Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

7. 4. 2009 23:31
méně lidí?

oba vaše články o trhu jsou v postatě OK. Zkuste mi naznačit co by se podle vás stalo se světem kdyby najednou (nebo velmi rychle - řekněme za dobu jedné generace) ubylo na Zemi výrazně lidí (na řekněme jednu miliardu). Je podle vás vývoj v takové situaci výrazně odlišný pokud by ubylo převážně obyvatelstvo "vyspělého" nebo "rozvojového" světa, nebo jestli by ubylo lidí "schopných" či "neschopných"? Pokud se vám nechce TO rozvádět zkuste alespoň říci bylo li by to podle vás lepší nebo horší než pokračování beze změn v tomto ohledu. Proč se ptám? Neustále totiž narážím na argumenty typu "příliž mnoho lidského masa", NWO chce udajně zredukovat populaci (proč?) a dnes se nekde v tv mihlo ze nejaky rusky vedator pry spocital ze nejvetsi pruser je ze zacne ubyvat lidi.... svuj nazor na to prave promyslim a docela by mne zajimal Vas nazor. Diky.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 4. 2009 10:07
je to složitější

Množsví lidí samo o sobě nemusí být problém, ale problém to je. Výrazné snížení počtu lidí by krizi určitě vyřešilo (ostatně v minulém století to byl rozhodující faktor), nevyřeší to však problém lidské společnosti. Člověk usiluje o přežití za každou cenu. Logickým výsledkem je přemnožení, neboť je to vpodstatě cíl lidské společnosti (i když si to lidé neuvědomují). Hlavní problém je v cílech. Cílem vyšší formy života je poznání, cílem nižší formy je přežít za každou cenu. Lidé zapomínají, že nejsou ve Vesmíru sami, z vnějšího pohledu jsou lidé zvířaty, která využívají inteligenci ke svému přežití a soupeření s ostatními  zvířaty. Výrazný úbytek lidí, krizi vyřeší (nezáleží na tom jakých), ale nic víc. Umožní se tím jen snadnější přežívání toho zbytku, který přežije.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

6. 4. 2009 20:15
článek vypadá asi takto : 0+2 = 5,1+1 =2, 2+3=-1,

Rozumná emise peněz je podmínkou hospodářského růstu. Není pravda, že poškozuje všechny účastníky směny. Naopak snižuje náklady pro investory, kteří si půjčují peníze a ty investují (a pak třeba někoho zaměstnávají).

V minulosti měl monopol na emisi peněz (ražbu mincí) panovník. Ani dnes nemůže v této věci panovat anarchie, žádná soukromá osoba by neměla mít prospěch z tisknutí peněz.

Neregulovaný trh se nikde ve světě neujal, protože je nefunkční. Určité pokusy Regana, Bushů a spol. dopadly špatně a čeká je korekce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!