Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 1. 2012 14:40
V zasade souhlas

a taky ouhlasim s tim, ze drtiva vetsina politiku to neprosadi, protoze by si podrezali vetev. A kdo to bude chtit prosadit, toho zavcasu strana shodi na nizkou pozici na kandidatce nebo ho z ni uplne vyskrtne.

Ale k vyberovym rizenim - idea je hezka, ale v realite to neni vse. Vim to, v jedne delam (zcela uprimne si myslim, ze minimalne v casti, kde vidim, je to ciste) a problem je v tom, ze neco se musi udelat v terminu (napr. je zakon, ze tohle bude bezet k datu, vysledky budou k datu apod.). Udela se rizeni, co trva treba mesic dva. pak se firma odvola, vse se protahuje... a pak najednou skonci rok a finance seberou penize, co na to byly vycleneny. Pakarna. Takze transparence rozhodne ano,a le taky nejaky bod k operativnosti.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 1. 2012 14:43
Re: V zasade souhlas

A dalsi vec je - netrestat podniky za to, ze spori.  Soucasna praxe (a to snad uz od komunistu) veli - co zbyte, o to dostane urad pristi rok min. Takze se narychlo kupuji nesmysly (vanocni stromy za 12000 apod.)... Urcite by bylo lepsi, aby urady mohli sporit bez sankci, protoze jinak na neco nebudou mit nikdy penize

nebo budou mset dostat od statu mimoradnou injekci. Za to budou mit hromady kravin, ktre ziskaly, rpotoze bylo rychle nutne utratit X penez.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

20. 1. 2012 10:50
do

takové vlády by pak nikdo nešel

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 1. 2012 17:34
Re: do

Ve vládě vůbec nemusí být politici. Na práci ministrů lze najmout zaměstnance. Zájemců by bylo určitě dost a zcela jistě by se vybrali kvalitnější než teď (dnes dělá např. ministra kultury zubař)

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 1. 2012 10:24
pořád mi tu něco chybí...

jak to čtu, tak jediné místo, kde by mohl někdo podat účinnou námitku je když se vyhlašují podmínky výběrového řízení.A to ještě doufám, že námitku k soudu a nikoliv jen organizaci,, která zakázku zadává -ta by tu námitku  smetla ze stolu.

Ovšem - to podstatné chybí - totiž že by každý mohl podat námitku -hlavně vůči rozhodnutí  komise o výběru. -a zase k nezávislému soudu.Tedy- předpokládám, že dnes mohou podat námitku pouze  účastníci řízení a nikoliv skutečně každý..

A ještě něco - jenom v jednoduchých případech může "každý" lehce určit  zda je zakázka předražená (leda tak u  když jde  o výrobky co jsou v běžném prodeji).Jinak taková "námitka" může být makačka na pár týdnů kvalifikované (a drahé) práce znalce v oboru .Takže pak by asi nestačilo aby ta komise řekla "sorry,tak to rozhodnutí podle soudu změníme". tady by měl nastupovat trestní postih za pokus podvodu..

Pokud ne, tak pak můžeme  transparentně "s otevřenou hubou" sledovat jak se okrádá dál,jako dneska

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 1. 2012 10:36
Re: pořád mi tu něco chybí...

díky za doplnění. Možnost námitek musí být široká. Nicméně hlavní je rozkrytí jednotlivých nákladových položek. Pro korupci je nutné peníze nějak ze zakázky vytáhnout, a to by bylo mnohem komplikovanější. Kvalifikované posouzení udělá ráda konkurence zdarma.

0 0
možnosti
PP

Tyqua

20. 1. 2012 9:32
Zní to vcelku dobře

má to jedno obří ALE - není šance tohle prosadit. Kapři si sami rybník nevypustí a Piráti nikdy nebudou mít tak velkou politickou sílu to protlačit...:-/

0 0
možnosti
JC

Jarcho

20. 1. 2012 10:20
To není tak jisté.

V druhé polovině předminulého století a první polovině minulého století byly rozhodující výrobní prostředky soustředěny v továrnách, byly to stroje, s nimiž pracovali dělníci. Komunisti a fašisti si toho všimli a spojili svůj osud s dělníky, pro ně začali pracovat a na ně svou propagandu zaměřili. A vyneslo je to k moci, a to nadlouho.

Dnes je rozhodujícím výrobním prostředkem počítač a počítačový program a počítače nejsou soustředěny, ale spojeny sítí. A Piráti pracující pro ty, kdo jsou s počítači téměř srostlí a žijí více na síti než mimo ni. Na tyto lidi zaměřují Piráti svou propagandu. Nepovažoval bych proto za vyloučené, že se Piráti v historicky dohledné době stanou hlavní politickou silou.

3 0
možnosti
HM

ladhela

20. 1. 2012 9:26
a kdo

bude kontrolovat transparentní organizace ?

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

20. 1. 2012 9:33
Re: a kdo

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

20. 1. 2012 8:53
■provádí výběrová řízení veřejně ve dvoustupňovém řízení,

a to jsem měl piráty rád, byl jsem rozhodnutej že bych vám dal hlas.

Proč se vždycky najde totální kravina jako tahle.

Co příště popsat proč jste neúspěšní?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 1. 2012 9:07
Re: ■provádí výběrová řízení veřejně ve dvoustupňovém řízení,

S čím máte problém?

Dvodstupňové řízení má zabránit dnes oblíbenému způsobu rozkrádání:

Dnes je obvyklé vymyslet záměr, který umožní utrácet peníze, ze kterých lze "odklánět". Veřejná užitečnost takových projektů je druhořadá. Veřejná diskuse záměru omezí vymýšlení projektů jejichž hlavním účelem je rozkrádání.

Nevím o tom, že bychom byli neúspěšní (existujeme 2 roky),

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

20. 1. 2012 8:51
A o tom to je

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!