Diskuse

Stvořitel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RA

salmael

13. 9. 2009 0:12
články

...moc se mi líbí Vaše články, jen je mi občas trochu líto, že k nim taky neumím přidat svůj názor příp.otázku...těším se na další...! :-)

0 0
možnosti
M

maribel

6. 9. 2009 21:49
tak ted jste me dostal :-)

Pane Vasicku, ja jsem si sice vedoma toho, ze jsem jenom "blba zenska", a priznavam, ze jsem si clanek musela precist nekolikrat. Po prvnim precteni jsem zustala s otevrenou pusou. Ale nevzdala jsem se a patrala, kde je ten "zakopany pes", protoze v privni chvili mi pointa ponekud unikla.

Musim smeknout, napsal jste to velmi dobre a i kdyz text muze pusobit na prvni pohled komplikovane, nic komplikovaneho v nem neni. Tak jestli jsem to pochopila dobre, byl to dobre zacileny policek (facka) vsem pambickarum, kteri jsou schopni tvrdit, ze Zeme je stredem vesmiru, protoze to je bozi vule. A aby si to usnadnili a o neco vice nas zmatli, tvrdi, ze Buh je vlastne vsechno, co kolem sebe vidime, coz mi pripada ponekud prostoduche. 

Co se tyka tvorivych myslenek a jejich realizace v neco vice ci mene hmotneho, meli bychom mit na pameti, ze to co jsme schopni vnimat, je jen nepatrna cast z toho, co je kolem nas. Jestli se nemylim, matematici uz dnes zcela bezne pocitaji s 11-ti  dimenzemi.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 9. 2009 14:23
Re: tak ted jste me dostal :-)

Nemám v úmyslu kohokoliv "fackovat". Mnozí věří různým náboženským bajkám, které jsou poplatné době, ve které vznikaly. Na formu, často kladou větší důraz než na obsah. Vůle tvořit je zcela elementární příčinou naprosto všeho. Nic nemůže vzniknout bez vůle a "plánu"- myšlenky. Mezi chaosem (informace bez řádu a kauzality) a hmotou (jednoznačný řád a kauzalita) je jistě složité rozhraní. Jeho popis pomocí dalších dimenzí může mít smysl. Záleží na tom co si pod dimenzí představíme. Komplexní hologram algoritmů se složitě popisuje prostorem a časem. Jsou to totiž jeho výstupy.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

5. 9. 2009 18:22
Děkuji

při tom hmota je pouze soustava magnetické energie, žádná nejmenší část hmoty v  reálu neexistuje. Je to bludiště rovnovážných vztahů elektromagnetizmů s centrální ideou. Profesor Antonín Nedoma, kt. + 1981, sdělil posluchačům:: Až věda dokáže existenci Boha-- v ten okamžik skončí veškeré stvoření. Protože víra ztratí opodstatnění.A  magnetické vztahy se rázem vrátí do podoby čisté energie.

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 9. 2009 19:34
Re: Děkuji

co je to za blaboly? magnetismus je jen dusledkem elekteriny v kombinaci se specialni teorii relativity.

http://ocw.mit.edu/NR/rdonlyres/Materials-Science-and-Engineering/3-A08Fall-2005/15C7299A-C193-45B1-BFAB-EEC1EF30A410/0/mag_relativity.pdf

nerozumis tomu ty, ani ten udajny pseudoprofesor, na ktereho se odvolavas.

Ale jinak ma profesor pravdu: buh je jen pojem pro to, co jeste nezname. A jelikoz se nase poznani neustale rozsiruje, zmensuje se i prostor pro boha.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 9. 2009 18:15
Ivo, čekám..

na ten zlomový bod...až vás prohlásí lékařská věda za fenomén ( psychiatrie ). Ještě, že Vy kacíři..nežijete ve středověku.:-)R^[>-]

0 0
možnosti

lost

5. 9. 2009 18:15
jo

:-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 9. 2009 17:39
-

Nevim zda jsem uplne pochopil vasi poezii. Zda se mi, ze verite, ze myslenka nebo idea jsou vice nez hmota. Jakoby na zacatku stala nehmotna myslenka, ktera je schopna utvaret hmotu (tvorit). Pokud je to tak, pak je to nabozenska vira. Myslenky jsou produktem hmoty, a pak tu hmotu zpetne ovlivnuji (myslenky jsou hmotne). Prosty kyberneticky zakon zpetne vazby - hmota vytvari mysleni a mysleni vytvari hmotu. Co bylo driv, slepice nebo vejce? Myslenka nebo hmota? Je to jeden a ten samy proces toku energie. Cas je tekouci reka promen energie, at uz se ta reka projevuje jako vedomi nebo jako hmota.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

5. 9. 2009 18:14
Re: -

Ač se kvantoví i postkvantoví fyzici už ženou po stopě hybatele, tvůrce či demiurga, a dostávají za to Nobelovy ceny, vychloubají se blbci svým ateismem. Je to stejné, jako by se slepí, hluší či mentálně retardovaní vychloubali svým postižením. Blbci netuší, že se špičkový intelekt neobejde bez víry a že se vskutku hluboká víra neobejde bez inteligence. Blbci si představují boha obutého ve vietnamkách a oděného v bílé říze kdesi na nebesích, místo aby jej hledali ve vlastním nitru například po dosažení svého souladu se vším. Mnohdy se pokoušejí nahradit boha svým egem. Blbec tvrdí, že když není bůh, není se už čeho bát. Ve skutečnosti je po celý život doslova podělaný strachy. 

http://petrf.novotny.blog.idnes.cz/c/100153/Cesky%2Dblbec%2Dnejen%2Dna%2Dblogu.html

0 0
možnosti
K

kion1111

5. 9. 2009 17:18
Karma

R^

0 0
možnosti