Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

6. 7. 2008 13:36
spíše přání než argumenty

Důležitá jsou fakta. Dnes lze kapitál nejlépe zhodnotit v Asii. Samozřejmě i v Rusku a td. Pozná se to jednoduše - zainvestujete a máte výnosy. A nebo je máte malé a nebo žádné. Problémy USA nepramení z hypotéční krize, ale z přesunu investic. USA se mohou snadno vzpamatovat, to je pravda, ale budování socialismu jim nepomůže, pomůže jim návrat ke kapitalismu. Investice do vědy jsou opravdu důležité, stejně jako investice do infrastruktury. Je to forma akumulace. Západní know-how však čerpá z minulých investic. Dnešní výdaje na vědu, výzkum a infrastrukturu nejrychleji rostou v Asii (tím nemyslím pouze Jižní Koreu a Čínu). U nás a v podobných zemích se do výdajů na vědu a školství započítávají dotace školním jídelnám a další sociální výdaje. Tzv. západní společnost žije z podstaty, prožírá to co naši předkové vytvořili a přestává akumulovat.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 5. 2008 21:14
Z článku je patrno

jak se nacionállní socialismus (Vašíček) liší od socialismu internacionálního a demokratického.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

26. 5. 2008 21:14
Re: Z článku je patrno

Muzu vedet, jak z clanku vyplyva socialismus, natoz nacionalni? 8-o

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

26. 5. 2008 19:48
Karma

R^

0 0
možnosti
K

kion1

26. 5. 2008 18:03
Volič Národní strany

Souhlasím bez výhrad.Karma.R^[>-]!

0 0
možnosti
M

musulman

26. 5. 2008 15:12
No, tak nějak,

snaha o objektivní náhled na přerozdělování by tady byla, ale postrádá to základní a neoddělitelnou část ekonomického rozboru. Jen takový malý přívěšek třeba růstu produktivity práce nám v tom dělá strašlivé problémy. Víte, to co vyprodukovalo před sto lety cca 200 zaměstnanců to dnes běžně vyprodukuje JEDEN zaměstnanec a co teď s tím zbožím když nepřerozdělujeme, kdo si ho koupí když těch 199 vlasně nemá příjem ? Vím je to prezentováno velice zjednodušeně, ale bohužel tak to funguje. Co vyprodukujete musíte PRODAT a levné rozvíjející se ekonomiky fungují jenom proto, že PRODÁVAJÍ v těch pokřivených přerozdělováním prolezlých vyspělých ekonomikách. Pokud by měly své levně vyprodukované zboží prodávat jen ve své ekonomice tak velice rychle zkrachují.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 5. 2008 18:11
Re: No, tak nějak,

Produktivta roste, roste tím i životní úroveň (více volna, náročná zábava, péče o tělo a zdraví a pod). Jistě také vzniká prpoblém, že se v dělbě práce s vyšší produktivtou mnozí stávají zbytečnými. Nejsou schopni poskytnout užitek, který by směnili za vlastní spotřebu. Tím, že jim jsou zdroje přerozděleny se nic neřeší. Zdroje jsou jen jedny a musely být předtím někomu odebrány. V důsledku se nezmění objem spotřeby, ale změní se jen její struktura (méně se létá do vesmíru a více se nakupuje v Lídlu:-)). Když si někdo nějaké zboží někdo nekoupí, nemá smysl jej vyrábět. Z hlediska celkové efektivity je takový výrobce také zbytečný, existuje jen díky přerozdělování. Z hlediska celku je to podobné, jako když firma vynakládá příliš mnoho zdrojů na vnitřní procesy. Pořadí je obrácené -  NE co vyprodukujete musíte prodat, ale musíte produkovat to co lze na trhu prodat.

0 0
možnosti
M

MasoxCZ

26. 5. 2008 14:07
Táta mi nedávno řekl ...

... sice se mi umřít nechce, ale jsem rád že toho šílenýho pr*s*ru, co se tu k němu schyluje, se nedožiju.

0 0
možnosti