Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IJNovak

23. 8. 2009 15:04
1 USD za 5 Kč Tam to FEDové dotáhnou v r. 2012

Co vyprovokují Neocens a kde to začne? Nejraději mezi ÍxČ, pak je redukce spotřeby sur. zdrojů i energií velmi účinná! Kdy to spustí ? Dříve než se USA rozvrátí!!! Viz Detroid v rozvratu! Svět stojí tiše na prahu III.WW!

0 0
možnosti
C

Curious

18. 8. 2009 9:11
Zapad vs. Cina

je jako Praha vs. venkov. V Praze jsou vyssi ceny, nic se odtud nevyvazi, vse se tam dovazi, je tam vyssi zivotni uroven.

Presto nikdo nepredpovida vyrovnani zivotni urovne Prazanu s venkovany, proc?

0 0
možnosti
N

nnevimm

17. 8. 2009 23:16
...

Svobodný trh zkrátka spěje k vyrovnání cen a životní úrovně. Rozhodně si nemyslím, že by čína někdy v životní úrovni západ nějak předehnala. Je to systém, který až se vyrovná, tak bude relativni rovnováhu držet - a pak bude ten správný čas na světovou revoluci - zánik dluhů zřeknutím se věřitele jeho umořením, vznik globální měny kryté zlatem(žádná bankéřská šmelina), zrušení centrálního bankovnictví, zrušení všech nesmyslných socialistických opatření a konečně vznik globálního kapitalismu alá tabula rasa :-) bohužel je to jen utopie ... možná 1000-2000 let a vyjde to

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 8. 2009 23:13
Patrně kvůli mylným informacím

docházíte k nesprávným závěrům.

Vlády znárodnily většinu výrobních prostředků v celé Evropě (Británie, Itálie, Francie...). Možná právě proto následoval rychlý růst.

U nás si lidi mohli vybrat, co budou studovat, kde budou pracovat, kde budou bydlet.

V oblasti dnešních USA měli lidé nejvyšší životní úroveň už někdy v dobách čarodějek ze Salemu. Postupně, a zvlášť po 2. světové válce, se tento náskok snižoval.

Východní Evropa byla až na výjimky před nástupem komunistů velice chudá. I tato zaostalost se za 40 let poněkud snížila. Po 20 letech kapitalismu je u nás průměrný zaměstnanec ve srovnání se Západem stále ubožákem.

0 0
možnosti
S

stepulka

17. 8. 2009 14:58
Svoboda kontra jistota

Obávám se, že společnost  v "krizi" směřuje opět k plánování všeho a tudíž k nesvobodě.

A bohužel se mi zdá, že většina lidí by měla raději život naplánovan, byť omezený , než svobobný a tedy nejistý s potřebou se postarat sám.

0 0
možnosti
LU

pidla

17. 8. 2009 14:15
Přehladné a jasné,

ještě jste nezmínil pokles kvality výrobků, jakýchkoli, i potravin. Nejhorší opravdu je to, že ekonomové a kapitáni států řeší pouze finanční toky, ale bez výroby to nejde. Dále je velice negativní jev už napočátku, že některé práce jdou pod nos jen přistěhovalcům. Když to vztáhnu na Čechy, je nabídka práce stále ucházející, ale lidé chtějí jen vybranou práci, bez ohledu na to, že vzdělání už se u nás tak moc nenosí. Prostě jsme líní.  Ekonomické teorie jsou odlidštěné, přitom lidský faktor je v začarovaném kruhu výroby a spotřeby , bohužel neodmyslitelný.

0 0
možnosti
N

nnevimm

17. 8. 2009 23:03
Re: Přehladné a jasné,

Ekonomické teorie jsou odlidštěné - to by mě zajímalo, jak jste tohle myslel?

0 0
možnosti
D

da.rock

17. 8. 2009 11:23
Princip jste popsal dobře

teď jaké z toho vyvodit závěry. Máme se ve snaze získat zpět investice podbízet snižováním ceny naší práce? Máme se podbízet snižováním daní, když ani jejich současná výše není dostatečná pro vyrovnané rozpočty?

Jak zabránit tomu, aby se v Asii levně nevyrábělo a u nás draho neprodávalo?

Možnosti jsou v podstatě dvě - staré dobré dovozové restrikce (celní přirážky, dodatečné zdanění dovozového zboží), nebo vyčkat, až doprava (tedy ceny pohonných hmot) zdraží natolik, že se už nikomu NEVYPLATÍ vyrábět v Číně a vozit to přes půl světa do Evropy a USA. Pak nastane přirozená snaha vrátit produkci blíž k jejím spotřebitelům.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

17. 8. 2009 12:28
Re: Princip jste popsal dobře

1/ Zkratku WTO a principy této organizace znáte?¨

2/ Tajemství tkví ve vysoké přidané hodnotě práce. Polovina celosvětového výzkumu se dnes děje v USA ... proč asi??? Sice ne všichni v populaci mohou být  inženýry a doktory, ale ti ostatní se zapojí do služeb s nižší přidanou hodnotou. ČLR by se dnes neměla tak (relativně) dobře, kdyby respektovala autorské právo (tj. nekradla patenty a vynálezy, nekopírovala cizí výrobky, ....).

0 0
možnosti
V

veit

17. 8. 2009 11:02
Je to pravda, ale ne úplná ....

V podstatě by se dalo skoro souhlasit, ale má to sem tam háček (nebo mezeru): Čína, a v bleděmodrém také indie a ve starorůžovém také Afrika, budou dříve nebo později chtít také dokonalou infrastrukturu, et item zdravotnictví et item ... a to se projeví mj.v tom, že si nebudou vnitřně stačit a budou opšt muset se obrátit k importu. Západ, bude-li rozumný, se orientuje na sofistikované výroby, jimž nebudou tyto země dlouho stačit (nano, vojenská, farmaceutická atd.) a zásobník práce sice nebude stejný - ten se bude smrskávat každopádně - ale vyprodukované výnosy budou stačit na uživení všech "zápaďanů" (i s Rusy a pod). Čas ovšem musí oponou trošku trhnout - už tak činí.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!