Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

16. 8. 2008 17:34
V roce 1938

ještě multikulti svou tzv. humanistickou politikou nerozvrátili stabilitu a řád společnosti, v globále pak hodnoty západní civilizace, proto jsme si mohli dovolit udělat v Sudetech rychle pořádek (byť už tehdy německá a následně západní zmanipulovaná média se na náš účet vyřádila), aniž by nás následně bombardovala letadla NATO. Západ nás nakonec hodil přes palubu z jiných důvodu, než v článku popsáno, ale to není důležité. Podstatné je, že manipulace a lež se rozlezla jak rakovina, takže běžný občam se už neorientuje a události raději nesleduje. V záplavě prolhaných informací se, žel, takový - málo viděný - objektivní článek ztratí, zejména když zelenou mají štvavé a válečnické výzvy dementintelektuálů typu Tydlitátky, Bohaty a necčetných dalších, kteří mají jedinou snahu - zviditelnit svou bezvýznamnou personu (pokud za tím není něco horšího, tj. rozvrat společnosti za účelem jejího ovládnutí mocenskými elitami v pozadí)

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 8. 2008 22:37
Re: V roce 1938

Vikina - ty máš celkem dobré názory. I pivko bych s Tebou dal a vo životě pokecal.

0 0
možnosti
F

fext

14. 8. 2008 19:20
společný jmenovatel

Autore, zapomínáte na jeden velmi společný rys oblastí, jako je Osetie a Kosovo. A to je islám. Mimochodem "oblast, kam uprchl zločinec a na jejíž hranici  policie bezmocně stojí" - to jste právě moc pěkně popsal některou z cca 700 ZUS (Zones Urbaines Sensible) ve Francii.

0 0
možnosti
S

Slama

13. 8. 2008 22:51
konečně dobrý příspěvek

Na věc mám podobný názor. Informace o Sudetech mám z první ruky, od svého otce, který byl v roce 1938 mezi vyhnanými Čechy ze Sudet. Neznám Kosovo, ale znám jiné oblasti býv. Jugoslávie. Znám Gruzii a Osetii. Souhlasím s Vámi, za vyhrocením sporů vždy stojí zájmy velmocí. Sudetští Němci se většinou neztotožňovali ani s říšskými , ani s rakouskými Němci. Sami sebe až dosud nazývají Böhmen a často se považují za větší Čechy, než jsme my. Na horách mluvili nářečím, které bylo pro říšské Němce nesrozumitelné. To až Hitler a jeho politika je přivedla do neštěstí. Mocnosti připravovaly odsud již dopředu, o čemž svědčí citát řeči Winstona Churchilla v Dolní Sněmovně v roce 1944: "Expulsion is the method which, insofar as we have been able to see, will be the most satisfactory and lasting. There will be no mixture of populations to cause endless trouble... A clean sweep will be made. I am not alarmed by these transferences, which are more possible in modern conditions…"

0 0
možnosti
MW

mysak_25

13. 8. 2008 22:05
...

A nezapomínejme na kosovský precedens. Ať si západní mocnosti přejí leccos, uznání Kosova je obrovsky problematickým krokem a morální apely na ruskou podporu Jižní Osetii a Abcházii znějí straně pokrytecky a falešně..!

http://werdan.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
PD

pedol

18. 8. 2008 18:00
Re: ...

S tím Kosovem se to může ukázat jako prozíravý taktický tah USA. Je to příležitost k "mírové" lekci, kterou Evropa od mohamedánů potřebuje akutně jako sůl, tj. dokud je čas. Čím dříve se ze svého blahobytného spánku probere tím větší bude šance, že s infiltrací a expanzí islámu se bude dát něco dělat. Pokud již ovšem není pozdě...Soudruhům v EU (natož jejich voličům) její eskalující se balkanizace zatím vůbec nedochází.

0 0
možnosti
D

dnb

13. 8. 2008 18:55
posílám karmu,

samozřejmě, je to boží, když to má někdo v hlavě srovnaný, v historii netápe, moje karma jde to Mirco1, smekám kámo. :-) R^

0 0
možnosti
M

Miloš

13. 8. 2008 18:36
server DEBKAFILE ( USA )

Server Debkafile ( USA ) v pondělí informoval, že do Perského zálivu  směřují tři bojová uskupení amerického námořnictva. Jde o tři „strike forces“ vedené letadlovými loďmi Theodore Roosevelt, Ronald Reagan a Abraham Lincoln. Celkem je nyní ve vodách obklopujících Střední Východ takových uskupení pět.

Rozmístění tak velkých námořních sil svědčí o dlouhodobém plánu, jejich objevení právě v tuto chvíli nemůže být vnímáno odděleně od propuknutí kavkazské války mezi Ruskem a Gruzií. Zatímco Rusko vojenskou intervencí proti Gruzii zvýšilo sázky na kaspické zdroje ropy, Američané svou moc investují do obrany primárních zdrojů ropy pro Západ a Dálný Východ v Perském zálivu.

0 0
možnosti
K

kion1

13. 8. 2008 16:25
Volič Národní strany

Já myslím, že tenhle článek by klidně mohl být v rubrice-Zaujalo nás.

Myslím, že si to zasloužíR^

0 0
možnosti
V

Vikina

16. 8. 2008 17:36
Re: Volič Národní strany

Kione, jsi blbej? Tam se přece slušný článek nemůže objevit ani náhodou.

0 0
možnosti
MP

martan007

13. 8. 2008 16:17
Tak kde je potom problém?

Dovolím si tvrdit, že v tom, že existují méně a více suverénní státy, někdo říká velmoci a menší země. My Češi jsme měli v téhle hře štěstí, že jsme nakonec stáli na straně vítězů, to ale neměli Maďaři, nedávno Srbi, teď Gruzínci. Jsme malé národy, a máme-li doma menšiny, musíme s nimi vycházet naprosto korektně, jinak přijde nemilé rozuzlení. I my si to před Mnichovem sami zavařili, nechali jsme je nezaměstnané, bez regeneračního programu, není divu, že se přiklonili k Hitlerovi. To samé platilo o kosovských Albáncích, teď o J. Osetii. Je už vlastně jedno, která "suverénější" země je v blízkém či vzdálenějším sousedství, je ji v posledku nutno respektovat, jinak to může tu malou zemi s menšinami stát i územní integritu. Poučení? ... analyzujme tyto země ve světě a hledejme účinné socioekonomické nástroje na zlepšení jejich situace... jinak to Jižní Osetií neskončí!

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

13. 8. 2008 16:18
Re: Tak kde je potom problém?

No, když jste hodně daleko od nějaké velmoci, můžete si se svou menšinou dělat co chcete, například taková Rwanda a Burundi jsou v tomto velmi dobrými příklady.

0 0
možnosti
PC

georgesco

13. 8. 2008 16:08
dobré

Je to zhruba tak jak píšete. Mám podobný názor.

0 0
možnosti
OH

BenediktSpinoza

13. 8. 2008 16:01
jako zacatek docela dobry

ale neuplny. Jeste si  neco prectete o ropovodu Nabucco a zakladne Bondsteel v Kosovu a pak bude jasne, cim se posledni 2 konflikty (Kosovo , Osetije) lisi od Sudet:-) ted uz neni nutne nekomu zabirat cele uzemi, staci jen sedet u tech spravnych kohoutku;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!