Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wrangler

7. 10. 2009 0:05
Když nic jiného,

tak se alespoň kriminálníci začnou bát. R^R^R^

0 0
možnosti
V

Vikiš

7. 10. 2009 19:04
Re: Když nic jiného,

Zatím se bojí ostatní, kriminálníků. A den ode dne víc. Rv

0 0
možnosti
O

OpalenySpoluobcan

6. 10. 2009 7:17
kdyz

statni organy nedelaji co maji a za co jsou placeny z nasich dani...

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 10. 2009 9:05
Re: kdyz

V podstatě máte pravdu. když stát nekoná, když konat má a když pachatel trestného činu požívá větší ochrany, než oběť, pak často lid bere  právo do svých rukou. Je asi něco prohnilého v tomto státě.......... !!!!;-O

0 0
možnosti
C

Curious

6. 10. 2009 3:18
Zlodej je clovek, ktery dobrovolne

vystoupil mimo zakon. "Mimo zakon" je presne to - misto, kde zadne zakony neplati. Pokud je zlodej v tomto miste zabit, nejedna se o zlocin, protoze aby existoval zlocin, musi existovat zakon.

Cim vice lidi prijde "mimo zakon" k uhone, tim mene budou ostatni ochotni do tohoto mista vstoupit.

Pachatele lynce si tak nezaslouzi trest, ale presne naopak, podekovani.

0 0
možnosti
L

Luborka

6. 10. 2009 8:46
Re: Zlodej je clovek, ktery dobrovolne

Pokud neplatí zákon jaký je důvod k trestu? Takže, jaký zákon máte na mysli? Osobně uzávám jediný - Žíj a nech žít.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

5. 10. 2009 21:11
Obvinění si zaslouží přísný trest

Minimálně 100 hodin veřejně prospěšných prací a pokud se ukáže, že zmíněný (předpokládám) recidivista s krádeží bagru neměl nic společného, tak 200 a více. Zajímalo by mě, zda policie řeší rovněž tu krádež, která všechno začala, s podobnou vervou.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

6. 10. 2009 1:36
Re: Obvinění si zaslouží přísný trest

Bagr je velmi drahy stroj vykonavajici praci pro obzivu majitele. Skvely, technicky narocny a komplikovany stroj, ktery ulehcuje tu nejtezsi praci ve stavebnictvi. Jeho kradez je utok na zivobyti. Je to utok na zivot. Nekteri ho maji na leasing a drou od nevidim do nevidim, aby zaplatili splatky. Verte tomu, ze pokud byste nekterym z nich zkusil bagr ukrast, .. zmizite. To neni vyhruzka, mluvim naprosto vazne a vychazim z reality. Pracuji v tom oboru deset let a dost bagristu znam. Za paky si rad sedam, je to skvela terapie. Doporucuji, s rizenim vozu se to neda srovnat. :-)

0 0
možnosti
P

pěnice

5. 10. 2009 18:21
Asi ten muž byl známá firma

jnak si neumím představit,že si jen ak řekli,že by to mohl být pachatel.A opravdu se nedivím,že si ho chtěli "podat!.Jen to přehnali.Ale v téhle zemi má vždy plno práv kriminálník,policisté je chytají,soudce je pustí,pak lidem dojde trpělivost.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

5. 10. 2009 20:06
Re: Asi ten muž byl známá firma

Pro lepsi orientaci zkopiruju prispevek do diskuse z minuleho dne, od jisteho CX650 ktery byl ve vetsim obraze nez novinari:

-----------------------

Jak to bylo doopravdy:

Vzhledem k tomu, že na rozdíl od novinářů mám poněkud více informací, povím vám, jak to bylo doopravdy.

