Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

17. 5. 2010 1:41
proc

by se meli redukovat socialni davky? Stejne jako veci zdigitalizovane nikomu nepatri a kazdy si je muze vzit jak mu hrdlo raci, proc ne to same s ostatnimi statky? Ze je to znarodneni komunistickeho stylu...? No a co?

0 0
možnosti
LU

pidla

15. 5. 2010 12:33
Karma,

veřejné zakázky, to musí být jasné každému. To je velká finančí černá díry už od nejnižších stupňů státní správy. Množství úředníků ne všech úrovních se musí zredukovat, nelze mít ve státě tolik neproduktivních krků, které ta mrňavá množina produktivních misí krmit. Nezaměstnaní, kteří zrušením úředníků vzniknou a kterými někteří politici straší, nejsou dle mého problém. Vždyť každý byť městský úředník má umět 2 světové jazyky a mít VŠ, tak si nějaké místo najdou nebo vytvoří . :-/ Sociální dávky tak plošně rozdávané jako u nás, to nemá obdoby. Jenže to předpokládá i místní znalost o lidech, kteří je čerpají a to u nás není. Sociálky a úředníci na nejnižší úrovni nekonají, jak mají. R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 5. 2010 22:52
Re: Karma,

Jo, jo. Dík

0 0
možnosti
X

xrx

15. 5. 2010 8:49
myšlenka

Zdravím vás pane Vašíčku,

ČPS mně nebyla nějak sympatická, už jen díky tomu názvu..pirátská. Pro mě je však klíčová myšlenka transparentnosti účtu politické strany a státních zakázek a zeštíhlení státní správy.Myslím, že je to ta nejdůležitější myšlenka a kdyby nic jiného, tak pro tuto myšlenku dávám u voleb hlas ČPS. Už několik let zpátky jsem si říkal, kolik úřadů je zbytečných, kolik budov se vytápí zbytečně, jen aby úředníčci měli teplé a dobře placené  a korumpovatelné místečko, často získané po známosti. Doufám, že jednou díky internetu, budem všichni vědět, kdo, proč a jak rozhodl a státní správa se stane "nevýnosným",ale fungujícím mechanismem řízení státu.[>-]

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 5. 2010 22:52
Re: myšlenka

Dík.

0 0
možnosti
O

oskarxy

14. 5. 2010 15:17
karma a perfektni klip

...nechápu proč jste tento klip, anebo něco podobného, nedali jako volební spot. S tou marihuanou jste dost poškodili svoji vlastni imidž. Nemůžete se na jednou stranu tvářit jako seriozni strana co to myslí s vážne s tak vážnou věcí jako veřejné finance a ješte vážnejší ich správa a na druhou se tvářit jako svobodomyslná čistá recese. Tato Vaše schíza (resp Vaší střany) Vás stojí hodně procent....a dělá Vaši stranou nevolitenlnou pro spoustu voličů včetně mně. Jinak Vás čtu už dlouho a RESPEKT. A klip je opravdu famozní, jsem měl (jak říkaji superstar) zimomriavky. Opravdu škoda že jako volebí spot máte něco tak prázdného + tá marianka.....

0 0
možnosti
O

oskarxy

14. 5. 2010 15:19
Re: karma a perfektni klip

a dokonce i s tou lodí a potopením konkurence si to necháte vzít od TOP09...

0 0
možnosti
L8

Lokutus 8

14. 5. 2010 9:55
...

voni sou tak moudrej :-P

0 0
možnosti

lost

14. 5. 2010 11:22
Re: ...

dyk´voni dvakrát :-)

0 0
možnosti

lost

14. 5. 2010 8:56
jen šílenci mohou redukovat výdaje do vědy

a vzdělání, navíc zavádět zde montovny.

starost mi ale dělá jiná věc, jako by bylo nemravné a nepřijatelné žít v chudobě a skromnosti, jinak se tomu říká autolimitace - ta však patrně nevede k akceleraci růstu, tudíž je nepřijatelná, vlastně je považována za krizový jev.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 5. 2010 18:36
Re: jen šílenci mohou redukovat výdaje do vědy

znalosti a informace jsou vždy klíčové. Stimulace spotřeby má ryze obchodní důvody. Společenská potřebnost růstu spotřeby je výsledkem propagandy, těch, kteří na něm vydělávají. Růst spotřeby je zcela zbytečný.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

