Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

Ikhor(pray_follow_unity)

11. 12. 2010 16:30
Zde je zajímavý článek

http://www.freeglobe.cz/Articles/306-wikileaks-asanace-internetu.aspx

Pasuje k vašemu "kritickému scénáři", i když možná ani nebudou muset obětovat žádné pěšáky. Stádo to přijme i bez nich.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

11. 12. 2010 15:49
Rád čtu Vaše názory

.......... ale k té vaši závěrečné spekulaci (čistě teoreticky) - co když opravdu na základě nějaké informace, která byla odcizena a uveřejněna dojde k tragické události? Nyní nehovořím o tom, že by šlo nějakou "konspirační motanici", ale opravdu, že důvodem by bylo nezodpovědné zveřejnění.

Kterak by měla potom společnost (potažmu vláda) zareagovat? Ignorováním příčiny a konkrétních zodpovědných osob - to vše v zájmu práva klasické svobody na informaci? Je to toto právo nadřazeno nad jakoukoliv tragickou událost? Nebo si myslíte, že by mělo být proti původcům celé události nějak právně zakročeno? A poslední otázka: Domníváte se, že vláda, organizace,  firma a jednotlivec má vůbec právo na kategorii tajné informace, která by neměla být zveřejněna?

S pozdravem, G.N.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 12. 2010 10:24
Re: Rád čtu Vaše názory

Rozlišuji únik informace a zveřejnění informace. Ke zveřejňovaným informacím mělo přístup 2,5 milionu zaměstnanců USA administrativy. Lze tedy předpokádat snadný přístup k informacím pro tajné služby či teroristy. Chybou (a odpovědností) je takové informace pořizovat a takto s nimi nakládat. Zveřejňování uniklých informací je službou veřejnosti, která nemůže být omeztována, natož trestána. Při omezování šíření informací je veřejnost v nevýhodě i v porovnání s "nepřáteli". Špionáž - tedy získávání těch informací je diverzní, tedy postih je na místě.

Jedinec či soukromá firma má samozřejmě právo na soukromí. které se stát snaží narušovat (proti tomu také bojujeme).

Stát patří občanům, utajovat by tedy něměl téměř nic. Je to podobné, jako když by zaměstnanci tajili informace před majitelem firmy.Tedy kromě vojensko strategických záležitostí (což vyplývá ze specifických funkcí státu). Z toho co bylo dosud zveřejněno není nic, co by utajováno být mělo. Jen se dozvídáme něco o pokrytectví.

0 0
možnosti
VJ

theojed

9. 12. 2010 23:47
doporučuji video ohledně wikileakds

http://www.youtube.com/watch?v=-lTBJAkNyBk

0 0
možnosti
HW

Horst W

8. 12. 2010 12:46
Mocipán

Termín mocipán a spokojený otrok je trefný a vyjadřuje víc než na první pohled vypadá. K mocipánoví je patrně zbytečné se vyjadřovat, ted udělá cokoliv, aby uplatnil své, v mnoha případech mimořádné schopnosti....Takový spokojený otrok je však osoba frustrovaná svou slabostí a hojí si své mindráky jakoukoliv službou pro mocipána, která jej dokáže pozvednout nad okolí.

Jak je vidět, tento vztah funguje dobře v jakémkoliv režimu. Spokojení otroci posluhují nečemu, čemu vůbec nerozumějí, vlastně je jim to jedno. Jakákoliv činnost, která by ohrozila jejich, za normálních okolností, zcela nedosažitelnou pozici, vyvolává hysterii. Asi nikomu by se nelíbilo, kdyby se mu někdo hrabal a zveřejňoval soukromí. Zde se však dle mého názoru jedná úplně o něco jiného.

