Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jajboze

3. 4. 2010 14:05
Zdravim

a vesele Velikonoce.Pral bych si, aby byl jednou Buh vyjadren nejakou rovnici.A predstavoval v ni variabilni konstantu{ i kdyz to zni divne}, ve ktere by bylo obsazeno vsechno to nezname a promenne ve Vesmiru. Prinejmensim by to vedlo k poznani, ze Vesmir nemuze byt nikdy presne vyjadren a definovan. Ale pokusy o nejake definice jsou docela inteligentni zabavou.

0 0
možnosti
J

jajboze

3. 4. 2010 13:57
Zdravim

0 0
možnosti
SCA

Sat Cit Ananda

30. 3. 2010 8:30
Co my jen víme?!

doporucuji zhlednout http://www.csfd.cz/film/224148-co-my-jen-vime-what-the-bleep-do-we-know/  " Posledni poznatky z kvantove fyziky se propojuji s davnymi mystickymi zkusenostmi lidstva. Přední kvantoví fyzici mluvi prirozene o vecech nemeritelnych a vedecky neuchopitelnych. Pripousti teorie ze tam kde konci kvantova fyzika, zacina...."

Vědecky smýšlející člověk by správně měl za nesmysl označit pouze to, co lze vědecky vyvrátit, nikoliv to, co nelze vědecky dokázat. Věda například kategorii Bůh nebere na vědomí, přesto jeho neexistenci nikdy nedokázala. Stejně jako X dalších kategorií, s nimiž si neví rady, a tak je nálepkuje jako "pavědecký nesmysl". Kategorické odmítání něčeho, co neumím dokázat, je sektářství.

0 0
možnosti
SCA

Sat Cit Ananda

30. 3. 2010 8:38
Re: Co my jen víme?!

Neni nahoda, ze prave vedecky smyslejici lide pomerne casto prechazeji od exaktni vedy (zatim hodne omezene) k praktikujici filosofii a tzv hledani Boha.

Během tisíců let nesprávného používání ztratilo slovo Bůh svůj smysl.

Slovo Bůh se stalo uzavřeným pojmem. Jakmile je někdo vysloví, okamžitě si představíte někoho nebo něco mimo vás, a téměř vždycky někoho nebo něco mužského rodu. Slovo Bytí (Buh, Absolutno, vyssi JA etc) sice nevyjadřuje o nic víc než slovo Bůh, ale má tu výhodu, zeje otevřeným pojmem. Neredukuje nekonečné neviditelné na konečnou entitu. Je nemožné z něj vytvořit mentální obraz. Nikdo si nemůže dělat výlučné právo na jeho vlastnictví. Bytí je vaší podstatou, je vám dostupné jako bezprostřední vědomí vaší existence, které předchází jakoukoli kvalifikaci. Takže od slova Bytí je jen krůček k prožívání Bytí.

0 0
možnosti
LU

pidla

26. 3. 2010 16:20
Nový, jinak uspořádaný svět-

že by se v dohledné době proroctví vyplnila??? A co si myslíte o této teorii? http://www.kings-exclusive.estranky.cz/stranka/kvantova-duse

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 3. 2010 16:31
Re: Nový, jinak uspořádaný svět-

Celkem rozumná teorie. Vše do sebe pěkně zapadá, např. imlikace odvozené od Poincareho doměnky. Populárně jsem to popsal v "promítačce Vesmíru". Každý nejmenší elemet hmoty je tvořen celým Vesmírem v bezčasové projekci. V podstatě je to už dávno napsané na smaragdových deskách.

0 0
možnosti
L-PC

Lobo - poslední Czarnian

26. 3. 2010 14:38
hm

Tak teda nevím, jestli tu čps vůbec volit;-€

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 3. 2010 16:33
Re: hm

S čím máte problém?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 3. 2010 13:18
Pěkné náboženství

takové moderní. ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 3. 2010 16:33
Re: Pěkné náboženství

a logické. Dík

0 0
možnosti
MK

al325

26. 3. 2010 12:34
spekulace

Pane V, to, co říkáte, jsou věci, které se nedají ani dokázat, ani vyvrátil. Podle mého je to jedna velká fantasmagorie. Např. hned 1. věta "Vesmír je tvořen hmotou, přes kterou se uvědomuje": Člověk si sám sebe uvědomuje, ale co víme např. o zvířatech? Uvědomují si samy sebe? Jak to chcete zjistit? Podle mého ověřit to můžeme pouze tak, že bychom se na nějaký čas zvířetem stali. A co neživá hmota? Uvědumeje si sama sebe? Podle mého jsou to spekulace mimo realitu. My lidé si často myslíme, že ti druzí si něco myslí ale ono je tomu často úplně jinak...  

0 0
možnosti

lost

26. 3. 2010 12:47
Re: spekulace

,,myslící hmota,, obvykle utváří modely vyššího vědomí, které zpětně formují naše vlastní vědomí nějakým směrem....doporučuji např bránové vesmíry pana hawkinga, ze kterého už téměř ,,nezbylo nic,,, jen mysl, produkující modely a teorie, které se zatím nedají dokázat, ni vyvrátit, ale nějaké modely potřebujem, aby umíraly na ohnivé hranici místo nás :-)

0 0
možnosti