Chlapovi, který živí rodinu prací s UNC (malý bagřík) ho někdo ukradl i s autem, na kterém ho převážel. Šel na policii a tam pochodil stejně, jako kdokoli, komu ukradli auto - sepsali protokol a tím to pro ně skončilo. S tím se on ale nemohl smířit, protože musí živit rodinu, platit půjčky atd. Tak sebral kamarády a začali objíždět okolní vesnice, jestli někdo auto neviděl. Měli neuvěřitelné štěstí: jeden člověk nejen viděl auto, ale poznal i zloděje (recidivista, absolvent pomocné školy). Tak se pro něj chlapi vydali k němu domů. Vytáhli ho z baráku a odvezli. O tom, z jak bezúhonné rodiny asi zloděj pocházel a jak čisté svědomí ostatní členové jeho rodiny měli, nějlépe svědčí to že nezavolali policii.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

5. 10. 2009 17:33
Zde to nebyl lynč.

kdyby ano, nevolali by záchranku, ale do stavebnin, zda mají nehašené vápno. A ne každý lynč je špatný. Vzpomeňte jenom na Nikolu Čaušeska, jak se hezky houpal a Jeleně to taky moc slušelo. Jezdil jsem do Rumunska lyžovat, tak vím, jak devastovali zemi a toto byl nejlepší trest. I dnes, když je Policie slabá, se může lehce zvrtnout bezpečnostní situace ve vůli lidu. To je to, co si vrchnost neuvědomuje. Doufám, že budou mít dobrého obhájce a zjistí se, že ten lump měl nějakou vadu, která může za smrt a bude to maximálně neposkytnutí pomoci. I když vlastně pomáhali, že?

0 0
možnosti
M

Mufu

5. 10. 2009 17:43
Re: Zde to nebyl lynč.

Pokud se pamatuju tak se nehoupal,ale byl zastřelen (?).

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 10. 2009 17:12
Velmi přesné

Lynch je horší, než fungující státní spravedlnost. Ale pořád je lepší, než spravedlnost žádná. :-/

Je tristní sledovat kriminálníky, jak zneužívají slabin systému a bezostyšně veřejně páchají kriminální činy. Od těch nejmenších zlodějíčků až po megazloděje, kteří bez uzardění tunelují firmy nebo přijímají úplatky v řádek desítek miliónů. Důvěra obyvatel v policii a soudy je velmi nízká a proto zoufalé oběti zločinů berou spravedlnost do vlastních rukou a stávají se tak sami zločinci. ;-(

Řešení je v nedohlednu, zdá se, že současný stav kombinovaný s poslaneckou imunitou našim zákonodárcům docela vyhovuje. Rv

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 10. 2009 17:18
Re: Velmi přesné

možná do té doby, než někoho z nich zlynčují. Pak si třeba uvědomí, že před lynčem žádná imunita nechrání.:-( A třeba to pak pomůže ke snaze něco doopravdy řešit.

0 0
možnosti
DK

Fonon

5. 10. 2009 16:44
autor vašíček a někteří zastánci lynče

si neuvědomují jednu věc, totiž, že i oni mohou být další obětí lynče. A to jenom proto, že na ně někdo ukáže. Mohu se domnívat, jestli jsou zastánci tak blbí, že si neuvědomují následky anebo to jsou prostě krvelačné bestie třesoucí se na nějaký ten lynč. V tom případě by měli vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 10. 2009 16:56
Re: autor vašíček a někteří zastánci lynče

netuším, jak jste přišel na to, že lidé kteří chápou, proč k takovému lynči může docházet a konstatují, že k němu bude docházet častěji, jsou toho ZASTÁNCI.

Samozřejmě, že obětí něčeho takto spontánního a neřízeného může být kdokoli - tím více je třeba se nad problémem zamyslet a nevytvářet prostředí, ve kterém se někomu "lynč" jeví jako jediné (trochu funkční) řešení.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

5. 10. 2009 16:23
No, už to psát nemusím.

karma.

0 0
možnosti
ZJ

Fanda Šmanda

5. 10. 2009 16:27
Re: No, už to psát nemusím.

Naprostý souhlas a karma. R^

0 0
možnosti
AA

Saša

5. 10. 2009 16:18
Pomsta není spravedlnost.

Lynčování nemá se spravedlností vůbec nic společného.

Je to pomsta, proti které vystoupil již Chamurappi: oko za oko je tvrdá spravedlnost, ale přeci jen spravedlnost. Trýznivé usmrcení za (údajnou) krádež bagru není spravedlnost, ale nepřiměřená pomsta. Z logiky msty nyní vyplývá, že příbuzní ubitého by měli z každé rodiny, která se na tom lynči podílela, zabít 2-3 členy.

Msta má totiž stupňující se charakter - tenduje ke gradaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!