Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mildapr

2. 5. 2008 13:30
Vidím to jinak

Myslím, že spíš než ne nedostatek soucitu, lidé zajdou na lenost, pohodlnost a pýchu. To je totiž podle mě hlavní důvod toho, že naše dnešní civilizace vypadá tak jak vypadá.

0 0
možnosti
V

Vikina

19. 4. 2008 22:29
Veskrze nebezpečný

Vyznění článku je stejné jako u Mein Kampf a má stejný myšlenkový základ. Na tom nic nezmění jakékoliv sofistikované diskuze. Doufám, že podobné myšlenky se neujmou a zůstanou marginální, protože jsou nebezpečné.

Autor si jinak zřejmě nepovšiml (nebo se nám snaží vmanipulovat chybný názor), že silnější svět se nijak nestará o pomoc těm chudým či zaostalým, naopak je ještě více dusí a okrádá - jak to ostatně Amerika (předtím Evropa) předvádí poslední 2 století. Není to sice evoluce, ale výsledek bude stejný, a to dokonce i bez podobných článků. Vždyť tzv. globalizace přece nesměřuje k ničemu jinému, jenom se o tom nemluví tak otevřeně.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 4. 2008 23:11
jste trochu předpojatý

způsob který jsem naznačil platí zcela univerzálně a nemusí ho prosazovat zrovna mimozemšťani. To, že je to nějak demokraticky maskované nic neznamená. Je to nebezpečné pouze, když to demokratické maskování někdo začne brát vážně. Ostatně podobným způsobem se odrovnali komunisti.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 4. 2008 21:08
Pro Georgise

Vůbec mi nešlo o propagaci čehokoliv. Chci jen upozornit na vysoce pravděpodobnou skutečnost. Stejně tak jak se život vyvíjel na Zemi odlišně na různých kontinentech a Evropská civilizace získala náskok řádově několika století nad lidmi žijícími na jiných kontinentech, bude se na jiných planetách vyvíjet život také podobně a rozdíly při setkání nebudou velké. Ale budou dostatečně velké (pokud oni k nám přiletí a my to naopak nedokážeme), abychom je pocítili. Protro se povídka jmenuje v přesmyčce COLONY EARTH a kosmické lodě SANTA MARIA, PINTA a NINA, velitelem je Cortez a vyjednavačem Montezuma.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

14. 4. 2008 22:52
Re: Pro Georgise

Jasně (teda tu přesmyčku "Země" jsem neuhodl,  ani SATAN RAAMI a TANPI - i když to mě trknout mohlo, nedávno jsem se bavil v blog. diskusi na téma jak pan Kaplan popisoval objevení Ameriky Kolumpusem a ty lodě jsem tam vzpomínal :-)  ).

Rozumím Vám a v tom, co jste napsal teď - rozdílně rychlý vývoj na různých kontinentech - s tím veskrze souhlasím.

Já tam spíš viděl Vaše úvahy z minulých článků. Jinak, jak už jsem napsal Luborce dole, neobvinil jsem Vás z propagace rasismu ani ničho podobného.

Povídka se mi líbila, i když já mám radši happyend :-).

PS: Určitě jste viděl parodii MARS ÚTOČÍ s J. Nicholsonem - to nemělo chybu - "Vyjděte v klidu vén, níc se fám nestane" :-)

0 0
možnosti
K

kion1

14. 4. 2008 12:41
Volič Národní strany

Dobré.Možná trochu kruté,ale pravdivé.Karma.Tak to prostě je.R^

0 0
možnosti
MU

HempValley

14. 4. 2008 9:03
Tau Imperium

Alegorie na Imperium Tau ze světa Warhammer 40k..

Buď se k nám přidáte ( ..a budete našimi otroky, moci využívat naše technologie), nebo vás vyhladíme..

For the Greater Good..

0 0
možnosti
JN

Wrunx

13. 4. 2008 21:25
Hezké,

ale dle mého názoru poněkud zjednodušené vidění problému. Nicméně, povídka zaujala, i když nepřesvědčila.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

13. 4. 2008 21:39
zkuste si hádanky

je jich tam několik.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

13. 4. 2008 16:37
Měl jste pravdu, trochu mě závěr překvapil

..ale jen proto, protože znám Vaše názory. Nenapadlo mě, že je promítnete do povídky.

Z povídky je zřejmá propagace Vašich myšlenek, s kterými vesměs nesouhlasím. Vy víte, které to jsou.

S ideologií rasové nadřazenosti já prostě nesouhlasím. Podle mého názoru,  rozdíly mezi rasami a etniky nejsou dány geneticky (co do inteligenčních schopností), ale prostředím ve kterých jedinec vyrůstá. Jinými slovy to, co Vy nazýváte jinakostí danou rasou, je dáno podle mne nerovnoměrnosti vývoje a bohatstvím jednotlivých společností (chcete -li civilizacemi) - nikoliv nerovnoměrnosti  vývoje genů. Geny se vyvíjejí, ale milionkrát pomaleji než je obecně souzeno laiky. Jinými slovy kdybyste přenesl v čase člověka narozeného před 50.000 lety a možná i dříve, měl by při normální dnešní výchově a vzdělání zhruba stejné schopnosti, co se inteligence týká - třeba by mohl být vynikající fyzik. Totéž platí mezi rasami dnes včetně Vámi často uváděnými příklady Romů či jiných podle Vás méně vyvinutých národů.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

13. 4. 2008 16:46
Re: Měl jste pravdu, trochu mě závěr překvapil

Jsem přesvědčen, že kdyby se dala udělat mega studie, kdy by se vzal dostatečný vzorek

populace (řádově tisíce z každého etnika) - myslím mimina, a ty by se vyvíjela ve shodném prostředí, pak by procentuálně bylo v každém etniku stejný počet "blbů" stejně tak jako jako premiantů. Bavím se o zdravé populaci, nikoliv o potomcích poškozených v těhoenství - alkoholem, drogami apod...

Je to jen můj názor, prosím nenadávat do "multikulti" a "pseudohumanistů"  - nemám tyto nadávky  rád. Připadají mi hloupé, stejně jako lidi, kteří je vyslovují, když nemají argumenty - to teď nebylo na Vás. Já jen  preventivně. :-)

0 0
možnosti
MR

haloradio

13. 4. 2008 12:23
Jiná budoucnost je možná

Lepší scifi a jinou vizi budoucnosti nabízí Mlhovina v Andromedě od Ivana Jefremova. R^

0 0
možnosti
L

Luborka

13. 4. 2008 11:59
Dejme tomu,

že jsme hloupí a podřadní. Ale ti, kteří o sobě tvrdí, že jsou chytřejší se jenom více bojí těch, kterým chybí to, co mají lidé - právě tu lidskost, cit. A protože to ve vesmíru bude zřejmě vzácnost, možná bychom tu lidskost mohli dokázat obhájit. Co nám zbyde až o ni příjdem? Technologie? Obavy, že bude někdo lepší v jejich rozvoji? A co radost ze života? S kým ji pak budeme moct sdílet?

Takže máme se bát? A co když takoví scifisti zničí všechny planety? Co jim pak zbyde?

0 0
možnosti
O

o.kostal

13. 4. 2008 11:50
na scifi mam nejradsi to,

ze je vlastne realita ze soucasnosti, nebo z minulosti promitnuta v budoucnosti. Kazdy kdo videl Babylon 5 nebo StarGate rozumi o cem mluvim.

0 0
možnosti