Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

1. 2. 2012 6:52
nejde o internet jde o společnost

já bych taky radši internet jaký býval, ale chápu, že ochránit společnost před komunismem je důležitější. Chtěli jste válku, máte jí. Zároveň chápu, že boj s komunismem může být prohraný. Je však třeba dělat vše proti tomu. Nepřátelé mých nepřátel jsou bohužel moji spojenci. Neříkám že přátelé. ACTA se mi nelíbí, komunismus se mi ale nelíbí víc. Proto podporuji ACTA, nebo nějakou její umírněnější verzi. Je to jako se všemi zákony. Jejich dodržování je opruz. Nicméně jejich absence by byl větší.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 19:06
Re: nejde o internet jde o společnost

změnu mezi průmyslovou společností a digitální společností si pletete s komunismem

0 0
možnosti

lost

31. 1. 2012 16:46
pojem kopie tu myslím není na místě

dobrá kopie musí být lepší originálu, mluvit by se snad mělo o klonech či replikách .Dříve bylo běžné, že se nějaký autor chopil myšlenky jiného autora, nebo anonyma, přičemž dosáhl významnějšího výsledku .Gotika neznala autorství vubec, dobrá díla byla od Boha, nebo jemu určena - tím bylo vše frustrující vyřešeno .

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

31. 1. 2012 18:37
Re: pojem kopie tu myslím není na místě

kopie je V IT shodný datový soubor.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

31. 1. 2012 16:46
Souhlas, taky mam pocit,z e "autorska prava" jsou jen zamink

A posledni 2 tydny se to nejak mele. takze to znamena, ze jim bud hodne tece do bot... a nebo maji nacasovany souhrn udalosti k pritvrzeni. Abych doplnil komentare posledni doby, napsal jsem par slov i k Megauploadu:

http://petrhajek.bigbloger.lidovky.cz/c/243896/Akce-Megaupload-precedens-pro-budoucnost.html

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

31. 1. 2012 18:36
Re: Souhlas, taky mam pocit,z e

Řekl bych, že jim už "teče do bot". A ztratili kontakt s realitou. Vše to může mít i politické důsledky, které neustojí. Probrali z letargie mladou generaci. Ta si začíná uvědomovat ohrožení a dostává chuť bojovat.

Pozn. Jak zmiňujete, start obchodu s hudbou na webu MU byl asi nebezpečný. Zajímavé také je, že chtějí smazat všechna data (důkazy) a že přinutili YT stáhnout videoklipy, které umělci natočili pro MU. Zajímalo by mne podle jakého zákona - produkoval to MU, takže o porušení copyrightu nelze hovořit.

3 0
možnosti

třešeň japonská

31. 1. 2012 15:15
Možná vadí i úpadek veřejnoprávních médií.

Lidé stále více odmítají platit výpalné veřejnoprávním propagandám, odhlašují TV a dávají přednost (dosud) nezávislým zdrojům na internetu. A co si vlády počnou bez možnosti manipulovat veřejným míněním a ještě si za to nechat královsky platit. Za článek karma. R^

5 0
možnosti

Ivo Vašíček

31. 1. 2012 15:23
Re: Možná vadí i úpadek veřejnoprávních médií.

Ano, mladá generace většinou TV ignoruje. Nezískávají tak "správné" konzumní návyky a názory.

1 0
možnosti

PeTaX

31. 1. 2012 14:57
Jistě, pane!

OSA je typickou ukázkou obrovského byznysu. Přičemž o autory samé jde až na posledním místě.

0 0
možnosti

Mistr světa ve smyslu pro humor

31. 1. 2012 12:48
Napsal jste to naprosto přesně

K+ R^

0 0
možnosti

petrph

31. 1. 2012 12:33
ale no protože ten zákon není jen o kopírování

Pravě naopak - většina toho zákona vůbec není o kopírování, protože určitá část zákona chrání i ta umělecká díla, která  ani jednoduše zkopírovat nejdou (třeba sochy),další část ty, kdy to zkopírování vůbec není podstatné, nelegální a  právně vymahatelné je používání . Navíc, formy kopírování se neustále mění - kdysi to znamenalo, že jsem musel mít originál i kopii vedle sebe a zkopírovat to jeden na jednu. Dneska už se i v zákoně mluví o rozmnoženinách, tedy už to co si z internetu kopíruji, není autorem chráněný originál, ale obvykle něco přetransformovaného (hudební CD do MP3. filmové DVD do DIvx, SW Cdčko do ISO souboru, apod..).Zítra (a vlastně dnešek už je zítřek už nebudu kopírovat,ale pustím si na  internetu nelegální stream)..

Je v tom neskutenej maglajz, zákony se pořád mění, a že toho politici využijou a v rámci ochrany autorů hlavně přitáhnou internet a zrušej jeho svobodu, to ej bez debat...

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

31. 1. 2012 12:11
poplatky OSAe jsou stejná nelogičnost, jako kdyby se

dříve zpoplatňovalo sezení u ohně u kterého se zpívaly písničky jiných autorů nebo vyprávěly odposlechnuté příběhy. nikoho tehdy nenapadlo žalovat za krádež myšlenek. no jo no, ale taky se nevybíraly daně z deště a z prdění

3 0
možnosti

kion121

31. 1. 2012 12:02
Karma

R^

0 0
možnosti

dejwyd

31. 1. 2012 12:00
ACTA

mil7 pane, myslím si, že záměrně kamuflujete. Stahování SW a pořizování jeho kopií je stejně nelegální jako tomu bylo dříve. Právě proto mohly vzniknout cloud systémy s placením za službu.

Odstraní-li se nelegálnost stahování autorsky chráněných děl, je to první předpoklad k funčnímu modelu streamingu a transformaci daného odvětví.

Dokud bude možné to, co doposud, tak zkuste konkurovat kvalitníma houskama z Fairtrade podmínkama a platícími řádně všechny daně, když se vedle vás postaví člověk, co vykrade velkosklad průmyslových housek a bude je nabízet buď zadarmo, nebo za zlomek Vaší ceny.

Říkám to s plným vědomím toho, že je velmi příjemné zadarmo si stáhnout film než si jej byť i jen půjčit v půjčovně.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

31. 1. 2012 12:24
Re: ACTA

Stahování a pořizování kopií SW zákon zakazuje, reálně tomu však nelze zabránit. Zabránit však lze užití SW. Dnes většinou nabízí zdarma ke stažení SW většina výrobců, má to však háček. Bez jejich pomoci vám SW nefunguje plnohodnotně (časové omezení, omezená funkcionalita. Jednodušší je zaplatit, než se namáhat s crackem. Dns se také většinou platí průběžně - typicky antivirovbé programy - roční poplatek. Úspěšné počítačové hry jsou on-line a zdarma, za peníze jsou prémiové účty a různá vylepšení. SW na mobily se prodává masově. Všechny tyto prodeje rostou velice rychlým tempem.

Analogie s houskami je zcela mimo (kdyby distribuční společnosti prodávali stažení a streaming, Megaupload by si ani neškrkl). Kopie (CD dnes používá pouze stará generace) není rohlík. Proč by měli lidi chodit do půjčoven (ony ještě nějaké existují)? Zkuste se zamyslet nad změnou reality. Fyzické nosiče - CD a DVD jsou minulostí, k ničemu nejsou potřebné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!