Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

16. 3. 2010 3:06
Stát se nemusí zadlužovat

Při zefektivnění byrokracie a určitém šetření je možné sestavit vyrovnaný rozpočet (jak např. předvedl ekonom Mach). Sociální stát může zůstat v podstatě zachován. Výstavba silnic je vlastně investice, takže ta se nepočítá. Konkurovat zahraničí ČR dokáže i se současnými daněmi a odvody, má přebytek zahraničního obchodu. Společnost tedy dokáže vytvořit dost zdrojů, ani se nemusí moc omezovat.

Otroctví není rozšířeno, protože ho stát potlačuje. Jinak by byla investice do otroků jednou z nejvýnosnějších investic. V USA před státním zásahem nedokázali moderními stroji vybavení svobodní soukromí (a tedy údajně vysoce motivovaní) farmáři otrocké práci konkurovat. 

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

16. 3. 2010 10:35
Re: Stát se nemusí zadlužovat

Zefektivnění byrokracie - super. S tou konkurenceschopností jste na omylu, já se v reálném výrobním a obchodním prostředí pohybuji. Banky nedávají firmám úvěry proto, protože zde nelze většinu věcí efektivně vyrábět. Současné daně a odvody jsou smrtící - musí se vymyslet jiný způsob financování sociálních a dalších výdajů.

Otroctví v USA už bylo jen selektivním reliktem. Já píši o otroctví, které bylo ve starověku. Tedy, kdy bylo páteří státu. Předčasné pokusy otroctví zrušit vedly ke kolapsu. Opožděné snahy otroctví zachovat také. Vše je vhodné v určitý čas, v určitých podmínkách a tp.

0 0
možnosti

dýmka

15. 3. 2010 9:25
Au!!!

Hřebíčkem přímo do hlavičky!

Co by tomu tak řekli Obama, Merkelová, Klaus a ti ostatní...?

KARMA!

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

16. 3. 2010 10:35
Re: Au!!!

dík

0 0
možnosti

karelgr

14. 3. 2010 17:17
dotaz

Dobrý den pane Vašíčku.Otvíráte jistě spoustě lidí nové obzory, pravidelně Vás čtu.Můžete mi prosím osvětlit, jak to že ti opravdu bohatí neplatí daně?Moc tomu nerozumím, přece jejich firmy platí jako všechny ostatní?Samozřejmě "daňová optimalizace", ale té využívají všichni.Díky za odpověď!

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

14. 3. 2010 21:30
Re: dotaz

Když se podíváte kde sídlí společnosti, které vlastní ti nejbohatší lidé, zjistíte, že většinou na Kypru a v dalších podobných zemích. Důvod je že na příjmy ze zahraničí, kdy příjem byl vytvořen činností mimo Kypr je sazba zdanění 0%.: http://www.zakladanispolecnostinakypru.cz/-danove-vyhody-kypr-dohoda-o-dvojim-zdane

Obvykle je to složitější. Kyperská firma vlastní firmu rakouskou či českou a ta vlastní akcie dalěí firmy. Právníci a daňoví poradci to mají vychytané. No a ti "chudáci", kteří točí jen miliony nemusí přijít také zkrátka, výnosy z některých dluhopisů jsou osvobozeny od daně, kapitálové výnosy z akcií vlastněných déle než 6 měsíců také nejsou daněny vůbec.

Další transfer bývá přes marketingové a managerské poradenství, know-how a pod (pseudonáklady)  - takto si velké korporace přesouvají zdroje tam kde je nemusejí danit, nebo je zdaní minimálně - říká se tomu nákl. inves

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

14. 3. 2010 14:34
0 0
možnosti

Ivo Vašíček

14. 3. 2010 14:55
Re: Řecko nebo Česko

V EU je to všude je to stejné. Z hlediska toho, co to kde ještě vydží jsme na tom celkem dobře.

0 0
možnosti

sualk

13. 3. 2010 17:17
Opět trefný nic nezakrývající pravdivý článek na karmu.

