Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IJNovak

10. 1. 2010 11:12
Nástin kreativní budoucnosti pro ČR?!?

Navázat na spolupráci s supervelmocí (vr.1957 L. Záruba v Číně podpořil rozvoj hydroenergetiky a pomohl vytipovat VD sv. významu myslím i Tři soutěsky),  ale co po takové devastaci mozků loupeživým kapitalismem v ČR můžeme dnes nabídnout, když i slibné nanovlákna odveze Topolánek do USA v příslibu za radar???  Novou formu řízení státního systému již od Číny okukují ostatní státy, kde si uvědomují, potřebu nové společnosti!

Plýtvavý konzum je již vyčerpán, co a jak dále??? Zde je prostor pro české kreativní myšlení v kombinaci s hystorickými zkušenostmi a potřebou blízké budoucnosti!

Účast ČR na formování NWO je velmi potřebná a aktuální! Sarkosy již něco podobného formuje. Chce to za ČR  jedinné vzdělané reprezentanty ČR politiky!

A tak máme v r.2010 možnost řadu věcí vyjímečně ovlivnit!!!   Žádné tupouny do  PSP, politiky důkladně prověřit, nakolik chhtějí jenom krást či národ a spravovanou zem ROZVÍJET

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

10. 1. 2010 4:12
čína

Pokud by byla v číně demokracie, bylo by pro číňany výhodné zvolit vládu která by revalvovala juan, protože by jim stoupla životní úroveň. Někdo by si mohl říci že čínská vláda to dělá dobře když drží juan dole. Každý však máme zkušenosti s vládami a víme, že peníze které "neprojíme" vláda většinou investuje prachbídně. Do armády, nesmyslného kosmického závodění... Totéž bude dělat čínská vláda. Místo aby povolila číňanům opasky, bude budovat armádu a létat do kosmu... v lepším případě dá něco i na infrastrukturu... bude sice papírově růst ale bude to "válečný" plán. Kdyby revalvovala a obyvatelstvu stoupla životní úroveň, velice by se rozšířil její domácí trh. Lidé by tam začali žít "po americku". Ne jen smetánka, ale široké vrstvy... miliarda utrácejících lidí. Držet se pozice výrobce dolaršopového šmejdu pro celý svět a ten přitom chtít ekonomicky "převálcovat" je primitivní (a uznávám že účinná) taktika. Pokud by se z číny stala další Amerika, bylo by to pro celý švět lepší.

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

10. 1. 2010 4:44
Re: čína

To se muze stat,mam ale dojem,ze jejich trh je tak bezedny a lidi tam tolik,ze to bude trvat jeste hodne dlouho a tolik casu dle me nemame.Meli bychom navic pracovat/vymyslet nejakou aktivni strategii a nespolehat jen na moznost,ze budeme mit stesti a Cina se stihne socializovat drive nez my dojdem do ....

0 0
možnosti
W

wiki5.5

10. 1. 2010 3:22
no

zase trochu vedle... Cina bude muset resit problemy o kterych se ji zatim nesni a tim se posune na uroven zapadu mnoha zpusoby a stane se mene atraktivni pro levne zbozi. To vsechno skutecne resi trh, co by meli resit "rozhodci" (jako WTO, vlady) je aby se hralo podle stejnych pravidel co nejdriv.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 1. 2010 9:29
Re: no

Jaké problémy bude muset řešit Čína? To se budeme do té doby hybernovat?

Přestraňte věřit pohádkám (americké filmy jsou také pohádky) o vítězství dobra. Na světě vždy vítězila největší síla (kombinace ekonomické, vojenské atp.). Nikdy tomu nebylo jinak. Nám se to nelíbí, protože ji nemáme, ale nelze to změnit, to je zcela nezvratná zákonitost.

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

10. 1. 2010 1:52
Diky

Plny souhlas.

0 0
možnosti
C

Curious

9. 1. 2010 20:59
Globalizace trhu neni valka.

Volny trh je dobrovolna cinnost, tedy presny opak valky. Vsichni ucastnici trhu profituji (jinak by se ho neucastnili).

Tvrdit, ze "ekonomickou valku prohravame" mi tak nedava smysl.

0 0
možnosti
J

JBoksay

9. 1. 2010 21:30
Re: Globalizace trhu neni valka.

Jedná se o nový fenomén. Čína vyhlásila ekonomickou válku celému kapitalistickému světu. A boj probíhá zbraněmi nepřítele. Vzhledem k síle ekonomiky a počtu obyvatel ho ostatní státy nemají šanci za současných pravidel vyhrát.

0 0
možnosti
N

Nero

9. 1. 2010 16:02
Tak to chodí.

Společnosti se daří,zpohodlní,po krku jí vystartuje ta otužilá,EFEKTIVNÍ a nastoupí na její místo.

Jsme ufňukaní,máme v ruce prohrávací karty.

Co s tím může udělat levice?Jen vybojovat rychlejší zpohodlňování.Přijde to rychle.Již za mých dětí.I když se Vám to dnes nezdá.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

9. 1. 2010 12:46
Omyl

Němci nezvýšili efektivitu hospodaření nebo ekonomiky. Přípravou na válku byli prakticky v roce 1939 bankrot a nic jiného než válka jim nezbývala. Ta jejich efektivita byla dluhy, dluhy a ještě dluhy krádež židovského majetku a v tom pokračovali. To je dokumentováno.

0 0
možnosti
LU

pidla

9. 1. 2010 12:42
Moc pěkné,

tentokrát i lidské, už jsem se bála, že nepočítáte v lidském životě s potřebami a projevy duše. Ty vaše předchozí články byly tak matematické, logické, ekonomické a lidské emoce nikde. Když jste psal o soupeření o životní prostor, že silnější zvítězí i za cenu smrti poraženého, ptala jsem se sama sebe, kde jsou ale výčitky svědomí, které ten dotyčný silnější musí mít v důsledku svého vítězství. Nemůže být šťastný. S dnešními vašimi slovy do posledního souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!