Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

28. 5. 2011 23:11
jste levičák

nic mi nepovídejte o "virtuální" levici a pravici , od té doby co jste ve "straně", jste levičák jak vyšitej. Jasně že na to máte právo. Ale přiznejte si to. Kam vítr tam plášť. Mně bylo od jakživa jasný, že lůza bude rabovat a věšet kulaky. Dělala to a bude to dělat. Stejně jí to ale bylo a bude na uplný prd. Lůza má jen dvě možnosti, nechat se okrádat po dobrým ( a žít si jako prase v žitě - dnešní tzv. kapitalismus) nebo po zlym ( a bejt tvrdě utiskována - všechny typy totality). Paka co neuměj uživit ani sebe sama nemají nejmenší šanci ovládnout svět a něco z toho mít. Tak to bylo, je a bude.

0 0
možnosti
IW

interstellar wind

24. 5. 2011 10:03
zajimave je

jak se opakuji celosvetove revolucni roky - 1948, 1968, 1990, 2011. Nejlepsi reseni je jit a provest defenestraci. Melo by se to udelat i u nas - proste ty Klause, Kalousky, Grosse, Necase, Langery vyhazet z okna prazskeho hradu.

0 0
možnosti
LV

borek

23. 5. 2011 16:59
Čím to je

Čím to je, že v jihozápadní Číně už je nedostatek pracovníků a ve španělsku přebytek.

Není to zvláštní?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 5. 2011 17:27
Re: Čím to je

Číňani jsou dost levní na to aby se je někomu vyplatilo zaměstnant. V Evropě už je drahá i obsluha u McDonnalda...

0 0
možnosti
VD

všd

23. 5. 2011 16:33
Svoboda má dva nepřátele

Prvním je bankovní "pravice", druhým jsou socialisté. Španělsko je specifický případ, tam tyto dvě skupiny vládnou rukou společnou a nerozdílnou.

Ostatně důvody, proč kritizovat současnou vládu, taky nemusí vycházet jen z levicových idejí, ba naopak. Více v mém článku: http://david.blog.idnes.cz/c/192796/Kolik-lidi-by-vyslo-podporit-vladu.html

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

23. 5. 2011 17:47
Re: Svoboda má dva nepřátele

Namyslím, že by to byl speciální případ, já v tom vidím podstatu systému. Hra na pravici a levici je podstatou současného systému, reálný život žádnou pravici ani levici nepotřebuje. Levice i pravice hájí zájmy oligarchie. Oligarchie vytvořila systém ve kterém produktivnější pracující živí ty méně produktivní a nezaměstnané a tím vytvářejí prostor pro klidný život, těch kteří žijí z držení majetku. Spory mezi levicí a pravicí se týkají míry přerozdělování mezi pracujícími a nemajetnými. Bezpracný nárok vlastníků nezpochybňuje nikdo. Nejlépe se mají logicky ti, kteří žijí z toho co nakradli už jejich předkové (jen minimum majetku skutečných bopháčů pochází z práce a podnikání, většina má původ v mocenském přerozdělování na základě válečných konfliktů).

0 0
možnosti
VB

velky bratr

23. 5. 2011 16:17
Tragedie 180 stupnu

Problem je predevsim v tom, ze vetsina demosek proti oligarchum je v rudem havu - tedy levice proti levici. Jen v USA jsou komari s Obamou spokojeni a demonstruji zastanci dodrzovani ustavy a minimalniho statu.

Takze zatimco USA ma teoretickou sanci s Ronem Paulem dojit zpet ke korenum sve svobody, evropske narody se mohou snadno rizene propadnout do diktatur. Je to zvlastni a dosti desive.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

28. 5. 2011 22:55
Re: Tragedie 180 stupnu

a víte proč to je? Lidi v americe zažili fungující kapitalismus a chtěj ho zpátky, lidi tady jsou zblblí buď socialismem nebo komunismem, podle věku... a chtěj ho zpátky. Tady když se zeptáte jak to jde, každej vám odpoví - ale špatně hochu, špatně... i když žije jakž takž, v USA na tutéž otázku odpoví - skvěle hochu, i kdyby byl na smrt... a víte proč ? - ze stejného důvodu, tam kdo přizná že je trop je "vyhoštěn" ze společenství slušných (rozuměj úspěšných lidí) , tady je třeba kvičet a nastavovat dlaň a rozhodně moc nevystrkovat hlavu ...

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 5. 2011 15:57
Čím úpornější obrana,

tím krvavější vítězství. Místo jednoduchého předání a převzetí moci bude muset být moc vybojována - a s poraženým bude naloženo podle náročnosti boje. Španělé už mají v tomto dostatek zkušeností a tvrdých. A mají sklony k extremismu, takže se tam skutečně může zanedlouho dít leccos.

Doporučuji také tyto stránky: http://nautilus.bloguje.cz/893361-ozveny-spanelskych-demonstraci-v-ceskem-tisku.php

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 5. 2011 16:04
Re: Čím úpornější obrana,

To od vynálezu atomové bomby neplatí. Jednak se krev nepřátel vypaří ale na zničení města nemusíme vyplítvat život byť jediného vlastního vojáka.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 5. 2011 15:42
A víte co je nejlepší?

Těch 20 procent španělů nikdo nepotřebuje nyní... stejně tak je nebude vůbec nikdo potřebovat v budoucnu.

Ať bude nová vláda jakákoli víc lidí stejně nijak smysluplně nezaměstná... (kdyby existovala nějaký činnost při které ten člověk víc vyprodukuje než spotřebuje už by ho dávno někdo zaměstnal... aby ho "vykořisťoval".)

Ale práce těch lidí je už tak bezcenná že se ani nevyplatí vykořisťovat.

0 0
možnosti
DK

dakram1

23. 5. 2011 15:24
A všímáte si...

A všímáte si, jak náš tisk, radio a TV o těch vzpozejících davech zarytě mlčí? Ovšem..já bych povolala našeho milého Víta...protože tady to už lítá jako nákaza....;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!