Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Tyqua

11. 8. 2011 22:46
Zajímalo by mě

Co říkáte na toto vystoupení Davida Camerona, pravda je to staršího data, možná to znáte...

http://www.ted.com/talks/lang/cze/david_cameron.html

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 8. 2011 12:55
Re: Zajímalo by mě

Je to dobré.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

10. 8. 2011 1:33
mýlíte se

"Plodiny rostou pořád stejně, produktivita práce neklesá." .... pokud revoluce zničí infrastrukturu, motivaci lidí pracovat a platit své závazky , morálku... tato vaše věta nebude platit. Lidé budou trpět hladem, nebudou mít co na sebe a o dnešním luxusu a standartu si budou moci nechat zdát. To bude výsledek RESTARTU. To co se děje v anglii není nic jiného než výsledek vyměklé multikulti politiky. Pokud tomu neudělají přítrž, bude se jim to tam opakovat dokud bude co rozkrádat. Pak se přistěhovalci přistěhují jinam a vyrabují to tam taky. To jsou ti "mladí" co chtějí RESTART. RESTART = rabování. KAŽDÝ kdo řekne že RESTART systému je nutný je jeden z nich. Měli by vyhlásit stanné právo.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 8. 2011 8:08
Re: mýlíte se

Nějak se vám ta demagogie zalíbila a také vám chybí historický nadhled. Rabující Britové (jsou to většinou děti přistěhovalců, nikoliv přistěhovalci) nechtějí žádný restart, nebo je jim to jedno. Jsou pouze projevem nefunkčnosti a chyb systému. Využívají jeho slabosti. Jejich existence a chování jsou výsledkem politiky, která se snaží udržet v chodu tím, že přerozděluje od pracujících k nepracujícím a tím je udržet v klidu. Když na přerozdělování (a na policii) docházejí peníze jsou z toho nepokuje. Tyhle však zřejmě zpacifikují snadno a budou záminkou pro aplikaci metod diktatury, která udrží v klidu i ostatní (pro ty je chování vandalů odstrašující). Restart systému nastane zcela nezávisle na tom, co kdo řekne. Je to ekonomická zákonitost popsaná teoreticky a potvrzena praxí. Různé nepokoje jsou jen indikátorem, nikoliv příčinou. Příčina je v tom, že vlastníci existující množství nemajetných pracujících nepotřebují, nemohou z nich mít žádný užitek.

0 0
možnosti
RF

Dinkel

9. 8. 2011 18:09
stane se prd

opět výborný blog R^ - myslím si ale, že stávající systém ještě nějakých pár let vydrží - možná se zvýší ceny, zvedne se o něco inflace a daně, ale to je tak vše.

Také se myslím, že v případě většího průšvihu bude zlato lidem na nic. Pokud nebudou mít co jíst, tak si ho můžou maximálně nastrouhat na chleba. Důležitá bude soběstačnost a schopnost ubránit sebe a rodinu.

0 0
možnosti
F

flavy

9. 8. 2011 12:47
Kdy to restartujeme? Příští rok, nebo až 2013?

Zašel bych si do banky a půjčil pár milionů na pozemky, dům, atd. Dluhový průmysl přerostl únosnou mez a dluhy nikdo nesplatí. Já také ne a vzhledem k tomu, že peníze nebudou mít žádnou hodnotu a banky stejně krachnou, tak by mi to mohlo projít. Ani by u nás nemuselo dojít ke znárodnění, vzhledem k tomu, že jsme stále spíše „lokální ekonomika“ a máme se celkem fajn:). Žádný super extrém u nás neočekávám. Nebo se mýlím?

Má někdo představu, o kolik se sníží hodnota peněz? Bude to 30% nebo 300%, nebo 3000%, když USA plánují nesplatitelný dluh ve výši 16 bilionů dolarů a „pozítří“ zjistí, že jim ani to stačit nebude….

Neproběhne nějaká globální bouře? Vždyť celý svět má všechno kryté dolary nebo USA dluhopisy. Přijde nějaký globální mesiáš DalajLáďa, co to vezme z gruntu jinak, nebo budeme pořád restartovat? To jsem na tu „deglobalizaci“ a návratu k lokálním ekonomikám zvědavý. Myslím, že to v historii nemá obdoby…

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 8. 2011 13:08
Re: Kdy to restartujeme? Příští rok, nebo až 2013?

nerozumím návratu k lokálním ekonomikám (ten může být spontánní v důsledku vývoje trhu). Zatím to bylo vždy o restartu (pár desítek let to může zase fungovat). Dnes už je to pro mladé, jako když je vybízíte, aby si zahráli hru monopoly, ale hra už je rozehraná a všechny pozemky rozprodány (a pár zbývajících hráčů má značnou hotovost) a oni mají začít od nuly.

0 0
možnosti
K

KJV

9. 8. 2011 12:15
Co po restartu?

Článek na karmu. Ale když se restart bez katastrofy podaří, co dále?  Budeme se pokračovat k dalšímu restartu či katastrofě?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 8. 2011 13:09
Re: Co po restartu?

asi ano, zatím to tak vždy bylo.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

9. 8. 2011 11:47
Nnvím jak ten Restart chápat

to jako bude válka nebo socialistická revoluce ?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 8. 2011 11:53
Re: Nnvím jak ten Restart chápat

to jsou varianty, ke kterým to směřuje spontánně. Dle mého názoru stačí měnová reforma - ztráta hodnoty většiny peněz v jakékoliv formě a tím odstranění všech dluhových závazků. a k tomu nejspíš dojde, lokálně pak bude obohaceno válkami a revolucemi.

0 0
možnosti
G

Gašpo

9. 8. 2011 11:41
Karma !!!

R^

Bohužiaľ to, čo píšete je stále nad možnosti chápania vačšiny ovčanov.:-/

0 0
možnosti
T

Taitoon

9. 8. 2011 11:31
Není na co čekat ...

Není na co čekat. RESTART se jen neustále křečovitě oddaluje. Je třeba přiznat ztráty a nahodit systém. Nemá to jiné řešení. Operační systém je již naprosto zahlcen a blue scr se objevují častěji. Je třeba smazat některá nashromážděná data a RESTARTOVAT. Naprostý souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!