Terčem obecně není žádný stát , režim či osoba, ale devastace morálky a její následky, které se terčem stanou. Proč tedy na takový terč neukázat?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 12. 2010 13:59
Re: Mocipán

Dík za dopnění

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

7. 12. 2010 20:08
Utajovani

Muzeme tedy neutajouvat strategicke informace, ale dame tim nepratelum pomerne hloupe vyhodu,je to podobne jako poslat nepriteli pred bitvou rozmisteni svych vojsk a to klidne i tak, ze o celkove strategii poinformujeme plosne vlastni vojaky, predpoklad, ze mezi nimi nebude ani jeden zradce nebo jen nezodpovedny je silne naivni. Je mozne tvrdit, ze stat je tu pro nas a ze tedy mame pravo na informace a ze vyvoleni tyto fakta mohou zneuzit nebo i vyuzit proti nam, na faktu, ze se ale dulezita fakta dozvi i nepritel,a tim se sami oslabujeme, to vsak nic nemeni. Jsem s panem Assangem, ale kdo nevidi i tento rozmer necernobileho problemu, je dle me zaslepeny.

0 0
možnosti

lost

8. 12. 2010 9:24
Re: Utajovani ..... zranitelnost?

ten Australan upozornil na zranitelnost tohoto systému, bez ohledu na to jaké měl pohnutky, je to důležité, kdyby to dal k dispozici ,,tajným službám,, tak to zametou i s tím chlapem....Zkrátka, jde o únik moci, a já se obávám, že definitivní .

0 0
možnosti
I

iruka666

7. 12. 2010 15:27
...

Karma... O svobodný internet mám opravdu strach, ten se nehodí nikomu, kdo má tendenci uzurpovat moc pro své osobní zájmy...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 12. 2010 14:01
Re: ...

dík

0 0
možnosti
AD

darny

7. 12. 2010 14:22
Vážený autore, KARMA...

Už jsem si myslel (pouze jen z titulku), že budete zase nějaký propagandista Velkého bratra, nebo Ruska, či Číny, nebo nevím koho, nebo napíšete výblitek, jako nějaká Petruška bývalá disidentka u Neffa včera na Neviditelném psu.

S tím, co jste napsal naprosto souhlasím - mocným (je jedno, kde a co jsou) se vůbec, ale naprosto vůbec nelíbí, že se nakonec proflákne jejich špinavá hra, která je jen a pouze o penězích. Nic jiného za veškerými událostmi nehledejme.

Příklad: Družice, satelitní snímky, ... (snímkování z družic máme zafixováno jen pro vojenské účely).

0 0
možnosti
AD

darny

7. 12. 2010 14:22
Re: Vážený autore, KARMA...

Afghanistán, Rusové si tam nabili hubu, ale před dvaceti lety věděli, že je tam nerostné bohatství, tak snažili dodat demokratický socialismus za účelem Světového míru. US vědí totéž, jen technologie pokročily, a tak vědí, co je to za bohatství, kde se nachází. Nedávno bylo pár řádek i v našem tisku, že v Afghanistánu jsou bohatá naleziště, teď nevím jestli Baria, Beryllu, či něčeho takového. Ale, tím se stává Afghanistán v této oblasti Saudskou Arábií a to si přece žádná země, jako je US, nebo Rusko nemůžou nechat ujít. Nejdříve jim dodají demagokracii kobercovými nálety, dosadí své panáky, kteří by za pětník prodali vlastní matku a nakonec zemi vyplení a zplundrují nadnárodní korporace.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

7. 12. 2010 12:35
S tímhle se dá souhlasit.

WikiLeaks tento svět potřebuje jako sůl. Kdyby se rozhodli zveřejnit data okolo Lisabonské smlouvy...mnoho eurohujerů by obrátilo kabát hned.R^[>-]:-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2010 15:17
Re: S tímhle se dá souhlasit.

R^

0 0
možnosti
OU

7. 12. 2010 12:21
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
C

crutov

7. 12. 2010 12:29
Re: nemyslím že s lidmi jako assange nebo vašíček

Ty vlády, diplomati, úředníci jsou tady kvůli nám, ne my kvůli nim. Jestli si vytvořili, tak nepůhlednej aparát, něco neni hodně v pořádku...

0 0
možnosti
C

crutov

7. 12. 2010 11:52
Souhlas.

R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2010 15:20
Re: Souhlas.

dík

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!