Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražák Roman

29. 11. 2007 19:43
Volič Národní strany

Opět souhlasím.Máte pravdu,tak to prostě je.Paní Palloto se vůbec nezabývejte,žije zřejmě v nějakém skleníkovém prostředí,odtržená od reality.

V USA je zhr.5-6 milionů muslimů a i tam začnou mít vbrzku problémy s tímto"mírumilovným" náboženstvím!!![>-][>-][>-]Islám, není náboženství,ale hnutí totalitní povahy,potlačující lidská práva, je v přímém rozporu s ústavou USA!!!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

30. 11. 2007 10:24
díky za přízeň

Nicméně upřesním informace o USA. V USA není s muslimany takový problém jako v Evropě. Oni tam dávají přednost své Americké příslušnosti před muslimanstvím. Je to dáno mnoha dalšími faktory. Kdyby tam totiž někdo řekl, že je 1.muslim,2Američan tak by ho považovali za vlastizrádce. Dalo by se říct, že v USA těm muslimanům moc pšenka nekvete. Přísaha věrnosti USA je podmínkou získání občanství. V USA budou brzy spíše řešit problémy s hispánci, těch jsou tam nelegálně miliony.

0 0
možnosti

Eva Pallotto

28. 11. 2007 20:39
v Československu víme nejlépe?

Nemohu říci, že nesouhlasím úplně se vším, některé vaše argumenty jsou jistě zajímavé. Ale s tím, že bychom zrovínka my, v téhle pidokotlince kam cizinec nevkročil, a když už tak strašlivou náhodou a nikdy ne hromadně, věděli cokoli o "multikulti" bych tedy s prominutím velmi nesouhlasila.

Mám za to, že zrovna tahle země je přímo ukázkovým příkladem zcela opačného fenoménu.

A právě z toho, jak tady s jinými kulturami a národy nežijeme, z toho jak se s nimi setkáváme více méně náhodně, plyne ona xenofobní nedůvěra, strach a obavy z čehokoli jiného.

Jen dotaz: kolik arabů žije ve vaší ulici? Kolik židů? Japonců? Kolik Brazilců jste v životě potkal? Kolik Mexičanů?

Londýn, New York, San Francisco - ty jsou snad multikulturní... ale že by Praha nebo nedejbože třeba Pelhřimov?    Asi žijeme každý trochu v jiném světě...

0 0
možnosti

maja

28. 11. 2007 21:18
Re: v Československu víme nejlépe?

Možná to chce objasnit pojem "multikulti",

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

28. 11. 2007 17:48
Ještě, že

si tady rozebereme tu češtinu a podrobíme názor někoho hrubé kritice. Podstata článku je zřejmá.

Chceš žít v nějaké jiné zemi ? Pak se nauč dodržovat její zvyklosti a zákony. Nechceš vrať se tam, odkud jsi přišel ať jsi rudý, černý, žlutý, bílý, oranžový. Cheš se vyžívat s muslimy ? Tak se odstěhuj do muslimské země. S cikány a podobnými lidmi je to stejné. I oni jsou přistěhovalci a za stovky let se nepřizpůsobili - bohužel do Indie je zpátky chtí nebudou. Toto břemeno sebou budeme vláčet tak dlouho, dokud se nestane zázrak.

0 0
možnosti

ddnes

28. 11. 2007 16:13
reakce

souhlasím!viděl jsem reportáž v níž jeden"francouz" vykřikoval,že až se jim do rukou dostanou ti policisté tak,že je zabijí,protože ti kluci prý nic špatného neudělali!pro ně totiž krádež motorky,nedodržování předpisů a neužití povinné výbavy není žádný zločin!byli jiní,jsou jiní a bohužel pro nás jiní i budou a kdo říká,že jediný rozdíl mezi námi a jimi je barva kůže tak lže!!!

0 0
možnosti

Petr z Bologni

28. 11. 2007 15:00
naivita 2

jejich velice nizka uroven znalosti (jednalo se o vedecke pracovniky a vysokoskolske ucitele), musim podotknout - s vyjimkou Persanu.

Ted jiz vice nez deset let ziji v Bologni a v tomto obdobi zde silne vzroslt pocet obyvatel islamskeho vyznani, predevsim z Magrebu. A mohu vas ubezpecit, ze nikdo z nich se neciti byt Italem. V letnich mesicich toto obyvatelstvo v nekterych okrajovych ctvrtich pocetne prevazuje (bohuzel, tez v blizkosti meho pracoviste a zaroven bydliste). Pred dvema lety jsem ucinil zkusenost, po ktere se do te casti mesta po setmeni neodvazuji. Veskere obchody, restaurace a vetsina baru presla na "jemne doporuceni" z italskych rukou do rukou novych obyvatel. Neporadek, hluk a zapach se siri na stovky metru daleko od tohoto "multikulti" centra.

