Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

18. 2. 2010 12:45
vzorec

článek pěkný........jen ten vzorec :-) Kdyby jednotlivé parametry byly např v procentech, pak by dávalo smysl, kdyby se měl součin limitně blížit k jedné (v praxi spíš k 30-50% v super-extra spokojené společnosti)

Jednotlivé parametry by mohly být počítány jako vážený průměr spokojenosti dané skupiny. To jen na okraj jako námět (který nemusí být ideální). Váš vzorec by neobstál :-)

Na kvalitě článku to ale nic nemění R^

0 0
možnosti
N

Nero

10. 2. 2010 11:50
Jak to řešit?

Nespokojenost je to,co žene lidstvo dopředu.Díky za ni,jinak jsme spokojení v jeskyni.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 2. 2010 10:15
od pomocníků

On and after the effective date of this article, this State shall not recognize, employ, or compel any person or entity to recognize or employ anything other than silver and gold coin as a legal tender in payment of any debt arising out of: ...

Překlad: Od data nabytí platnosti tohoto článku (který je přídavkem k existujícímu zákonu), Stát nesmí uznat, užívat nebo donutit žádnou osobu nebo entitu k výhradnímu uznání nebo užívání čehokoli jiného než stříbrných a zlatých mincí jako legální platidlo jakéhokoliv dluhu vyplývacího z: ... 

Tedy zlaté a stříbrné mince se budou užívat pro: 1)      taxation by the State (=výběr státních (nikoli federálních) daní)

2)      expropriation of private property pursuant to the exercise of the power of eminent domain by the State (=vyvlastnění soukromého vlastnictví na základě výkonu moci státem)

3)       

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 2. 2010 10:16
Re: od pomocníků

A na závěr důležitá věta:

The term silver and gold coin does not include any note, obligation security, bill of credit, or other form or species of paper currency or other instrument or document intended to circulate as money emitted or issued by the United States or any department, agency, or officer of it, or by the Federal Reserve System or any board, committee, member bank instrumentality, official, or agent of it.

Překlad:

Termín stříbrné a zlaté mince neznamená bankovku, obligaci, dluh, nebo jinou formu nebo druh papírové měny nebo jiné nástroje nebo document (– tomu nerozumím) určeným k oběhu jako peníze emitované nebo vydané Spojenými státy nebo jakýmkoli úřadem, institucí nebo jejich úředníkem, nebo Federálním rezervním systémem nebo jakoukoli radou, komisí, členem bankovního systému, úředníkem nebo agent of it( – tomu taky nerozumím).

0 0
možnosti
MN

micnad

10. 2. 2010 5:19
Spokojený Vlastík

Tím spokojeným Vlastíkem myslíte Tlustýho?

Tak to máme myslím splněno.;-D

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 2. 2010 8:49
Re: Spokojený Vlastík

Dík za upozornění a vtip. Samozřejmě to byl překlep

0 0
možnosti
JN

honzajaka

10. 2. 2010 0:30
chtěl

bych být takový optimista jako vy pane Vašíčku. Ve skutečnosti pro obyčejné lidi jako jste vy a já je zcela jedno kdo tady vládne, protože na ně vládnoucí vrstvy vždy zvysoka kašlaly a kašlou a budou kašlat a to se asi nezmění.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

10. 2. 2010 0:36
Re: chtěl

já myslím, že změní. Celospolečenská změna probíhá už od počátku 80. let. Jen u nás není ještěš moc cítit. Ale když se člověk podívá pod povrch věcí, tak ji může zahlédnout. Otázkou ale zůstává, jestli e současný trend uchytí naplno, či do jaké míry, jak dlouho vydrží, co se stane s Čínou, dolarem, atd. atd.

0 0
možnosti
SP

SU P

9. 2. 2010 20:28
Společnost

Dobrý večer, Vaše články, které jsem přečetl považuji za kvalitní a určitě by se měly dostat do povědomí širší veřéjnosti. Vyměnili jsme si několik názoru v blogu o vědomí, kde jsem měl připraveno ještě několik otázek "na tělo" ale již k tomu nedošlo, protože jsem byl trochu zaskočen Vašimi dalšími příspěvky...ale to není kritika. Vaše plány jsou smělé a držím Vám palce. Pokud bych se však ze svých zkušeností měl do diskuze zapojit, musel bych konstatovat, že morální  obraz společnosti je naprosto katastrofální, zejména státní sektor s obrovskou přezaměstaností je korupcí infitrován vertikálně i horizontálně, schopní, lidé jsou zcela odsunutí či likvidování aby neohrožovali...dále si myslím, že až na výjimky lide zde vůbec netuší, co je to bídá a od toho je jeví i jejich chování resp. přístup k volbám. Asi před 3 léty jsem říkal, že v dohledné době zde bude  nezaměstnanost 14% ale setkalo se po pouze s usměvy.  Myslím si to  i nadále a považuji to jen za počátek....     

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 2. 2010 21:02
Re: Společnost

Naprosto s Vámi souhlasím. Piráti jsou sociálně ukotveni v nespokojené střední třídě. Velké strany jsou napojeny na velkokapitál a hloupý populismus. Za Piráty nestojí žádný kapitál. Prostě lidi hodně kvalifikované práce. Nicméně si myslím, že je možné uzavřít gentelmenskou dohodu všech neparlamentních stran a přesvědčovat voliče o tom, aby zabránili těm současným vůbec dostat se do parlamentu. To je totiž jediný způsob jakým se lze vyhnout revoluci, či puči.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

9. 2. 2010 19:51
překlad

On and after the effective date of this article, this State shall not recognize, employ, or compel any person or entity to recognize or employ anything other than silver and gold coin as a legal tender in payment of any debt arising out of: ...

Překlad (tak jak jsem to pochopil):

Od data nabytí platnosti tohoto článku (který je přídavkem k existujícímu zákonu), Stát nesmí uznat, užívat nebo donutit žádnou osobu nebo entitu k výhradnímu uznání nebo užívání stříbrných a zlatých mincí jako legální platidlo jakéhokoliv dluhu vyplývacího z: ...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 2. 2010 20:10
Re: překlad

Dík za překlad. Možná jsem si tuto odbočku mohl odpustit, ale teď už to raděli označím.

0 0
možnosti
L

lejnok

9. 2. 2010 18:40
hodnoty rovnice v současné době:

Spokojenost zákazníků (občané) << 0

spokojenost zaměstnanců (politici, státní aparát) > 0

spokojenost vlastíků (občané) << 0

Takže i když to je na <> nerovnice je splněna ;-D

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 2. 2010 19:48
Re: hodnoty rovnice v současné době:

asi tak nějak to taky lze

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 2. 2010 18:19
kterým přestává uznávat peníze vydávané FEDem,

kdyz neco nechapete tak o tom nepiste

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 2. 2010 19:50
Re: kterým přestává uznávat peníze vydávané FEDem,

Napsal jsem, že to možná chápu blbě. Čekal jsem, že tím přeji někoho, aby mi to vysvětlil. Takže můžete, rád se nechám poučit, nejsem nějak moc zběhlý v angličtině.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

9. 2. 2010 17:49
Co padne dřív?

FED nebo ECB?;-)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

9. 2. 2010 17:56
Re: Co padne dřív?

Pokud Euro padne, pak vězte, že to je naplánované.  Lidé nebudou schopni dostát svým závazkům a tak přijdou o reálné majetky. Úspory a penzijní pojištění budou ztraceny. Nebylo by to poprvé.

0 0
možnosti