Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kilokrok

10. 12. 2011 21:48
Pane Vašíčku, přestaňte psát!

To, co mám tady přepisujete, různé úvahy a vztahy, ukazují na Vaši ubohost. Nevím čeho chcete dosáhnout a komu chcete nahrávat, ale Vaše podání je tak zcestné, že polemika, kterou chcete zřejmě vyvolat se jeví jako polemika hlupáků! Pokud jste chytrý a cítíte v sobě  takový náboj chytrosti, který by pomohl společnosti, pak sdělte svoje cíle a především své nabyté zkušenosti, které pokládáte za základ pro docílení svých ideí. Vzhledem k tomu, že jsem již s Vámi diskutoval na témata,které jste zavedl do absurdity nebo řekněme do hlouposti, s kterou se dnes potýkáme, můžu říci jen jednu otázku: "Nestydíte se?"[>-]

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 12. 2011 19:26
Re: Pane Vašíčku, přestaňte psát!

Klidně se tady vybrečte, na to je tu prostor. Nevím, že by jste se mnou diskutoval. Zatím jsem postřehl pouze vaše emoční výlevy, k věci zatím nic.

1 0
možnosti
JR

janulator

7. 12. 2011 19:05
Pane Vašíček..dík!

Zajímavá úvaha, rozhodně vhodná na přemýšlení.

R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 23:01
Re: Pane Vašíček..dík!

dík

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

7. 12. 2011 17:15
Peníze nejsou produkt ale oběživo.

Dle mého laického názoru je problém v tom čemu říkáte produkt.Dříve se říkalo lichva.Vznikají li peníze z peněz nevzniká nic.Jen se peníze přerozdělují.Buď se znehodnotí nebo se někdo obohatí a jiný zchudne.Toto je problém dnešního kapitalismu a jeho labutí píseň.Nejsou-li peníze výsledkem tvorby skutečných hodnot jejich oběh se zastaví a nejsou k ničemu.Problémy dnešního světa pramení z lichvy.Dřív když chtěl někdo vydělat peníze musel vymyslet skutečný produkt který někdo koupí (i když ho třeba nutně nepotřebuje).Takto fungovala ekonomika a vytvářela to čemu se říkalo pokrok.Nemám nic proti bankovnictví a půjčkám ale to co seděje dnes fungovat nemůže.Lidé kteří mají peníze chtějí žít jen z peněz a nemají potřebu něco tvořit.Ostatní si musí půjčovat včetně států.To nemůže skončit jinak než krachem.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 23:03
Re: Peníze nejsou produkt ale oběživo.

souhlasím s vámi, nicméně to, aby nebyly peníze produkt je vaše přání, v reálu však většina peněz funguje jako produkt. A proto jsou problémy, které oba popisujeme.

0 0
možnosti
AA

Saša

7. 12. 2011 12:31
Ano, také si myslím.

A všímám si, jak se ta moc snaží (a moc se snaží) najít nějakého viníka jinde. Někoho, na koho by bylo možno odklonit "hněv lidu". Třeba Cikány a nezaměstnané a důchodce... Ti ovšem za krisi, za špatné řízení státu, za rozšpidlání státních peněz, za předražené zakázky, za špatné a škodící zákony, za daňové úlety a různé tunely a korupce atd. atd. rozhodně nemohou.

3 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 23:03
Re: Ano, také si myslím.

ano, kapři si rybník nevypustí

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XX

7. 12. 2011 9:51
Druhá věta je neúplná

"Zisk je cenou podnikatelovy práce." ... "Zisk je cenou podnikatelovy práce A ODMĚNOU ZA PODSTOUPENÉ RIZIKO."

.

Nikde totiž není dáno, že a/ na výrobky/zboží najde kupce, b/ že mu kupec zaplatí, c/ zaplatí dostatečně.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XX

7. 12. 2011 9:51
Re: Druhá věta je neúplná

Dál jsem to nečetl.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

7. 12. 2011 8:40
Vlastní úvahy jsou jistě zajímavé,

je však potřebné něco vědět o principech fungování centrálních bank, o systému bankovnictví s částečným krytím rezerv.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

7. 12. 2011 9:03
Re: Vlastní úvahy jsou jistě zajímavé,

Tie úvahy sú principiálne naprosto v poriadku. Skúsil by ste nám objasniť v čom "neladia" ?

Alebo to myslíte tak, že je vhodné vychrliť do blogu spústu balastu finančného jazyka, aby mu nikto nerozumel a prestal ho po pár riadkoch čítať? Obávam sa, že sú v ňom zamotaní a stratení aj mnohí finančníci, či ekonómovia. Veď ako logicky vysvetliť to totálne zlyhanie týchto "učených mozgov" ? Jasne, je pár dobrých analytikov, ekonómov a možno aj finančníkov, ktorích korporátne médiá evidentne nemajú moc v láske. Ale tie zástupy impotentných, bezradných a politicky korektných až hlúpych, ktoré nám strkajú pod nos....:-P

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

7. 12. 2011 8:39
Samozrejme karma !

R^

Problém je v tom, že to možete napísať neviemako polopaticky a zrozumiteľne, bohužiaľ to bude stále nad možnosti chápania vačšiny národa.

Nádej je skutočne len v tom, že tento systém nezadržiteľne speje ku kolapsu. A po ňom budú MUSIEŤ nasledovať skutočné riešenia. Prípadný reštart tohoto systému bude zase len krátkodobý pokus. Reštart pomocou rozpútania ozbrojených konfliktov by bol dlhodobejší pokus, ale našťastie má aspoň európa zdevastované silové zložky a informovanosť je neporovnateľne vyššia než v minulosti. Pravdepodobnosť totálneho zmanipulovania hlupcov je podstatne nižšia.

Z toho čo príde ma mrazí, ale pri optimizme ma drží nová šanca pre nájdenie východiska. Už musí byť aj decku jasné, že politická garnitúra, ktorú vygeneroval tento systém, je naprosto impotentná.;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 11:12
Re: Samozrejme karma !

dík, mám pocit, že má smysl vysvětlovat

2 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

7. 12. 2011 8:35
Ano, systém je nereformovatelný

sám od sebe se nezmění. Politici, kteří současný stav vytvořili, za něj plně odpovídají. Nesmějí si myslet, že uspořádají jakési "standardní volby", zajištěné TV propagandou na pozadí, které jim umožní z odpovědnosti elegantně vycouvat - to je nesmí občané dovolit. Jedině pokud dojde k neřízené změně režimu, bude možné očekávat změny !

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 11:13
Re: Ano, systém je nereformovatelný

ano, kapři si rybník nevypustí

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

7. 12. 2011 8:07
Už aby to bylo,

je nejvyšší čas. Historie ukazuje, že po krizi následuje válka. Tedy pokud si lidé ponechají stejný systém.,

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 12. 2011 11:13
Re: Už aby to bylo,

ano

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!