Diskuse

Svět v pohybu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonda

2. 12. 2007 1:47
Školy ne klientské příspěvkové zajištění

Úroveň školství v ČR upadá rychlým tempem.Příčiny: Sociální ústavy ČR bez zvyšování počtu nezaměstnaných, tak kruté vysvědčení lze vystavit! Únik od technického školství k antropologii, choragrafii, filosofii a právům=všechen lid rozhádáme, soudit budeme 20 roků případ (20x více obhajob) a další nevýkonné obory ještě vymyslíme, kdo je bude platit-národní sbírka snad? proto klíčem k pokroku je ŠKOLSTVÍ, ale opravdové ne prodej titulů, že pane Klausi, Grossi, aj. A největším drzost jsem slyšel, že pokud nezvolíme prezidentem prof. Klause, tak odjede na Harvard a bude se těšit.....! Bém měl na výstupu nedostatek kyslíku a odumřela mu důležitá část mozku......! Jak může v takový pokles Harvardu věřit člověk, který nepochopil, že nejde jenom Vládnutí ale o výsledky vlády. Praha smutný obraz české moci, nejsou schopni dodělat okruh a chtějí Olympiádů=národní ostudu, ale PR zakázka  běží za 30 mil.Kč. To je začátek tunelu, Pražáci ať si hlupce u moci zaplatí, již dluží 35000,-Kč-každý!!!

0 0
možnosti

Honza

2. 12. 2007 1:27
Odpovědnost i moudré řešení náš úkol

Každý z normálních lidím chce mít zuby na svém místě? U politiků to asi neplatí. Jinak by tak neponižovali okolí skokem s padákem do Innsbrucku, spinkáním při 200km/h a jinými kecy a žvásty. Nikdo jim není schopen do úsměvu říci jak jsou trapní? Takové poradce mají ke svému sebezničení? Tak jsou naivní??? Určitě ještě více než si myslíme - Ještě větší blb než jsme čekali!! Jak tito vyvolení mají odhadnou světový vývoj, cenu zlata (že pane Urbane z ČNB)rizika devizových rezerv aj??? Nemohou! Proto se světová moc přesouvá jinam, tam kde je v kruhu vzdělaných a modrých zkušených občanů využito dravosti mládí na plnění denních úkolů, kontrolu aj. ale ne tam, kde se rozhoduje o dlouhodobých cílech, směrech celých kontinentů, zajištění potravin a hlavně vody, energií a dalších navazujících oborů??? Volám po odpovědné diskusi na základní téma našeho života!!!Jak dále po českém růstu(5,6%) v roce 2008 a dále???

0 0
možnosti

PEPA

2. 12. 2007 1:08
http://members.fortunecity.com/peppp/

Jakým právem byl odstraněn odkaz na sice kontroverzní výzvu shora uvedeného http:.... a samotného vynikajícího bloggera  S.Stupku ze seznamu Bloggeři, mi není známo. Člověka s takovými morálními hodnotami, kterého jsem po několik měsíců z jeho bloggů poznal,  si má vážit každá redakce. Jak tomu bylo v idnes na zásah "StB" nebo jiných tmářů nevím , ale důkazů o zahnívají demokracii je už celá řada. Na kolik nám jednání POLITIKů škodí vidíme z 18 leté bilance: Čeho se bojítenejvíce vážení polůitici výměny názorů- ne -trestu za dokonanou korupci, doufám že Gripeny Američané pod koberec nenechají zamést pod koberec, ať Kalousek prokáže svoji čistotu.Bohužel politici v ČR jsou tak vydíratelní, že když nechcete radar, tak my Vám něco ukážeme a podíváme se, jak se  věci pohnou. V ČR nelze svobodně diskutovat a hledat řešení? ANO nelze pro vysokou míru pravděpodobnosti zkorumpování většiny politiků v cizí služby i velmocenské. To není nic divného??? Postoje mocných!!!!!

0 0
možnosti

Novák

2. 12. 2007 0:51
pohyb skončí

Na 40, výročí dodávek plynu plynovodem Bratrství bylo mezi řádky sděleno vice prezidentem GAZPROMU, do roku 2030 dodáme do EU 800 mld.M3 zemního plynu a pak ať je EU demokratická svobodná ale bez našeho plynu.Tak výrazný podnět k zahájení nového směru v energetice zatím nikdo neřekl!!! ČEZ chce stavět paroplyn Úžín 450 MWe a nikdo ze státních orgánů tomu není schopen zabránit. Kde jsou strategičtí odborníci v energetice, vodárenství, plynu, PHM a  dopravě??? Nikde nejsou obor neznámý. Co o pohybu někdo ví, tuší sní??? Pane Vašíčku zdiskuse je zřejmé, že by bylo vhodné založit internetovou MENZU s nějakým vlivem a osvětou na základní otázky světa, které musí být zodpovězeny. Co dělat, kde začít a s kým???

