Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zuzana

16. 11. 2007 21:29
Tady není co říci

Leda:dík.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 11. 2007 20:35
re Pepan a spol.

Právě proto, že tou příčinou nemusí být lennost, ale vrozené dispozice jsem to napsal. Možná to lépe pochopíte na pokračování tohoto článku.

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 19:05
V golfu není handicap důvodem k vyloučení ze hry,

ve společnosti není důvodem k vyloučení z pracovního procesu. To, že někdo nemá vysokou školu, jej neosvobozuje od povinnosti pracovat. Jenže je jisté etnikum, které na základě rasové pseudodiskriminace odmítá pracovat a pouze dojí státní pokladnu. Když má někdo dostatečné schopnosti na to, aby bral sociální dávky, měl by mít i dostatečné schopnosti na to, aby pracoval. A ohánět se nějakým rasismem je pouze zástěrka. Když mohou v naší republice pracovat Vietnamci a Ukrajinci, mohou i jiní. A když je v naší republice oficiálně 190.000 zahraničních dělníků, odmítám slyšet argument, že není práce. Kdo chce, práci si vždycky najde.

0 0
možnosti

Wild Dog

16. 11. 2007 19:56
Re: V golfu není handicap důvodem k vyloučení ze hry,

Jistě práce je i pro cizince, ale jsme zase u toho vzdělání, ti cizinci - většinou Ukrajinci a Slováci jsou v podstatě stejně vzdělaní lidé jako my, a není výjimkou třeba na stavbách, že tam hází lopatou do míchačky jaderný fyzik, který ve své domovině prostě odpovídající práci nenašel. S takovými lidmi se přece jen lépe spolupracuje, než s někým, kdo ukončil ZŠ v páté třídě a od té doby je na sociální podpoře. Přiznejme si to, kdo by takové lidi zaměstnával, v dnešní době. Takže ta naše nešťastná menšina je z větší části nezaměstnatelná v podstatě na žádnou kvalifikovanou práci. Míst s minimálními požadavky na vzdělání je čím dál méně a pokud má zaměstnavatel na výběr tak zaměstná raději pracovitého a snaživého Ukrajince, než  Indočecha.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

16. 11. 2007 18:23
Nemohu souhlasit s autorem.

Cituji z článku: "Ideologické vymývání mozků, které se opírá pouze o morálku a zcela ignoruje exaktní fakta, se snaží lidem vnutit představu, že se lidé rodí všichni stejně vybaveni schopnostmi. ...Masivně šířená ideologická lež je šířena na základě toho, že .... "

Prosím autora, aby byl konkrétní. O jakou ideologii se jedná? Kdo ji prosazuje? Nikdy jsem od nikoho nic takového neslyšel. Autor dokonce říká, že tato ideologie je šířená masivně. V kterých médiích? Prosím, konkrétně. 

Ano, v případě pokusů o výzkum inteligence jednotlivých ras či národů je takový výzkum samozřejmě vždy velmi ožehavý a hlavně necitlivý, neboť definice resp. exaktní měřitelnost inteligence neexistuje a tak se dá každý takový výzkum lehce zneužít k rasovým a jiným předsudkům. A taky se tak děje třebas hned v této diskusi - viz Alfred.

Rasy i národy jsou různé, to nikdy nikdo nezpochybňoval.

Lidská práva jsou stejná pro všechny to je, oč tu běží.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 11. 2007 20:10
snad žijete na této planetě

O tom, že je někdo diskriminován čtu denně, naposledy dnes, když nás Brusel peskuje za Romy ve zvláštní škole. Napsat, že je jejich průměrné IQ nižší než u většinové populace je v podstatě trestné i když je to zcela jednoznačně hlavní příčina. U lidí kteří to vědí to vzbuzuje pocit křivdy se všemi důsledky - je to voda na mlýn těm, kteří chtějí situaci řešit radikálně, tak jak se to mě a určitě ani Vám nelíbí.

Průzkum inteligence má dobře vyřešenou metodiku, jen je to zcela tendenčně zpochybňováno právě z důvodů multikulti utopie, kterou jaksi nevnímáte (nebo to je jen řečnická otázka). Jeden z výzkumů najdete např. zde: http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

zakazování či znemožňování takových výzkumů je motivováno zcela jednoznačně, ti co to zakuzují vědí, že se jejich předpoklady nemohou vyplnit. Ví to každý pedagog a člověk, který měl možnost porovnávat různá etnika ve výkonu (mezinárodní firmy).

0 0
možnosti

Alfred

16. 11. 2007 17:24
Oni ti multikulti

úředníci si mnohdy opravdu myslí, že jsou všichni stejně schopní. Jenže jsou nedůslední, že své teorie neaplikují i na sebe. Protože sami sedí za nemalý peníz v prosklených kancelářích, zatímco jejich schopnosti se rovnají schopnostem chánovského Roma, sami se usvědčují z vykořisťování. Měli by se dobrovolně vzdát majetku ve prospěch potřebných a poté se odebrat rovnou za mříže.

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

16. 11. 2007 16:49
Zdar a sílu Ivo

"Napětí ve společnosti roste. Ideologický koncept stejnosti ras, tak paradoxně vytváří morální prostor pro nacistické hnutí. Tenhle bumerang lze odvrátit pouze návratem k pravdě spojené s pochopením a akceptací zjevných rozdílů."

Nechceš to Ivo více rozvést? Mimochodem multikulti přišlo právě z USA. Respektive "svoboda všeho a všichni jsou si rovni a v jejím jménu odstraníme osu zla atd. apod."

Díky za odpověď

0 0
možnosti
VU

Kamil

16. 11. 2007 16:30
Výborný

Tohle by měli všichni ti evropští multi-kulti úředníci mít jako povinnou četbu. Bohužel zatím čtou pouze Marxe... 

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!