
možnosti

Bojovník

1. 12. 2007 19:08
Jste ukazkovym

xenofobem. Bojovník proti rasismu.. P.S. neklikam.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 12. 2007 12:31
díky

za ukázku agresivity. Co také jiného čekat od bojovníka. Demagogií to začíná a násilím končí.

0 0
možnosti

důchodce

1. 12. 2007 13:55
souhlas,

máte ode mě karmuR^

0 0
možnosti

maja

30. 11. 2007 23:34
Trošku jiný úhel pohledu

Pojmenoval jste jak to je, máte také představu, jak této nemoci předcházet?

 Když tak nad tím přemýšlím, tak jsme všichni postiženi xenofobií, protože každý nový den je pro nás něčím neznámým a vše, co nás může potkat v nás také může  vyvolávat pocit strachu. Řekla bych, že jsou lidé více a méně xenofobní. Pokud budeme přemýšlet z čeho vlastně tento strach pramení, bez předsudků, uvědomíme si, že se jedná spíše o obavu, že s námi,nebo s  našimi názory, ( čemu říkám soudy) jiní nebudou souhlasit. Ve snaze předcházet nesouhlasu (odporu) projevují strach ( to je ne-moc). V podstatě každá nemoc pramení z pocitu bezmocnosti. Je to obrana organizmu (taková „ xenofobie“ buněk). Tak je to i v politice nebo v pohledu na antropologické znaky lidí. Existuje - li pravděpodobnost, že se lze vymanit z područí této ne-moci, naší potřebou je důvěřovat sám sobě, to je jediná obrana před strachem-mít pocit, že jsme schopní.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 12. 2007 10:11
jistě

Mezi názorem a soudem je však rozdíl. Názor přiznává subjektivitu. Tedy když napíši např. " Fialová barva se mi nelíbí." není to soud, je to informace o mých pocitech. Když však napíši: "Fialová barva je škaredá." je to soud. Soud je tedy manipulací, která se snaží zobecnit vlastní pocit a snaží se vytvořit dojem, že jiné vnímání je špatné.

0 0
možnosti

Klein

30. 11. 2007 21:07
Domnívám se

že jste nezaujal žádné stanovisko ve vztahu k cizincům, nebo jsem to přehlédl. Jen bych chtěl dodat, že tak, jak je pro mne z neznámých důvodů zakázáno v tisku, TV, sdělit, že vrahem je Čech, Slovák, Cikán, Rus, tak stejně je zakázáno zveřejnit rozdílné prvky mezi národnostmi, které vědci a zasvěcení lidé dobře znají.Anthropologie je věda, která má zákaz vstupu do medií, což je stejný nonsense jako zakázat učit aritmetiku. Právě z rozdílných projevů etnika, které se nemíní asimilovat v prostředí, které okupuje, se rodí pochopitelná xenofobie původních obyvatel, kteří oprávněně odmítají se podřídit a přizpůsobit agresivní menšině.

0 0
možnosti

vasicek

30. 11. 2007 21:18
v článku neřeším vztahy k cizincům

pouze upozorňuji na jeden z nástrojů demagogie. Je jich celá řada, včetně toho co vy píšete. Použití slova xenofobie k vyjádření vztahu k cizincům je demagogie. U vás zřejmě neúmyslná, neboť jste stejně jako my všichni podrobován výplachu mozku těmi fanatickými antirasisty, kteří nám vládnou.

0 0
možnosti
K

kion1

30. 11. 2007 20:59
Volič Národní strany

Tleskám.Tohle by si měli přečíst všichni multi-kulti "humanisté"!!!!!!!![>-][>-][>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!