Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

baggerfuhrer

15. 7. 2009 23:53
Domnivam se,

ze co se tyce bytove vystavby, je konec, z duvodu uspokojeni poptavky silnych rocniku 70 let, a take pohled na demografickou krivku nevesti vubec nic dobreho (co si

budeme namlouvat, vize zamestnani, kde dostanu sluzebni vuz, mobil,

notebook a mohu se zadluzit na 20 let v bance a zit po tu dobu od

vyplaty k vyplate, zas neni tak uzasna budoucnost, ackoliv si stale

dost lidi mysli opak).Co se tyce prumyslove vystavby, v situaci poklesu o cca 30 procent, mame zadelano na brownfields, k tomu je treba pripocisti vetsi opatrnost v uverovani ze strany bank. Pamatuji doby, kdy legenda tvrdila, ze "potraviny" je jistota, to splachly supermarkety. "Vcera" se tvrdilo, ze nakup bytu je jistota ulozenych penez. Domnivam se, ze tuto iluzi "splachne" vymirani populace. Jiste, nektere lokality budou stale atraktivni, ale vyvoj podobny spanelsku nas (dle meho) teprve ceka.

0 0
možnosti
DI

ibid

15. 7. 2009 18:06
Stavebnictím je jedním z odvětví,

které ekonomové sledují pod drobnohledem, pokud chtějí znát vývoj na několik měsíců dopředu. To, že jde stavebnictví čím dál tím víc dolů, není pro ekonomiku jako takovou dobrá zpráva a všichni komedianti z řad politiků si můžou blafat jak chtěj. ikdyž, tady je situace díky překotnému rozvoji poněkud specifická...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

14. 7. 2009 8:18
Tak hrozně to nevidím.

Zanedlouho se začnou rozvádět ti, co si nedávno koupili domy v nových

příměstských koloniích. Hned jak se mladé novomanželky vrátí z mateřské do práce, začne nová rozvodová vlna. A pak budou zapotřebí malometrážní byty a garsonky, což se poslední dobou nestavělo. Poptávka po nich bude zanedlouho veliká a může stavebnictví oživit.

Dále by pak stavebnictví oživilo, kdyby se vláda konečně rozhoupala k vymístění aspoň některých ústředních úřadů a ministerstev z Prahy (bez toho se bude pražský dopravní kolaps stále zvětšovat!).

0 0
možnosti
DI

ibid

15. 7. 2009 18:08
Re: Tak hrozně to nevidím.

... a ti, co bydlí každej v jedný v garsonce se budou zase sestěhovávat, takže nula od nuly pojde. To, že se nestavěly malometrážní byty je neskutečná blbost, jak jinak nazvat byt 2+kk 50m2?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!