Z tohoto pohledu mne tezko mohou presvedcit zpravy nejakeho reportera, ktery si jen tak odskoci do Parize odvisilat politicky korektni reportaz o utiskovanych Francouzich islamskeho vyznani.

0 0
možnosti

Bara

28. 11. 2007 15:06
Re: naivita 2

Na to ze kritizujete nekoho za velice nizkou uroven znalosti by jste mel psat odvysilat a ne odvisilat

0 0
možnosti

Petr z Bologni

28. 11. 2007 14:46
naivita 1

Ctu zdejsi diskusi a mrazi mne z te otresne naivity nekterych diskutujicich (ze, pani Strakova?). Na pocatku devadesatych let jsem pet roku prednasel pro vedecke pracovniky   z rozvojovych zemi a prakticky je vzdelaval v Mezinarodnim centru pro teoretickou fyziku v Terstu. Schazela se tam pestra smesice lidi z Ciny, Indie, Afriky, Latinske Ameriky a take Persane, Arabove, Egyptane a Magrebini. Pokud s nekym byl problem, bylo jiste, ze je z islamske zeme. Dvakrat do roka jsme poradali prakticke workshopy - po odjezdu islamskych kolegu jsme museli kompletne obnovovat vybaveni laboratori, co nebylo zalito do betonu, to zmizelo. Obcas bylo nutno resit znacne mezilidske problemy - napr. kdyz vynikajici Ind mel byt vedoucim skupiny s prevazne islamskym osazenstvem (ti neislamskymi Indy nesmirne opovrhuji). Na takove drobnosti, ze musite mit v kazde laboratori vyznaceny smer k Mecce a jste petkrat denne vytrhovani ze soustredene prace motlitbami, si zvyknete celkem lehce. Horsi je ale

0 0
možnosti

Ivana

28. 11. 2007 14:27
Nechapu

Ja to proste nepochopim. Proc teda v ty Francii (nebo kdekoliv jinde na svete) jsou? Doma prece taky maji vladu a policii a museli by sekat dobrotu... Kdyz zijes v jiny zemi nez ses narodil, mel bys mluvit jejich jazykem a ridit se jejich predpisy, atd...Vzdyt se muzou svobodne rozhodnout kde chtej zit.... Love it or leave it!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 11. 2007 14:53
Velká cena v Brně

Když přijeli za dob NDR, ale i později Němci do Brna na Grand Prix, byli jak utžení. Dělali kravál a nepořádek. Doma byli jak beránci. Je to taková "utrženost"

0 0
možnosti

Zlý Soused

28. 11. 2007 13:11
redakce

Jenom by mě zajímalo, kdy vám redakce idnes za vaše "politicky nekorektní" články zruší blog. Tohle se totiž nesmí, otevřeně pojmenovávat problémy.

0 0
možnosti

Naďa Straková

28. 11. 2007 13:23
Re: redakce

Ale jděte. Asi nás málo čtete. Nebo narážíte na nedávné zrušení blogů 3 bloggerů? Tam ale nešlo o ideologické důvody, natož pojmenovávání problémů, ale o konstatní porušování Kodexů, v některých případech i zákonu CR..

0 0
možnosti

Seroutka

28. 11. 2007 12:53
Myslenka

Ňák mi uniklo, co tím chcete říct - že oni se necítí být námi a my se snad cítíme být jimi? Ehm... navíc odkazujete na nejbuvárnější portál. Nechci tomu ani říkat zpravodajství, protože to snad se poskytováním objektivně podaných zpráv nemá nic společného..co třeba říkáte té aféře, kdy toho romského bezdomovce zapálili tři mladíci a odešli do pizzerie na pivo.. teď za to dostali soud.. To vám přijde normální?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 11. 2007 13:04
místo argumentů nálepky

typické že? Nehodnotím zdroj, ale fakta. Ano oni se neztotožňují z majoritní společnosti, mají jinou hierarchii hodnot a jsou v tom semknutí. My se tady handrkujemme a navzájem obviňujeme. To, že nějaká paka zapálí člověka je jen důsledek neřešení problémů a v podstatě zde vzniká také skupina lidí vyznávajících stejné hodnoty...

0 0
možnosti

Naďa Straková

28. 11. 2007 12:51
Polemika

Polemizovala bych s vaší ideou, že oni rebelové ve Francii se necítí být Francouzy. Doporučuju přečíst si sérii reportáží na BBC - problém je naopak v tom, že oni JSOU Francouzy, ale nemají ty samé šance, co ostatní Francouzi. Nezlobte se, pane Vašíčku, ale v tomto případě mám tendenci věřit reportérům na místě... Když se jich zeptáte, čím se cítí být - jejich odpověď často zní 1. muslim, 2. Francouz, 3. až pak třeba z Iráku. Nechcete tvrdit, že 1. odpověď je špatně, že ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!