Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HW

Horst W

15. 8. 2011 14:36
Celá akce

Souhlasím s tím, že zákulisí celé akce je pro veřejnost neprůhledné a jedna z možností je skutečně to, že celý cirkus byl vyvolán záměrně jako nejlepší reklama. S čím nemůžu rozhodně souhlasit, tak to je povyšování ekonomických pohledů nad morálku, což jsem zrovna od vás nečekal a nemile mě to překvapilo.  

To ostatní je více méně podružné, je to otázka názoru a pohledu. Osobně nic proti této menšině nemám, at´ si dělají v soukromí co chtěli, klidně at´ si pořádají průvody každý den, ale to, že někdo nechce příjmout jejich způsoby života jako ty nejlepší, ještě nemusí být projev zaprděností, jak se domníváte. Váš názor na výchovu dětí touto menšinou po dlouholených zkušenostech s chováním těchto lidí v zaměstnání v odpovědných situacích považuji za naprosto nevhodný. Jistě nemají to v životě lehké, svou cestu a svůj úděl však člověk velmi často nemůže příliš ovlivnit. Nicméně zařadit se do skupin tkz. pozitivně diskriminovaných nemusí být pro ně zrovna ta nejlepší volba.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 8. 2011 20:57
Re: Celá akce

Morálka je vždy značně relativní. Podle jedné morálky je nemorální tzv. homofobie, podle jiné morálky homosexuální exhibice. Já nemám problém ani s jedním. Domnívám se, že většina ostatních je na tom podobně. Co se týče rodin, zřejmě máme odlišnou zkušenost (já ji vnímám v širším kontextu, je však docela možné, že je už společnost natolik atomizovaná, že ji mnozí vnímají jako izolované páry).

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

14. 8. 2011 2:02
Každý má nějaký názor,

ale to zároveň znamená,že nikdo nic neví určitě a stejně je na tom (což mne zklamalo) i názor p.Vašíčka,pouze jenom názor a názory má kde kdo.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 8. 2011 20:35
Re: Každý má nějaký názor,

Názorů jsem uvedl více. Nenapsal jsem (možná chyba), že mi nevadí, že akci lidé odsuzují. Mě vadí když někomu vyčítají, že něco říká, ať už je to cokoliv. Za podstatné považuji sdělení, že pokud někdo z kritiků takto dosáhnout "omezení" akce, dosáhl pravého opaku. Je to jak brzdit na smyku. Buď je to hloupost nebo vypočítavost. Ideologii z tohoto pohledu lze dát stranou.

0 0
možnosti
MV

marka40

13. 8. 2011 21:08
Já osobně nemám

proti lidem s homosex. orientací vůbec nic. Když jsem ale viděla transparent s nápisem HOMO SEX JE VÍC, tak fakt nevím, co si mám myslet. Někdo, kdo si sětžuje, že k němu nejsou ostatní dostatečn tolerantní, dává takhe najevo svoji vlastní netoleranci. Já jsem dodnes vůbec etušila ,že můj hetero sex je vlastn míň.

Není to níhodou tak, že tento karneval, těm normálním homosexuálům, kteří nemají potřebu takto exhibovat, spíš uškodí ?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 8. 2011 20:40
Re: Já osobně nemám

nevím o takovém prohlášení. Nicméně já vůbec neřeším otázku normálnosti, morálky atp. Pro mne mají lidé různý názor a nevadí mi to. Já prezentuji svůj a ten ekonomický efekt je realitou ověřenou v mnoha evropských městech, kde si podobné akce hýčkají. A myslím si, že praha nemusí být "zaprděná", hodil by se i jiný typ karnevalu. Nebo myslíte, že je Praha vhodná spíš na "spatrakiády"?

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

13. 8. 2011 16:55
nojo ekonomický přínos, to zní skvěle

ale kdo zaplatí ty policisty a mimochodem ten úklid po karnevalu?

Snad těch pár obchodníků kterým se zvýšil obrat, nebo my všichni jako vždy z daní?

Udělování VIP některým blogerům fakt nechápu. A občas je zvláštní i jejich počitadlo průměrné karmy.

2 0
možnosti
R

rudaz

13. 8. 2011 18:21
Re: nojo ekonomický přínos, to zní skvěle

Vydržte, sami se ztrapní. Ovšem pokud se poučí, uznají chybu a napraví ji, bude jim odpuštěno. Pravda, soud, odpuštění. Tak to funguje v kulturní společnosti, funkční společnosti.R^

0 0
možnosti
B

Brutvann

13. 8. 2011 16:41
Škoda, že jste tam nešel spolu Paroubkem.....

Bursíkem, Žakem  apod - pirátský místopředseda se hodí taky  a ani nemusí mít nablýskanou prdélku !  A  budou zase podporovat Piráti  cigány z Nového Boru, jako minule ?  Mačety s sebou.......! :-P:-P:-P[>-]

2 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 8. 2011 20:55
Re: Škoda, že jste tam nešel spolu Paroubkem.....

Nemám zapotřebí se na nich přiživovat. Nevím o tom, že by v Novém Boru Piráti kohokoliv podporovali. Pokud narážíte na Nový Bydžov, tak tam se angaovali Piráti z Ústí, je to věc regionální. Já proti projevu jakýchkoliv názorů nic nemám, nesouhlasím se žádnými zákazy názorů, proti zákazům politických stran a pod.

