Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kion1

3. 10. 2008 13:36
Volič Národní strany

Nikdo nemůže vydat víc, než přijme, a pokud to dělá koleduje si o průserR^[>-]

0 0
možnosti
A

agent_A54

1. 10. 2008 13:52
V lecčems naprosto souhlasím

A podobné fenomény vidíme i u nás, např.: DPH na službách19% = nesmysl. Nerovné podnikatelské prostředí - na jedné straně investiční pobídky a daňové úlevy pro nadnárodní korporace, na druhé straně vláda kašle na domácí výrobce, kteří postupně krachují - např. sklárny, textilky... Pokud je svět globalizován, tak pokud se např. v Číně vyrábí levně textil i proto, že Čínská vláda na tuto výrobu dává malé nebo žádné daně, mělo by to být i u nás... protože musíme vzít v úvahu i dopravní náklady... a také náklady na vyplácení podpory v nezaměstnanosti... Politika by dnes měla být prosta bláznivých ideologii a měla by být praktická!!!

0 0
možnosti
A

Altorius

1. 10. 2008 11:27
Velmi dobře

Příjemně a pochopitelně napsaný článek k věci. Souhlasím především s částí, že pumpování prostředků do nefungujícího systému je zcestný krok oddalující návrat k rovnováze.

V podstatě je to tak prosté. Pokud někde hodně nakupujete musíte odpovídajícím způsobem prodávat jinde. V případě že se tak neděje tak se vám zmenšuje počet mincí v prasátku a pokud s tím nic neuděláte časem se zadlužíte. Jde jen o to kdy přijde do té doby hodný bankéř co Vám dával penízky a šlápne Vám na krk s exekucí.

Dovolím si dodat, že bohatství Spojených států nepramenilo jen z akumulovaných zdrojů z minulosti. Pramenilo také(hlavně) z vyspělejšího trhu který měl kolem sebe vždy podmínky a trhy nevyspělejší(z různých důvodů) kam bylo možné vyvážet přidanou hodnotu. Tím jak se postupně srovnávají podmínky celosvětového trhu(kus světového bohatství si ukusují země jako Čína, Indie..) dochází ke ztrátě výhody a je holt nutná přeměna k něčemu co je života schopné. V případě USA je změna nevyhnutelná.

Zdeněk Hurský

0 0
možnosti
E

Ekonomista

29. 9. 2008 13:00
Thast all about money!

S článkem plně souhlasím. Důvod proč mohou lidé (nejen Američané) žít na dluh je v podstatě dnešních peněz. Možnost se zadlužit nad míru produkce vzniká díky tomu, že banky mohou půjčovat peníze, které nevlastní, ale které "vytvoří".

Svět se může pěkně divit, až se Amerika rozhodne splácet dluhy. Vytiskne si XY bilionů dolarů, které v tu chvíli budou mít hodnotu hajzlpapíru, a splatí všechno co dluží na úkor každého kdo vlastní dolary.

0 0
možnosti
H

HammerLang

1. 10. 2008 12:01
Re: Thast all about money!

Dobrý den, jako elektrikář se v ekonomice moc nevyznám. Nemohl by jste mi prosim nastínit jakým způsobem si banky vytvážení peníze? děkuji

0 0
možnosti
AK

ak1975

27. 9. 2008 18:07
jo jo

Neviditelná ruka trhu vše nezachrání,, my si tím taky prošli,,, za komunistů vše taky bylo na dluh dalších generací

0 0
možnosti
(

(@)

27. 9. 2008 18:29
Re: jo jo

jo jo, a vyžíráme si to dodnes a paradoxně právě bolševici nejvíc řvou, jak to, že nemají stejně jako na západě...:-/

0 0
možnosti
(

(@)

27. 9. 2008 17:35
Pane Vašíčku, máte v tom trochu zmatek...

Pracoval jste někdy ve firmě, kde se něco vyrábí? Asi ne. Tak vězte, že náklady na výrobu jsou jen zlomkem celkových nákladů na výsledný produkt. A to, že tuto subkomponentu (jako každou jinou) chce mít každý výrobce co nejlevnější, je jasné. A pokud to momentálně vychází tak, že když vyrobím šroubek v Číně, stojí mě to o xx% méně, než když si to nechám vyrobit od Jardy Šmudly z Dolní Lhoty, tak to holt nechám momentálně vyrobit v té Číně. A zítra možná v ..... (kdekoli jinde). To ale ještě neznamená, že tady má Čína na něco monopol. ;-)

0 0
možnosti
L

Luborka

27. 9. 2008 17:48
Re: Pane Vašíčku, máte v tom trochu zmatek...

