Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

13. 10. 2009 22:42
Re: Recese v USA skoncila

Krize ještě pořádně ani nezačala. Tohle jsou jen pokusy o obnovení důvěry. Konec recese nevyplývá z žádných relevantních informací, jen z jakéhosi nedůvěryhodného průzkumu veřejného mínění nějaké skupiny lidí. Konec recese nelze odhlasovat. Tyhle prohlášení (že už jich bylo) jen zvyšují nedůvěryhodnost prezentovaných informací. Za měsíc napíší, že je to zase horší, ale už se to zlepšuje.

0 0
možnosti
P

Parabellum

13. 10. 2009 0:09
Pane Basicku

Jeste jednu vec na svedomi ma tzv. volebni pravo. Vite jakou? Snizujici se porodnost - toto totiz neni nic jineho, nez plneni politicke objednavky, nebot lidsti jedinci v postproduktivnim veku volebni pravo maji, ale v preproduktivnim veku nikoli. Zkuste si ze sveho okoli udelat anketu, a nastinte nekomu problemy, ktere cekaji Euroatlantickou civilizaci v budoucnosti: Nikdy Vam nikdo nerekne "Jezismarja, co moje deti a vnuci", ale spise - "Ja uz to nejak doklepu" Takze pokud srovnate vekove rozlozeni opravnenych volicu v populaci s vekovym rozlozenim vsech jedincu v populaci, tak zjistite, ze politika "Po nas potopa" se dela na politickou objednavku.

0 0
možnosti
L

Luborka

13. 10. 2009 1:23
Re: Pane Basicku

Pokud mají ženy - rodičky, volební právo tak je to proto, že si ho vybojovaly. V tom případě už to jsou ženy - bojovnice a tak nemají čas rodit. Takže, když to vezmeme takhle přes Urundu Burundu, jistě na tom bude kus pravdy.R^

0 0
možnosti
LM

lada222

12. 10. 2009 17:51
0 0
možnosti
LM

lada222

12. 10. 2009 0:13
Otazka na jine tema

Martin Prochazka ma na blogu clanek Statem zaruceny prijem - sance pro budoucnost. Zajimalo by me co si o tom myslite? Je to ten Tlusteho projekt z obdobi pred minulymi volbami. Mne se to jevilo jako supernapad.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 10. 2009 8:40
Re: Otazka na jine tema

Četl jsem to. Nic to neřeší, jsou to jen hrátky s přerozdělováním. Je to jako když pilot letadla, kterému nefungují motory řeší zda si dát kávu či čaj.

Jediné co může tomuto státu pomoci je odstranění dvou problémů: 1)nízká a stále klesající konkurenceschopnost ekonomiky 2)rostoucí deficit státního rozpočtu a s tím rostoucí náklady na dluhovou službu+potenciál smrtící rány při neprodejnosti dluhopisů

Řešení existuje, ale v rámci "populokracie" je neprůchodné: 1)DPH na všechno 35%2)sociální výdaje snížit na 50% souč. stavu 3)redukce státních úřadů a ministerstev na 50% a restrukturalizace-posílení policie a obrany - povinná základní vojenská služba 4)zpřísnění trestního práva a režimu vězení 5)povinná majetková přiznání - nepřiznaný majetek propadá státu 6)zvýšení daňe z majetku 2x z neinvsestovaného majetku daň 30% jen krátkodobě

stejně se však ně+co podobného udělá, ale to už bude pozdě - to nám nařídí MMF vedený Čínou

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

11. 10. 2009 15:33
Poslední hřebíček

Dovolte tedy, abych Vám předložil svá tvrzení, proč stát není totéž co firma. Ve firmě stojí na prvním místě ekonomika, neb je alfou a omegou existence firmy. Firma, která trvale produkuje ztrátu a nikdo ji nepomůže (např. převzetím) zmizí.

