Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražák Roman

18. 11. 2007 15:59
Volič Národní strany

Čtu velice rád vaše příspěvky.Má to hlavu a patu,není v nich zbytečných slov.S největší pravděpodobností existují rozdíly mezi rasami,a ne že néééé,jak se nám snaží namluvit pseudohumanističtí rovnostáři.Ale co jsem chtěl napsat,četl jsem velice zajímavou knihu od pana Dr.Plzáka-TUŠENÍ O LIDSKÉ DUŠI.

Minimálně velice zajímavé čtení;-)[>-][>-][>-]

0 0
možnosti

Alfred

17. 11. 2007 19:54
Ať už na rasy věříme

nebo ne, pokud některé etnikum má schopnosti, které nejsou nijak moc oceňovány a chybí mu ty oceňované (dnes především oceňované penězi), je tu problém. U jednoho etnika se dá akceptovat systém podpory těch méně schopných  (určité % z kraje Gaussovy křivky), pokud však pomícháte etnika dvě, nebo více a každé z nichý trvá na zachování svých "specifik" a kultur, ačkoliv ta specifika posunují Gaussovy křivky schopností jejich příslušníků směrem k nepoužitelnosti pak společná podpora znamená že daná etnika žijí na úkor těch lépe adaptovaných. Ta adaptace ale něco stojí. Je snadnější válet se u vody než studovat, vstávat kolem desáté než v šest a pak do školy, preferovat emoce před povinnostmi. Je to jejich volba. Pokud já budu trvat na tom, že se budu živit pastvou koz jako za středověku, nikdo mne nedonutí napsat školní úkol a ráno vstát, jakým právem pak požaduji po druhých, aby mi dorovnali životní proveň na evropský standard?

0 0
možnosti

Ondras

17. 11. 2007 13:52
Doplnění

Teď koukám že můj příspěvek vyzněl tak, že každého nenadaného považuji za blbce. Není tomu tak. Nemyslej jsem to v souvislosti s talentem a nadáním, ale spíše s rozumen (ten je mimochodem podle mě víc než inteligence, té se totiž dá cvičením "naučit", proto mají domorodci z džunglí nižší naměřenou inteligenci než civilizovaní lidé, protože se v dětství neučili barvy a geometrické tvary, na kterých jsou tyto testy založeny...zjistit skutečně VROZENÉ schopnosti je tedy velmi těžké)

0 0
možnosti

Ondras

17. 11. 2007 13:46
Naprosto souhlasím s Andreou

Ale i autor má pravdu v tom, že někteří lidé jsou více a někteří méně nadaní. Ale tvrdit že Češi jsou bez vyjímky (tedy vlasně jednu vyjímku autor uvedl, byla to asi ta potvrzující pravidlo) nadanější než Romové (ti jsou mimochodem také bílí) je opravdu velmi scestné, přesně jak uvedla Andrea, u nás to bylo stejné. Znám mnoho nadaných Romů, stejně jako mnoho romských blb*ů, znám mnoho nadaných "bílých" Čechů, stejně jako mnoho bílých čechů blb*ů.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 11. 2007 17:29
vždycky je to

Gaussova křivka

0 0
možnosti

Andrea

17. 11. 2007 10:58
Ano, taky jsem chodila do skoly

A byla tam take takova skladba zaku, jak popisuje autor. Nekteri nadani, nekteri vubec, nekteri prumerni, nekteri snazivi, ale moc jim to nepomahalo ve vysledcich, nekteri rodice spolupracovali lepe, nekteri hure... Jen jsme u toho vsichni byli bili jako snih, ani jeden jediny Rom.... Tak ono to asi nebude tak jednoduche s tou skatulkovaci genetikou....

0 0
možnosti

Viki

17. 11. 2007 8:30
Vyborne

tak se to opet potvrdilo. My bili jsme proste nadrasa. Je to prece dano geneticky.  To si opravdu potrebujete hyckat ego timto zpusobem ? To jste fakt tak zamindrakovani ?  

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 11. 2007 9:28
To že máte

Vy nacistické myšlení, ještě neznamená, že tak uvažují všichni.

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

17. 11. 2007 0:00
koukám, že už také mentálně stagnuji

samozřejmě, že se píše návyky a nikoli náviky.

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

16. 11. 2007 23:55
pane Vašíčku

vy jste se tedy vyvedl. Odkdy jsou rómové jinou rasou? Rómové jsou etnickou skupinou v rámci bílé rasy (indoevropské).

A odkdy lze Rómy považovat za mentálně méně schopné? Vy jako kantor byste měl nejlépe vědět, že přirozené mentální schopnosti je nutné od narození rozvíjet. Pokud to rodiče neudělají, dítě je zaostalé. Ano, rómský styl života handicapuje rómské děti při jejich vzdělávání. Není to ale tím, že jsou jinou rasou, ale kulturními náviky jejich etnika.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

17. 11. 2007 9:25
mám i jinou zkušenost

měl jsem adoptovaného bratrance. Hrával jsem si s ním od tří let. Když začal chodit do školy, teta se s ním několik hodin denně učila, ale bylo to marné. To co se dělo později (15let), když mu sebevědomí vrátila parta jeho etnika už bylo o tom o čem píšete - kulturní návyky. Nyní je ve výkonu trestu. K dispozici jsem měl i fakta, která jsou dnes obtížně dostupná. Idealisté šířící bludy (má to oficiální podporu) zapříčiňují etnickou a rasovou nenávist. - To je v tom prvním článku, jehož je tento rozvinutým diskusním pokračováním.

0 0
možnosti
KVP

plech

16. 11. 2007 21:43
Dporučuju

Džungli před tabulí. Je to asi 50 let starý román Evana Huntera. A sedí to. Co se školství týká.:-) Učitelé by to měli číst povinně.

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 23:08
Re: Doporučuju

V prvé řadě byste to měl donutit číst rodiče těch nepřizpůsobivých. Kdy není výchova v rodině, učitelé zmohou málo. A pak, děj se odehrává v zemi, kde právo má větší váhu než ten bezmocný záprtek, kterému se u nás říká právní řád.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

16. 11. 2007 21:35
Zda se mi, ze nadpis vaseho clanku

neodpovida textu. Dnes je hodne levicove zamerenych liberalu, kteri by chteli popirat existenci ras, ktera nema nic spolecneho s DNA. Uznat, ze rasy existuji neni nic spatneho (zeptejte se lekaru). Zlo zacia tam, kde by jedna rasa se chtela vyvysovat nad druhou s ucelem jejiho potlaceni. Dale si myslim, ze tak jak se spolcuji lide spolecnych zajmu, podobneho vzdelani, mluvici stejnym jazykem, je mi docela prirozene, ze se spolcuji lide stejne rasy. Sucasne rasove michani ve svete, zvysene navic nabozenskymi, kulturnimi a jazykovymy rozdily, nevede k sourode a dobre pracujici spolecnosti (Francie, Holandsko?). 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 11. 2007 21:38
článek vznikl

na základě diskuse předešlého. Rozepsal jsem diskusní odpověď a ta se nevešla, tak jsem z toho udělal celý článek. Uznávám, že bez toho prvního může vyznívat divně. Doufám, že to pochopíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!