Kéž by ČR měla více sloužících státních finančních spekulantů, kteří přinesou státu prosperitu a úspěch tak, jak to dělají některé mocnosti EU na úkor menších států. Finanční spekulant není totiž oranžovo-rudý ďábel, ale tvor myslící a jedná-li v rámci zákonných pravidel k tvorbě zisku není to zločin. Oranžovo-rudý ďábel je morální spekulant.:-)R^KarmaR^

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

13. 3. 2010 17:19
Re: Opět trefný nic nezakrývající pravdivý článek na karmu.

dík

0 0
možnosti

SU P

13. 3. 2010 9:33
Krize

Ekonomické krize, jsou jedním z projevů úpadku společenosti. Stačí se podívat všude kolem a člověk je zděšen do jaké propasti nás zavedly socialistické touhy, multikulturalismus, snaha prospívat lidem, kteří naši kulturu nenávidí. Nechci to zde na Vaších stránkách víc rozebírat z důvodu následné možné cenzury. Jen jako příklad uvedu případ jedné evropské země a jejího referenda. Považuji za ostudné, že se na stranu této země, jako reakci na různé hrozby a embarga, jasně nepostavily ostatní země Evropy. Uspořádání světa jako takové je u konce, žádné oživení nebude, naopak. Přežijou jen Ti nejsilnější a to pouze v případě, že potáhnou za jeden provaz a pokud lidé budou chápat smysl a příčinu asi velkého zhoršení životní úrovně. Jen to může být jedinou cestou k přežití. Rozhodně to však není možné spolu s degenerovanými postdemokratickými myšlenkami či naopak středověkými ideologiemi, který náš systém podkopávájí a rozleptávájí. Brzy se tyto jevy můžou stát jedním z řešení krize. 

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

13. 3. 2010 10:03
Re: Krize

Souhlas. Osobně vnímám oscilace vývoje společnosti, jako oscilace mezi upřimností a pokrytectvím. Základní zákonitosti jsou pro mnohé kruté a nepříjemné a snaží se je maskovat. Tím se však nezmění (např. přiropzenná nerovnost lidí, přirozené stádní pudy, bez poražených není vítězů, bez vítězství nelze přežít,...) Pokrytectví působí jako droga, vytváří dojem, že je vše jako v pohádkách. Stádo má pohádky rádo, proto je natolik úspěšná televize a holyvodské nesmysly (jako Avatar). Život nemůže fungovat na těch lidmi vysněných principech (které fungují jen v pohádkách a filmech), jeho rozvoj by vyžadoval neustálý přísun vnějších "dotací". Proto píši i o hmotě. Celé je to o nepochopení rozdílu mezi hmotnými a nehmotnými zákonitostmi. Život je především překonáváním primární kauzality hmoty (gravitace). Někdo mě možná obviní z propagandy, ale rozdíl mezi hmotným a nehmotným vyjadřuje např. heslo: "Sdílení není krádež!" - je to zvětšování množství zdrojů bez jejich spotřeby.

0 0
možnosti

MiOs

12. 3. 2010 20:02
autorovi

Rad ctu Vase clanky (odpustte, ze pisu bez diakritiky, jsem programator, zvykly na EN klavesnici), vyvolavaji ve mne smesici souhlasu a zaroven budi moji zvedavost a myslenkove pochody. Pisete bez emoci a realne. A to se mi libi. Doufam, ze casem zacnu nahlizet na svet stejne analyticky jako Vy a nejlepe i videt trochu dopredu. S Vami bych rad "zasel na pivo'. Mejte se a pokracujte!

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

12. 3. 2010 20:54
Re: autorovi

dík

0 0
možnosti

hasmen 01

12. 3. 2010 16:53
Teda...

Kdykoliv otevřu váš blog,hezky se na mne usmíváte...Jak to děláte?

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

12. 3. 2010 20:55
Re: Teda...

bavím se

0 0
možnosti

marionlake

12. 3. 2010 14:19
Souhlas

Skvěle napsáno.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

12. 3. 2010 16:43
Re: Souhlas

dík

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

12. 3. 2010 14:07
Pro ilustraci

http://ekonomika.ihned.cz/c1-41263210-lide-jsou-drazi-zahranicnich-investic-do-stredni-a-vychodni-evropy-by-ubylo-i-bez-krize

I když nedokáží překročit rubikon povinného dogmatu o konci krize.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!