U státu jde především o lidi a jejich soužití. Ekonomika má své velice důležité místo, ale není rozhodující. Kdysi v minulosti býval stát ocitnuvší se v ekonomických potížích převzat obdobně jako firma silnějším subjektem. Dnes je to nepředstavitelné a nemožné z různých stejně silnýchdůvodů, které však mají jiný ekonomický dopad na to soužití lidí. Tam, kde už firma neexistuje, to co reprezentuje stát zůstává - ovšem v té nejhorší podobě v podobě chaosu. V dnešním světě nastupuje MMF s tvrdými podmínkami, které takový stát opět postaví na nohy chcete-li na základě téměř firemní ekonomiky. Ten státní útvar, respektive to, co ho reprezentuje nikdy fyzicky nemůže zmizet. Na rozdíl od firmy.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

11. 10. 2009 15:55
Re: Poslední hřebíček

Protože všechna politická opatření zejména v době krizí jsou zacílena na lidi, nepochybně nejsou a nikdy nebudou v souladu s firemní ekonomikou. To Vám umožňuje predikovat zánik všech demokracií jako víceméně socialistických při ztotožnění státu a firmy. Mimochodem máte pravdu, že všichni lidé se chtějí mít dobře. Ovšem protože každý člověk je jiný, je nepochybně představa každého o tom u každého jiná. Někomu stačí chleba voda, někdo musí mít majetek, někomu nestačí žádná výše majetku a někdo chce vlastnit, ovládat jiné lidi. A tak bych mohl pokračovat. Příčinou Vašich omylů je, že se na vše díváte zorným úhlem ekonoma firmy a že ztotožňujete stát s firmou. Prostě profesi politika nahrazujete ekonomem. Politik stojí a bude stát vždy nad ekonomem, nikoli naopak. A že je tomu tak dobře, svědčí koneckonců Vaše katastrofické vize.

0 0
možnosti
PB

Grak

11. 10. 2009 11:52
Stát neprodukuje žádné zdroje

A kdo tedy ty zdroje vytváří? Uhelné doly, které také pouze přerozdělují zem na uhlí a neuhlí? Jen se ptám, odpověd neznám.

0 0
možnosti
S

Satyriana

11. 10. 2009 9:56
Je top tak zlé?

Pardon,  omylem jsem ťápla na entr.

Chci říct, že u nás si už ten kratší týden firmy vyzkoušely. Nebyly obchody, nebyla práce, měli zaučené lidi. Tak zkrátili pracovní týden (tím trochu i mzdy, samozřejmě), ale lidi jsou rádi, přotože se podnik nezavřel. Na a po pár měsících už zase jede. Co je na tom tak špatného? Firma si naopak získala kredit jako solidní zaměstnavatel.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 10. 2009 10:09
Re: Je top tak zlé?

Když si to platí firma sama je to v pořádku. Když to však platí stát, zatíží tím výdajem (přes daně) všechny ostatní firmy a lidi. výsledkem je, že začnou mít problémy i ostatní.

0 0
možnosti
S

Satyriana

11. 10. 2009 9:54
Je to tak zlé?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

11. 10. 2009 9:15
Jinak

a daleko stručněji. Článek je vzorovým slohovým cvičením o ničem. Všechny odstavce vyjma posledního jsou tvrzeními bez důkazu, eskamotérským návaděním, aby bylo přijato závěrečné sdělení - lež kolosálních rozměrů. Všechna tvrzení v závěrečném odstavci jsou pravdivá vzjma posledních dvou vět. Politici přece nic nedemaskují. Žádný politik Vám netvrdí, že nepřerozděluje. Ani žádný politik nikdy nevyvracel, nevyvrací ani vyvracet nebude tvrzení kohokoli, že přerozděluje. Pak je samozřejmě i logickou lží a nesmyslem, že nám pan Vašíček něco demaskuje. Z toho je zřejmé, že článek je o ničem - je naprosto prázdný. To, čím oblbuje je podstat všech předchozích odstavců, které téměř bez výjimky obsahují nijak podložená manipulativně zavádějící tvrzení, která tak čtenáři podsouvá do podvědomí jako pravdivá. A to je charakteristicky pan Vašíček, jakmile se ocitne na poli politiky tedy mimo sféru ekonomiky či přesněji mimo řízení podniku. 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 10. 2009 10:12
Re: Jinak

Že by potrefená husa?

0 0
možnosti
MV

Martin V

11. 10. 2009 8:15
Zástupci zaměstnavatelů

To se asi bude jednat o zástupce těchto firem: http://www.spcr.cz/clenske-firmy

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!