Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

30. 5. 2011 22:15
kapitalismus je nevinen

http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1834048/kapitalismus-nevinen.html

zvláště hezká je noticka na konci (psaná na stroji) ... doporučuji, tak nějak se budou rozdělovat posty zas a znovu...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

30. 5. 2011 22:59
Re: kapitalismus je nevinen

úvaha zcela ignoruje fakt, že zcela přirozeně narůstá koncentrace vlastnictví a vlastníci, kteří rozhodují o využití zdrojů nepotřebují všechny lidi. Nastává otázka co s těmi co nemají majetek a na práci je nikdo nepotřebuje. To je nyní problém ve Španělsku. Další věc a ta nevyplývá z kapitalismu, ale z finančního systému je, že příjmy z práce a podnikání v porovnání s příjmy z půjčování peněz klesají. Peněz už je naakumulováno příliš a v evropě už je není komu půjčovat. Už to tu bylo několikrát, nastane kolaps. To není problém kapitalismu, to je normální vývoj. Žádné uspořádání lidské společnosti není trvale stabilní. Nejen kapitalismus potřebuje jednou za čas "reset", aby vše mohlo začít znovu.

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

28. 5. 2011 19:09
Co vlastně chtějí demonstranti.

http://imcmedia.cz/?p=215

Řekl bych, že to jsou celkem legitimní požadavky. Nic za co by jeden měl bejt zmlácenej.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 5. 2011 19:38
Re: Co vlastně chtějí demonstranti.

Také se vším s výjimkou bodu 11 souhlasím.

0 0
možnosti

jrc

28. 5. 2011 10:49
Pane Vašíček,

to je karma bez diskuze!R^!!!!!!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 5. 2011 7:51
Vyjádřeme solidaritu

EXIGIMOS DEMOCRACIA REAL YA. No somos mercancía en manos de políticos y banqueros.

https://www.facebook.com/

Španělé, žijící v zahraničí, vyjadřují nespokojenost se současným politickým děním ve Španělsku a považují za svoji povinnost podpořit manifestace probíhající v současné době po celé zemi. Proto svoláváme pokojné setkání bez jakéhokoliv projevu ideologie, které se bude konat na Václavském náměstí, v sobotu 28. května ve 18.00 hod. Každý může projevit svůj názor s podmínkou, že nebude v rozporu s duchem setkání.

Požadujeme skutečnou demokracii!

Nejsme zboží v rukou politiků a bankéřů!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 5. 2011 8:29
Re: Vyjádřeme solidaritu

Byla tam chybka - na Staroměstském, nám.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

27. 5. 2011 21:49
pane Vašíčku, fandím Vám a Vaše osvěžující

pohledy na realitu z jiného úhlu vždy rád čtu. Někteří "diskutéři" ukazují hloubku myšlenkového marasmu, do kterého jsme jako západní společnost upadli. Ale není hanba upadnout, hanba je zůstat ležet. Tak doufám, že jako společnost nalezneme dostatek sil k pozvednutí se (nabízí se i sousloví "k povstání"), pokud ne , obávám se .že nás to bude dost bolet. západní svět mi připadá jako úspěšný živnostník, který zkrachuje poté, co mu rozrůstající se úspěšná firma přeroste jeho řídící možnosti.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 5. 2011 22:43
Re: pane Vašíčku, fandím Vám a Vaše osvěžující

Díky. Jistě, uspořádání společnosti neodpovídá technologické realitě. Ta státy ničí globalizací kapitálu na jedné straně a nedobrovolná informační otevřenost odhalující zákulisí zlodějského provozu státu. Stát současného typu už nelze přizpůsobit. Já to chápu jako první pokus o demokracii. Ted už chci žít ve vyšším stupni. Přímá demokracie s využitím Internetu, neomezené množství kandidátů, přímá volbá jednotlivých zastupitelů v jednom celostátním volebním obvodu. Osobní odpovědnost. Naprostá transparentnost. Vhodným vrcholem revoluce by bylo splnění požadavku důkladného auditu majetku všech politiků a subjektů s politikou a státním majetkem spojených. Jednoduše jim sebrat, co si nakradli.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

27. 5. 2011 20:50
hmm

svrhne se vláda, ale ti lidi v pozadí asi nezmizí že?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 5. 2011 21:12
Re: hmm

Já už to beru s historickým nadhledem. Opakuje se to stále. Vždy je to subjektivní, lidem se žije hůře či lépe, jistě jsou systémy komfortní i nekomfortní. Demokracie je super luxus, ale zapoměli jsme, že za své pohodlí přicházíme o zdroje. Politici situaci vůbec nevědí jak řešit. Každá situace má řešení, ale oni si ani nejsou schopni přiznat, že tento systém už nemůže dlouho fungovat. Rostoucí náklady na sociální zdravotní a důchodový systém a umělou státní zaměstnanost už nebude možné platit dluhem.  Náklady dluhů ve všech oblastech neúměrně rostou. Pracující a podnikatelé musí vytvářet stále více nadhodnoty pro investory a stát včetně sociálních systémů. Tento tlak zvyšuje náklady a snižuje konkurenceschopnost regionu. Je to začarovaný kruh. Primární příčina je klesající podíl na směně z globálního pohledu. Systém přerozdělování už není schopen stát "mírovími" prostředky obhájit. To není problém režimu, to se stávalo i králům a diktátorům.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

27. 5. 2011 19:34
a

já myslel, že největší problém tam mají s okurkama :-) a bohužel vidím, že i  k Vám se začínají stěhovat prudiči

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 5. 2011 18:45
Nepoužily "vládnoucí struktury" sílu proto

že chtěly zabránit drancování, ničení a ohrožování zdraví těmi demonstranty, z nichž mnozí nic nevytvořili, zato bořit umí?

Považujete od "vládnoucích struktur" za ohavné, pokud nenechají ničit stadiony (rowdies přece také s něčím nesouhlasí: s rozhodčím, s výsledkem, se světem).

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 5. 2011 18:58
Re: Nepoužily "vládnoucí struktury" sílu proto

Mrkněte na fotodokumentaci, připadají vám ti lidé jako rowdies? http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/show/with/5764467071/

0 0
možnosti
OU

27. 5. 2011 17:36
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 5. 2011 18:13
Re: Stejně jako v Řecku

Zveřejňujeme co máme: http://www.pirateleaks.cz/

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!