No, možná, pokud by jste pana Šmudlu nechal vyrobit ty šroubky místo Čiňanů, tak by se tady mohl mít lépe. Pokud chcete šetřit, potřebujete mít z čeho. Z čeho má pan Šmudla a ostatní potom kupovat  výrobky, když mu nechtějí obdobně uvažující skrblíci dát vydělat, jenom proto, že náklady na život v jeho zemi jsou mnohem náročnější než v číně, protože tam je každému lautr fuk, jestli přežije.  Občas těmto pohledům říkám krátkozraké.8-o

0 0
možnosti
ZF

Praotec

27. 9. 2008 17:27
Asi takto......

Autor presne vystihle problem zde v USA,ale problem je ze veskere federalni podpurne programy podporujici slabe casti nemuzou fungovat kdyz se z nich nezapoji ucelne do rustu ekonomie.Zadny prospech z teto casi neni a jeste dostali tu moznost od demokratu nakoupit nemovitosti bez jakykoliv zalohy (DOWNPAYMENT) NA VELICE NIZKE UROKY NA PRVNICH 5 LET.No a dnes naskocili na vyssi miru a nastal problem.Takze jenom tento segment obyvatel je v problemu a jeste credit jinych vyse postavenych v zebricku spolecnosti.;-)

0 0
možnosti
ZF

Praotec

27. 9. 2008 16:44
Asi takto......

Autor presne vystihle problem zde v USA,ale problem je ze veskere federalni podpurne programy podporujici slabe casti nemuzou fungovat kdyz se z nich nezapoji ucelne do rustu ekonomie.Zadny prospech z teto casi neni a jeste dostali tu moznost od demokratu nakoupit nemovitosti bez jakykoliv zalohy (DOWNPAYMENT) NA VELICE NIZKE UROKY NA PRVNICH 5 LET.No a dnes naskocili na vyssi miru a nastal problem.Takze jenom tento segment obyvatel je v problemu a jeste credit jinych vyse postavenych v zebricku spolecnosti.;-)

0 0
možnosti
JD

drtinajan

27. 9. 2008 16:30
???

  V Americe jsem poměrně dlouhou dobu pracoval, nakonec dones mě zaměstnává americká společnost která je bohudíky v lepším stavu než americlá ekonomika. Můžu Vám zodpovědně řící že to co jste napsal: ....

... "...Lidé měli pořád stejnou životní úroveň. Když se někdo dostal do nouze, stát mu pomohl. Když někdo nedokázal vychovávat děti, stát se o ně postaral..." je ten největší nesmysl který jsem o USA slyšel. I když možná jste nemyslel Ameriku (tedy USA) nebo jsem tak natvrdlý a něco jsem nepochopil....

0 0
možnosti
PV

grimosa

27. 9. 2008 19:30
Re: ???

autor to nejspis  myslel  tak, ze spojene staty si uzivaly dlouha leta nad sve pomery. Po dlouhe roky maji pasivni obchodni bilanci, dovazi spoustu veci a vyvazi co - dluhopisy. To muze fungovat tak dlouho, dokud se najde nekdo ochotny tyto dluhopisy prijimat.

0 0
možnosti
PV

grimosa

27. 9. 2008 14:26
čína

Co se asi stane kdyby se rozhodla čína proměnit své dolarové rezervy třeba za eura? Čína má v dol. rezervách asi 1,3 bilionu USD. Již loni tohoto faktu využila jako nátlaku na USA.

Vážení nerad to říkám ale USA už nejsou ten stát, který hraje prim ve světové ekonomice.

0 0
možnosti
S

Semper2

27. 9. 2008 16:38
Poděkujte Clintonovi, není nad dobrý byznys. Po nás potopa !

Západ měl zpozornět minimálně ve chvíli, kdy počítačovou IBM převzali Čiňané.

I know how pro "tahajkonauty" poskytli naivní a peněz chtiví Američané. US firmy ( např.Hughes aj. ) začaly v době Clintonově masově využívat čínské nosné rakety. Z "úsporných důvodů", samozřejmě.

Čína a nyní už i Rusko si doslova rozebírají USA před zraky občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!