Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IJNovak

10. 1. 2010 21:36
některé komodity mohou růst jako elektřina, voda

Vyšší spotřeba elektřiny dokládá růst životní úrovně, vody zlepší hygienický komfort občanů a zlepší  složení odtokové vody, zvýšená spotřeba mléka zlepší růstové poměry dětí a mládeže! Lze podporovat řadu komodit, které by ve spotřebě měli růst!

Ekonomické vulgární posuzování vývoje společnosti se musí zásadně odmítnout, společnost má být usměrňována na základě predikovaných a dosažitelných cílů!

0 0
možnosti
LU

pidla

10. 1. 2010 15:41
Taky nechci růst spotřeby,

kromě ekonomického pohledu existuje ještě důsledek mravní nebo výchovný . Lidé se naučí  jen plýtvat. Dodnes nemohu zkousnout, že spotřebiče- lednice, pračky, fény, žehličky, Tv apod. se u nás neopravují, oprava je dražší než nový výrobek. U nás je velice nedoceněna oblast  jakéhokoli výzkumu a to počínaje vládnoucími  a konče např. lidmi "obyčejnými".

0 0
možnosti
MV

Martin V

10. 1. 2010 17:25
Re: Taky nechci růst spotřeby,

Pokud umíte opravit ledničku nebo pračku levněji, máte otevřený velký trh!

Není drahá oprava, je drahá lidská práce. Souvislost s výzkumem tam nevidím vůbec, naopak vám většina řekne, že není potřeba nic vynalézat, že je to plýtvání prostředky.

0 0
možnosti
I

IJNovak

10. 1. 2010 14:13
proinvestujme se z krize D-O-L, ETE34(5)

Nahradíme energetické vsázky (plyn ropa uhlí) jadernou energií=prodáme emise a budeme spoluvyvážet sofistikovaná energetická díla JE, projekty jako D-O-L, přehrady, jako v r.1957 Ing.L. Záruba v Číně prosadil a založil hydroenergetický rozvoj (i Tři soutěsky)  a nyní se můžeme podílet na vytvoření Nových společenských pravidel NWO)) Chce to jedinné odpovědné státní vedení, ne bandu  zlodějů!

0 0
možnosti
APG

Absolovent prestižního gymnazia

10. 1. 2010 10:42
Krach mýtu "ekonomiky služeb"

http://www.vdare.com/roberts/090223_economy.htm

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 1. 2010 11:54
Re: Krach mýtu "ekonomiky služeb"

Dobré, jen tam v historickém úvodu zapoměli uvést, že USA bylo podobně ohrožováno Japonskem. Japonsko je však v područí USA a tak byli Japonci přinuceni revalvovat měnu dřív než to mohlo USA uškodit.Japonsky zůstaly už jen pohledávky za USA.

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 1. 2010 21:29
Je to přesné

My "vy vyvážíme" schopnost produkce do zemí s nižšími výrobními náklady a dovážíme méně kvalitní výrobky (viz třeba sklo). Na dluh živíme služby, na které jsme ničím nevydělali. Dlouho se to kamuflovalo prodejem státního majetku. Teď už máme poslední možnost prodávat intelekt. Snad ještě zbyla česká invence, improvizace, kreativita a flexibilita. Jestli to politici nepochopí, bude zle.

Evropa a USA jsou na tom obdobně. Ale některé velké státy to jsou schopny aspoň dočasně překlenout politickou a vojenskou mocí (ožebračováním menších).

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 1. 2010 8:46
Re: Je to přesné

Státnímu majetku který stát stejně z většiny stejně nakradl takže to kamufloval 2x.

Politici by si spiš měli uvědomit že pyramidová hra se nedá hrát když není na další základnu.

0 0
možnosti
C

Curious

9. 1. 2010 21:25
Kruty konec o kterem autor pise

znamena problem, ze nikdo nebude chtit nase penize. Avsak to znamena, ze "problem" s dovozem levnych vyrobku bude vyresen.

Situace je tedy beznadejna, protoze vzdy vyusti v nejaky "problem".

Samozrejme, pokud dovoz levnych vyrobku neoznacime jako problem...:)

0 0
možnosti
A

abel

9. 1. 2010 21:16
Trochu více dat a méně fabulací prosím

Dobrý den, přece jenom byste si mohl projít některé statistiky třeba na stránkách cnb.cz. Podivejte se na platební bilanci a speciálně na bilanci obchodní. Spoléhám na vaší inteligenci a poupravení vašeho názoru. Kolega bloger Adam Ábelovský.

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

9. 1. 2010 20:59
silně zavádějící -

Pozn.: Je důležité uvědomit si, že značný podíl na růstu životní úrovně

v USA i v Evropě měl nákup dovážených levnějších produktů. Zastavení

jejich dovozu nutně znamená pokles životní úrovně. Naše náklady na

výrobu obdobných výrobků jsou často i trojnbásobné. Rostoucí dovozy

také zcela zlikvidovaly některá odvětví, často téměř nevratně. - vždyť  už i malé dítě ví, že se semhle dovážejí silně dotované výrobky ze států EU, těch států, kteří si vydupali co největší dotace. Nebo máte na mysli kvalitní levné výrobky z Asie? ;-D;-D;-D které v životě neviděli celnici, ani se z nich neplatí daně? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!