Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarda

27. 11. 2007 12:31
trochu poletené

demokracie je především uhlazenější forma boje o moc, kdy se ten co prohrál nemusí bát o život, majetek a prchat ze země a ví že vítěz uspořádá za pár roků zase rovné volby. Střídání vlád po volbách zajišťuje rychlejší reakcí na okolní podmínky než 30ti letá vláda kliky spražené s konkrétním panovníkem.

Ovšem, pořád je to BOJ O MOC, ane jak by se nám pořád vsouvalo soutěž o službu lidu. Je na voličích, aby si zvolili takové, kteří se o moc ucházejí slibem dobré služby lidu. Ovšem co to je, si každý představuje trochu jinak..

Dnes: jsem nahoře, pomáhám si jak to jde, ale nechám možnost i ostatním (třeba podnikat).

Za totáče: jen my si pomůžeme, ostatní si můžou podnikavě leda tak řezat Rudé právo na toaletní papír. 

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

26. 11. 2007 17:21
Velká škoda

že nevlastníme čestnější, neloupeživé, nesmilnící, vodu pijící občany, ze kterých by se dali vybrat ministři, poslanci a vyslanci. Máme to, co máme, nedělejme si iluze, každý cca osmý ujde, sedm můžete vyměnit, ale za koho, kam chcete hrábnout? Každá partaj se bije do prsou a ječí, vybírejte jen z nás, slibujem málo práce a vysoké platy. A stádo nemyslících buranů zatleská a zas těm slibotechnám vhodí hlas. Je to stále dokola, debilní perpetuum mobile, blbost je věčná.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

26. 11. 2007 16:57
No ano

Reálná demokracie se od té ideální demokracie (vláda lidu, systém institucí dělby a delegace moci - zdroj slovník cizích slov) opravdu liší.  To je jako otázka, co bylo dříve, jestli slepice nebo vejce. Abychom mohli změnit zákony, nesmíme mít zkorumpované poslance. A abychom neměli zkorumpované poslance, jsou zapotřebí jiné zákony. Takže, asi by bylo opravdu nejlepší současnou Českou republiku s.r.o. odstřelit i s dluhy a založi jinou. :-)

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 11. 2007 17:03
Re: No ano

A to si vážně myslíte, že ČR je země lidí Božího desatera, jen těch cca 300 lidí v parlamentu jsou darebáci? Bohužel korupci máme v sobě jak těžkou infekci. Po čtyřiceti letech šlechtění bude trvat několik generací, než postupně vymizí.

0 0
možnosti
PC

Petr Chadim

26. 11. 2007 16:28
je potřeba taky říct b

Abychom se přiblížili ideálnímu uspořádání, je třeba změnit zákony  - hlavně o politických stranách a volební a konečně přiznat občanům zákonnou formou právo na referendum. To by potom spoustu věcí změnilo.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 11. 2007 16:37
Re: je potřeba taky říct b

Až na to referendum souhlas. Top jue jen vějička politických stran. Reálně se takovým způsobem nic kloudného rozhodnout nedá.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 11. 2007 15:23
Chtějí lidi svobodu?

Kdyby to bylo tak jednoduché, to bych byl rád. Jenže tahle situace vyplývá taky z toho, že spousta lidí jsou dost odporní závistivci. A jejich cílem není co největší míra svobody, ale co největší míra odírání "bohatých" (kdo to jsou ale nevědí). Bohužel tak dochází k situacím, kdy existují určité pol. strany, které by se rády zbavili odpovědnosti za to, co reálně nemohou ovlivnit a tuto odpovědnost delegovat na lidi, kteří naopak to ovlivnit mohou nejvíce. Leč to by znamenalo docela velkou svobodu. A vidím kolem sebe lidi, kteří svobodou opovrhují...

0 0
možnosti

Pražák Roman

26. 11. 2007 15:04
Volič Národní strany

Je škoda,že lidé jako vy nejsou v politice,to myslím bez nějaké ironie.Vaše články a úvahy mají hlavu a patu jsou srozumitelné a logické,myslím,že kdyby se toto podařilo uskutečnit,bylo by o mnoho lépe.[>-][>-][>-]

0 0
možnosti

Pražák Roman

26. 11. 2007 14:49
Volič Národní strany

Bohužel musím souhlasit pane Vašíčku!!![>-][>-][>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!