14. 5. 2010 8:00
Karma

S autorem opět souhlasím. Bohužel toto si neuvědomují (nechtějí uvědomit) poltici. Většina politiků, kteří znovu kandidují, by měla být řešena orgány činnými v trestním řízení a ne sedět v Parlamentu a po volbách pindat něco o tom, že je třeba udělat kompromis, a proto musí rychle zahodit všechny předvolební sliby.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 5. 2010 8:35
Re: Karma

Dík

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

14. 5. 2010 1:17
souhlasím s audity

Třeba v jednom státě EU nastoupil jeden ministr do úřadu a první věc, kterou udělal bylo, že zaplatil nekřesťanské peníze za audit. Jo a zjistily se věci: vyskytovali se tam třeba úředníci, kteří vytvářeli výstupy jen sami pro sebe atd. Takže ten nový ministr prej udělal nemilosrdně všechno, co mu doporučila auditorská firma. Hodně lidí na tom ministerstvu přišlo o práci ale současně těm zbylým zbylo víc peněz na výplaty. Dokonce prej zaměstnal nějaké nové superšpičkové odborníky, které by si jinak předtím nemoh dovolit zaplatit.

To všechno se stalo: ten stát se jmenuje Slovensko, šlo o ministerstvo financí a tím ministrem byl Ivan Mikloš. Tenkrát všechny překvapil zavedením rovné daně a byl tenkrát vyhlášen za nejlepšího ministra financí. U nás byl tuším Sobotka,nebo jiný socdemák a spouštěla se dluhová lavina. No neměli jsme zrovna šťastnou ruku.

Při volbách.

Zajímavé, že jsem neslyšel, že by se nějaký podobný audit udál někdy u nás.

 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 5. 2010 8:46
Re: souhlasím s audity

U nás byl také audit na MF, ale mělo to dvě vady. Problematická byla sama zakázka (17mil.), firma, která ji dělala má z korupčního hlediska tu nejhorší pověst. Také potom dělali audity na FŘ bez výběrového řízení (což by stejně byla jen finanční toky zdržující formalita). Závěry auditu nebyly příliš kvalitní a stejně nebyly naplněny. My jsme dělali microaudit na MD (cca za 200tis), ale výsledky byly použity pouze zlomkově. Ministerstva nemají žádný zájem šetřit. Kdo nejvíc ušetří, tomu je na další rok zkrácen rozpočet. úředníci státu plánují výdaje na základě výdajů v předešlém  roce. Z cílů a potřeb se nevychází vůbec.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

14. 5. 2010 1:16
hezky receno, karma

ted jen, aby se s tim neco udelalo. Bohuzel mam pocit, ze snizovani dani (a tim snizovani nakladu firem, zlevneni prace = vyssi zamestnanost a vice vyroby u nas) je pro mnoho stran sproste slovo. A bojim, ze v povolebnim skoro-patu (ktery podle me nastane, at tu tesnou vetsinu ziska kdokoliv) bude nerealne s tim neco delat. Skoda. pro nas...

Ja jeste nevim, koho volit, ale musim rict, ze pirati jsou u me ve finale :-).

0 0
možnosti
O

oslik

14. 5. 2010 8:39
Re: hezky receno, karma

Jo, ještě by piráti měli nějak výrazněji komunikovat, že jim nejde o porušování autorských práv, jak se mnozí domnívají.

0 0
možnosti
B

BWooley

13. 5. 2010 21:57
Budu Vás volit

Vážený pane Vašíčku, budu Vaší stranu volit. Asi zatím moc hlasů mimo internetovou komunitu nedostanete, ale mladí by Vás volit mohli. Každé ráno, když naše rodina vstává, stydím se před svými dětmi, jak jsme mohli dovolit připravit jim a dalším generacím budoucnost, která je čeká.  Téměř se na to bojím pomyslet. Jsem v přibližně stejném věku jako Vy. Děkuji Vám a snad najdu nějakou rozumnou cestu, jak Vám alespoň malinko svojí osobou pomoct.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

13. 5. 2010 22:59
Re: Budu Vás volit

Díky. Já teď odpoledne jezdím po městech v kraji. Byl jsem i na výpomoc na Moravě (měl jsem tam náhodou nějaké vyřizování). Dneska jsem byl ve Slaném. Na ulici se bavím s lidma a rozdávám letáky. Reakce lidí jsou hodně pozitivní. A taky zjišťuju, že ty lidi nejsou tak blbý, jak jsem si myslel. Takže stačí prapor na rameno, do ruky letáky a přesvědčení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!