Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dusík

4. 6. 2009 18:38
Průběžný systém nemá žádné nevýhody, ...

...jen parametry ;-D Je svým způsobem dokonalý a naprosto udržitelný téměř za jakýchkoli normálních okolností. Při případných problémech se buď zvýší příspěvky přispěvatelů, sníží výplaty důchodcům a nebo zvýší věk odchodu do důchodu. Není VŮBEC ŽÁDNÝ důvod od něj ustupovat. K diskusi je pouze míra. Já jsem pro, aby byla obecně zajišťována nějaká minimální úroveň, aby se člověk k stáru přinejhůř nemusel jít pást a měl zajištěnu určitou lidskou důstojnost. Vše nad to by si měl každý zabezpečovat sám podle svých možností, schopností a priorit.

Zatímco takzvané kapitálové systémy jsou pravděpodobně čistým podvodem na lidi. Jeho zavádění je iniciováno a podporováno darebáky všeho druhu - od parazitických finančních společností, které chtějí získat "jen" své poplatky a procenta, až po zločince, kteří bezskrupulózně ukradnou všechno. Vyvádění jakkoli "malých" částí z průběžných systémů je zločin.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 6. 2009 12:31
Re: Průběžný systém nemá žádné nevýhody, ...

V situaci, kdy na jednoho poplatníka připadají tři důchodci už to nemusí být s těmi parametry tak jednoduché. Navíc je limitujícím faktorem zdražování pracovní síly, ostatně důsledky tohoto jevu dnes můžeme pozorovat. Pracovní místa, která se stěhují do Číny se bez změny systému už nikdy nevrátí.

Kapitálový systém vychází z naprosto přirozeného individuálního důchodového řešení. Dříve bylo běžné (a v mnoha zemích je to běžné dosud), že si každý spořil na stáří sám zcela dle své volby. Prakticky takto vznikly úvěry. Každá pojišťovna (nejen důchodová) je primárním zdrojem pro financování úvěrů. Ostatně většinu státních dluhopisů nakupují důchodové fondy. Důchodci kteří měli kapitálové důchodové pojištění a čerpali ho v osmdesátých a devadesátých letech na tom hodně vydělali (např. Švýcarští, Britští), ti co ho mají teď spláčí nad výdělkem. Teď je jistě výhodnější průběžný systém, nebude to tak vždy. Vše záleží na konkrétní situaci a také způsobu realizace. Zneužít lze prakticky vše.

0 0
možnosti
LM

lada222

3. 6. 2009 19:08
Zajimave srovnani

Skoncime jako General Motors?

0 0
možnosti
LM

lada222

3. 6. 2009 19:12
Re: Zajimave srovnani

http://www.finmag.cz/clanek/11776/

0 0
možnosti
MU

Mira UL

3. 6. 2009 17:39
Průběžné financování důchodů

(renty) je tím nejhorším způsobem zaopatření lidí v poproduktivním věku. Jde o čistě asociální jev, který nezhodnocuje již dříve vydělané a na pozdější dobu odložené peníze, ale stále víc a víc vysává ekonomicky aktivní občany. Kaktusák jako komunista duší i tělem vyžaduje absolutní závislost občana na státu, tak i zneužívání výsadního postavení státem. Že by i pan Vašíček měl komunistické názory?

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 6. 2009 18:59
Re: Průběžné financování důchodů

Nemám v tomto ohledu žádné preference.

Na vše se dívám čistě pragmaticky a technicky. Průběžný systém tady je a funguje, tak jak jsem popsal. Zda je to dobré či špatné, neřeším. 

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 6. 2009 0:15
Sociální stát přinesl

poprvé v lidské historii většině lidí důstojný život, což je správné. Určitě bude postupně zaveden na celém světě, až se trochu vyrovnají ekonomické rozdíly. Nejlepší je průběžný systém, nemohou se na něm obohacovat různí překupníci.

Sociální stát má pouze jediný problém: Momentálně neobchází strašidlo komunismu a mocní tudíž mají dojem, že by se mohli zrušením sociálního státu ještě více obohatit.

0 0
možnosti

Zirkon

2. 6. 2009 22:00
A proč se nevrátíme k rodinnému systému ?

Funguje  nejlépe.

Protože  by socialisté neměli  před  volbami co slibovat  a po  volbách co  přerozdělovat ! 

Bohuže  podpora voličů  tomuto zrůdnému  systému je sebevražedně   drtivá.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

2. 6. 2009 21:50
Jasně, srozumitelně napsáno,...

...těším se na další díly, z úvodní části zatím nic neplyne...:))

0 0
možnosti