0 0
možnosti

p4j4

13. 8. 2011 12:05
souhlasím

takovou propagaci si pořadatelé těžko mohli přát

jen je škoda, že Češi tolerantní ke korupci, nevěře aj. nešvarům jsou tak radikální při odsuzování homosexuality

    co se týká vychovávání dětí, na které poukazoval diskutující přede mnou, pak mám několik otázek...Je pro ditě lepší, aby vyrůstalo v dětských domovech nebo v rodinách alkoholiků, tyranů aj.? Nebo v harmonickém registrovaném partnerství? Jak se postavit k situaci, kdy je dítě v rozvedené rodině a také mu chybí jeden roidčovský vzor? 

  Je vůbec morální to, že pranýřujeme lid, jejichž orientace je geneticky daná?

   Netvrdím, že bych se musela dívat na líbající se muže nebo ženy, ale opravdu mně hysterie a panika okolo jednoho pochod přijde jako zbytečná....ty kteří tak vehementně protestují, prosím, aby se vydali na svoje radnice,OÚ a firmy a svoji energii věnují protestům proti korupci, podvádění, obcházení zákonů aj..buude to mnohem přínosnější

2 0
možnosti
OF

rachitico

13. 8. 2011 11:27
Já bych se šel klidně podívat, ale

Bruntál je trochu z ruky. .Klaus s Bátorou by si měli sypat popel na hlavu za neustálého odříkávání Mea culpa.

Ti dva jsou schopní protestovat i proti borůvkovým hodům v Malé Morávce.:-(

1 0
možnosti
PH

petrph

13. 8. 2011 10:09
Právě naopak

Ano, souhlasím v tom že tento karneval mohl a měl přilákat do Prahy více i zahraničních turistů, mnozí  se na něj přijedou podívat skutečně jako na kulturně-zábavní akci,které se konají i jinde ve světě běžně.

Jaké asi bude jejich  překvapení, až zjistí, že po aktivizaci "konzervativní části společnosti" díky projevům nejvyšších státních představitelů, bude karnevalový průvod doprovázen a obklopen silnou policejní ochranou, protože o kus dál se houfují protestní průvody neonacionální ultrapravicové strany a dalších odpůrců homosexuálů.Musíme jen doufat že nedojde ke střetům a potyčkám. Asi chápete,že takový "kulturní zážitek" si mnozí zahraniční turisté nechají po příště od cesty..

0 0
možnosti
K

KJV

13. 8. 2011 8:59
Omyl p. Vašíčka

Tady jste p. Vašíček musel nutně tvrdě narazit. Protože jste toho názoru, že neexistuje univerzální dobro a zlo, musel jste se dostat do rozporu z přírodou. Např. anatomie člověka a její funkce jednoznačně ukazuje, co je pro existenci člověka dobré a co nikoliv. Podle toho je také ustrojena psychika člověka - pro zdravou, nezdeformovanou psychiku je každý projev homosexuality odpuzující.

4 0
možnosti
R

rudaz

13. 8. 2011 18:13
Re: Omyl p. Vašíčka

"Někdy trpí rodiče, že nemají vnoučata. Proto podporuji, aby

mohli mít homosexuálové také své děti, třeba i nevlastní."

Tak tohle autor přeje dětem, kteří nevědí, do čeho by se dostaly. Vždyť v takovém slepenci je krůček k pedofilii, příklady táhnou.Buďme vděčni našim rodičům, že nám zajistili šťastné dětství a nepřejme cosi jiného, nefunkčního ostatním. Funkční rodina(schopná reprodukce) je základem státu.Nebo to již někdo v USA vyvrátil a mají tam příklad hodný následování?Pokud ano, nedivím se ani, že USA krachují.Od r.2008 jde především o mravní krizi, především potřebujeme mravní hledisko a osobní příklad. Z GLBT(gayové, lesb.,bisex., transgender.) nám někdo může být osobním příkladem, v čem?.Viz článek pana Bati v ZODu č.101 str.26 na http://www.hcjb.cz. Nebudete přeci podezřívat pana Bati z nekalých úmyslů, že?

Peníze z takové akce jsou jedna věc, ale úpadek mravů způsobí krizi, ať máme pokladnu narvanou papírky či nikoliv.

Autora si vážím pro jeho přímé názory, ale změna je možná,že?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

13. 8. 2011 7:33
Stavíte ekonomiku nad morálku?

Trochu se nad tímto pořadím priorit zamyslete. Podle mě je to nešťastné a vede to k morálnímu úpadku společnosti kvůli zisku. Problém samozřejmě nemají ti, kdo peníze považují za hlavní měřítko morálnosti. :-/

2 0
možnosti
R

rudaz

13. 8. 2011 18:19
Re: Stavíte ekonomiku nad morálku?

Morální úpadek společnosti v historii lidstva vedl k čemu? Ke krachu oné společnosti, poučme se. Nedopusťme úpadek tak, aby se nás naše děti a vnoučata ptali, próóč? Proč národ J.A.Komenského a dalších velikánů se nepoučil ze špatných skutků, byť jiných národů či národností, než-li nás, Slovanů. Skutky přesvědčují - ty špatné k tomu, že tudy cesta k prosperitě společnosti nevede. Jak prosté a přitom se stále někdo odvolává na studie ze zámoří (USA a spol.). Počkáme si, až nám "vědci" tamní prokáží životaschopnost svých teorií v praxi, jejich praxi. Pokusnými králíky se nutně nemusíme stát my, že? Máme suverénní stát, že? I když to tak v EU moc nevypadá, ale vydržme do krachu EU a bude líp.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!