Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

RumBum

8. 6. 2010 16:53
je to jako zruseni nevolnictvi...

myslim, ze tenkrat se majitele nevolniku taky taky branili, ze jim nekdo bere jejich svate pravo na vyuzivani prace svych poddanych - takova spolecnost prece nemuze fungovat, je to proti Bohu... atd.

Kupodivu to funguje dodnes.

Od okamziku, kdy se informace stala nehmotna, stejne nelze efektivne kontrolovat jeji pohyb. Muzeme proti tomu protestovat, muzeme o tom diskutovat, ale to je tak asi vsechno....

Chytri vydavatele si najdou zpusob, jak vydelat. Napriklad jsem slysel, ze nektere filmy se vystavuji na placenych portalech v predpremiere v rozliseni pro mobilni telefony - proc ne?

0 0
možnosti
MS

Městečko strašení

17. 5. 2010 1:32
Hele, piráti

Nechcete mi namnožit pár tisíc kousků pětitisícových bankovek? Majitelům originálních přece žádná škoda nevzniká. :-)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

17. 5. 2010 1:37
Re: Hele, piráti

staci je prece v digitalnim epose digitalne prevest na svoje konto, to je jeste mensi zlo, ne? :-)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

17. 5. 2010 1:23
kdo

by tuhle stranu nevolil? Ukradnete co se da a sazejte konopi kde se da, no neni to prece program pro mlade? Zadna etika, zadna moralka, jen ja a pravo dzungle.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 5. 2010 10:28
karma

....k narozenínám jsem synovi koupil nějaké hry na PC...legálně, důvod? Nebyly to letošní novinky (PC by to stejně neschroupalo), takže stáli dohromady pár stovek.

Ani mě nehlo si kupovat prázdné CD a někde něco ztahovat, kopírovat a crackovat.

S českými filmy už je to podobné. Na stánku za pár Kč film, který není nejnovější a přitom v kvalitě lepší než polonelegální AVI z netu (polo - protože legální pro mě, nelegální pro toho, kdo to tam dal).

Pokud nebude hudební průmysl chtít 1 DOLAR za mp3 (tedy průměrnou digitální kvalitu), budu se chovat naprosto stejně i k nahrávkám hudebním. Koupím si je.

Šílené mi přijde, že např. kompletní diskografie oblíbených metalových kapel (kterou má skoro každý skalní fanoušek) by mě stála takovou částku, že by na to člověk s průměrným platem pracoval několik let. Až nebudu muset platit zbytečné prostředníky, rád zaplatím autorům. Ale 5-10% autorovi a zbytek výpalné je nepřijatelné.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 5. 2010 10:29
Re: karma

velké korporace patří stejně jako pivovarští koně na jatka. ;-D Volím sice jinou stranu než piráty, ale mají mé sympatie.

0 0
možnosti

lost

10. 5. 2010 9:14
čemu nerozumím p.Ivo

,,konec výroby foťáků,, , před dvěma lety jsem viděl chlapa, který ve zbytcích staré prahy fotografoval dvacetiminutovou expozicí na ,,novém světě,,. to fše se supermoderní deskovou a planfilmovou komorou (klasická dudkovská technologie), která i se stativem stála asi půl druhýho milionu .

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 5. 2010 10:13
Re: čemu nerozumím p.Ivo

Dělali jsme pro KODAK, zasáhlo je to značně. Prodej kinofilmů klesl k 1%. Klasika se prodává, ale jen profesionálům a fajnšmekrům.  

0 0
možnosti

lost

10. 5. 2010 8:58
proč budu volit piráťy ?

protože moje děti furt někde cosi pálej a já mám obavy. a umění ? to se recyklovalo vždy, akoráte neznám způsob, jak okopírovat některé moje mazanice, skládající se někdy z moderních, někdy starobylých, opravdu, ale pravdu nepřenosných pigmentů, to by mne fa´k zajímalo..........;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

9. 5. 2010 0:13
Od "krádeží" nahrávek je jen krůček

ke "krádežím" výrobních prostředků. R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 5. 2010 17:08
Re: Od "krádeží" nahrávek je jen krůček

Zde jsou dva podstatné rozdíly:

1)kopírováním roste počet uživatelů, užitek nikomu nemizí. Při znárodnění mění "hmota" majitele. "Znárodněný" se ocitá bez svého majetku.

2)komerční použití (výrobní prostředek) kopií je nejen nezákonné, ale i nemorální.

0 0
možnosti
F

fairplay

8. 5. 2010 20:21
To už bude ten správný komunismus!!!!

No, je to správný povzdech nad tím, jak umělci chcípají hlady. O těch , kteří píšou poezii se to dá říct dvojnásob. Knihami se dnes nedá užvit, novinami taky ne. Budou virtuální noviny a virtuální knihy.Ale kdo je zaplatí? Nikdo. Takže by se mělo jezdit taky zadarmo v tramvaji, zadarmo nakupovat v obchodě, zadarmo chodit na pivo a všechno za chvilku bude zadarmo. Protože nic už se nikomu nevyplatí, bude se prostě mezi lidmi Bártrovat. Já Ti dám knížku a Ty mi dáš džíny. On Ti dá mlíko a já zase rohlíky!!! To už bude skoro ten správný komunismus!!! Už se tam blížíme Hurá!!!V[>-]

0 0
možnosti
A

Alfie

8. 5. 2010 22:58
Re: To už bude ten správný komunismus!!!!

Omyl, umělci nemusejí chcípat hlady. Až na tu poezii, ovšem - obávám se, že poptávka po poezii bude vždycky mizivá a básníci to neměli finančně dobrý nikdy.

Ale ostatní umění, které lze šířit digitálně? Vždyť současná doba přímo nahrává autorům a interpretům, aby šířili svá díla bez mezičlánku nenažraných distributorských molochů, notabene neschopných přizpůsobit své metody prodeje době. Koli si myslíte, že z ceny CD nebo DVD s hudnou či filmem připadne autorům a intepretům? A kolik zůstane za nehty distributorům? Ale současné technologie umožňují umělcům je vynechat a distribuovat svá díla přímo! Myslíte, že by lidé nezaplatili za stažení svých oblíbených písniček či filmů rozumnou cenu? Bez otravného DRM, bez stupidních reklam a protipirátských spotů před filmem?

0 0
možnosti
D

DuchyXP

8. 5. 2010 14:28
SSO a Piráti

Přijde mi, že máte vesměs podobnou filozofii jako Strana svobodných občanů. Nebylo by výhodné jednat o spojení těchto dvou stran? Pokud budete takto rozděleni, tak se do sněmovny nikdy nedostanete.

0 0
možnosti
L

lejnok

8. 5. 2010 14:35
Re: SSO a Piráti

a řadě z nás by odpadlo rozhodování kterou z těchto dvou stran volit.

0 0
možnosti
M

mamlas

8. 5. 2010 12:59
Vase strana

ziskala udajne ve studentskych volbach solidni pomer hlasu.. doufejme, ze to tak bude i v tech skutecnych..

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!