0 0
možnosti

AB

2. 12. 2007 0:41
Lhostejnost se vymstí

To co si dovolil Zeman (doporučil a dosadil Grosse) v oposmlouvě, nebude známo ani po 50letech. V ČR se archivy nenosí, jako záznam jednání vlády ČR při prodeji Unipetrolu,důvody pro nákup Gripenů, když Američané museli odstoupit ze soutěže, neboť úplatky vyžadované českou stranou by přivedly šéfy zbrojovek USA Martin Lokhead do basy!! A tak jsme se vyzbrojili (členi v NATO) nekompabilitními ultrasoniky  za desítky MLD Kč/rok.Co ofsetty nic-jen kamufláž podvodu. Svět je opravdu v pohybu, ale v ČR je pohyb jenom od voleb k volbám. Jinak nás nic nezajímá! Jeden doporučí montovnu s daňovými prázdninami, druhý jí téměř zastaví a nenatáhne vedení proudu. Ať si investor u naší NewDeal objedná PR zakázku a také snad elektřina bude. Národní vyděrači technologové moci vytváří systém jak do něho za jakoukoli cenu někdo nasype prachy!Proč to je tolerováno.Zákony neplatí?

0 0
možnosti

JN

2. 12. 2007 0:23
Je na světový vývoj zahr.politika ČR adekvátní???

V ČR chybí rozbory sv. vývoje, odhadnutí trendů, ale hlavně odpovědost vládců. Kde ji v sobě měli nalézt, když se jim stala touha po moci hlavním cílem bez ohledu jejich znalostí vzdělání rozhledu a zkušeností. Někdy se mi zdá, že jsou naši politici hlásnými troubami Zeman -Irán bombardujte- a média prosionistická to rády otisknou. Jak nás poškozuje česká tlachavost neodpovědnost, i drzost a neúcta k okolí a hlavně Vlastnímu národu, který chápou jako své otroky. Proto je nejvyšší čas skoncovat s postoji hlupců, kteří jenom škodí. Jak nejlépe s nima skončit??? NOVÉ VOLBY a na kandidátku zákaz profláknutých matadorů. Jak může C.Svoboda za 18 let v politice ještě vnímat svět? On vůbec neví jak lidu škodí mizernou činností Legislativní rady ČR a jiní. Kolik prohraje ČR sporů-arbitráží vědomě? Přišli jsme za 18 roků o aktiva přes 20 biliónů Kč. Bylo vedení státu ČR s.r.o. za 18 roků někým ohodnoceno? JAK???

0 0
možnosti

Novák

2. 12. 2007 0:03
Vzdělání=prosperita národů

Je-li energetická budoucnost určena zajištěním zdrojů, tak není možné, že v Evropěbez dostatečnýchenergetických zdrojů je dosud Jaderná energetika v pozadí, Zelení jsou proti pokroku a dokonce zatahují lidstvo k vyhladovění.Ceny potravin stouply jenom kvůli etanolu do pohoných hmot, větrné elektrárny za svoji životnost nevyrobí tolik elektřiny, kolik její potřeba při výrobě elektrárny a jiné absurdní rozhodnutí politických elit EU zatahují demokratické společnosti ke katastrofě. Nebo je to jen upřednostňování vl. národních zájmů Francie a SRN v celoevropském PROSTORU? V demokratické, věrohodné  a vyrovnané diskuzi všech argumentů  lze nalézt východisko ze situace Energetického OHROŽENÍ!!! Musí být ukončeno politické vydírání ,jak domácí tak zahraniční (v EU), nastolena odpovědnost politiků a pokud selžou, jejich selhání náležitě potrestat. Jako Chirac ve Francii chodí k výslechům, proč by neměl za rozkradené bankovnictví k soudu chodit Klaus??? Pak je demokracie věrohodná!!!

0 0
možnosti

Novák

1. 12. 2007 23:39
Energetická válka= boj o zdroje

Zásadní pochopení světového vývoje přesun moci a bohatsví(ne přírodního) ale vytvořeného z národní práce je již dlouho žřejmý a dnes již do očí bijící. Čína má rezervy ve výši 1620 mld.USD, Rusko cca1000, Indie údaje zatím nezveřejnila. USA pokrývají roční deficit dotiskem 800 mld.USD. K tomu nákladné vojenské operace v celém světě, co mají zajistit a trvale prosazovat platby v USD.USA exportuje světové platidlo s houpáním kursu za dekádu až o 300%. Druhý exportní artikl je vojenké dobývačné operace pod různými záminkami! Další exportní komodity jako Hoollywood, různé franschizingi a jiné Disnaylandy, svědčí o tom jak první dvě odvětví jsou  zisková. Tomuto přizpůsobují USA své každodenní snažení po celém světě. Export demokracie za přírodní bohatství již hlavní konkurenti USA neberou,m natož rezervy v USD. Pokud nezmění Evropa svoji zahraniční politiku , tak pro milióny evropanů nastane období hlubokého úpadku. Natož domácí. 4 světová válka je energetická a asi ji také prohrajeme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!