Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

28. 7. 2011 15:28
ještě že máme doma nějaké dětské peníze

alespoň nějaká hodnota...+ škudlíky z Ikey :-)

0 0
možnosti

Vím, že něco vím?

27. 6. 2011 3:28
Banky

neřídí svět,svět neřídí nikdo.Někdo v něm má samozřejmě větší slovo a banky určitě ano Ale jinak se svět"vyvíjí"v soubojích jeho činitelů.Každého zajímá kam,ale nikdo to s jistotou neví.Je možné ,že některá ze současných předpovědí budoucího je blízko pravdě budoucí,třeba zrovna pana Vašíčka,ale zatím jsou to jen prognozy.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

27. 6. 2011 12:54
Re: Banky

samozřejmě tím nemyslím nějaké spiknutí. Je to jednání mnoha subjektů, ale v důsledku se projevuje shodně rozhodováním o investicích a úvěrech (kdo na co dostane peníze). To má direktivnější důsledky než komunistické řízení národního hospodářství. Běžná tržní soutěž (výrobců a poskytovatelů služeb) je zcela minoritní částí trhu. Větších zisků lze dosahovat manipulacemi s trhem a ovlivňováním státu (obvyklý scénář je regionální dumping završený levným nákupem místního konkurenta).

0 0
možnosti

calypsol

27. 6. 2011 1:01
bankrot

Neustale se mluvi o "bankrotu" Recka, ale jde udajne o nesmyslny termin?  http://www.denikreferendum.cz/clanek/10963-hloupost-a-recky-bankrot

0 0
možnosti

cerny.prem

26. 6. 2011 23:17
jen dodatek

Souhlas jen dodatek. Banky neřídí svět dnes, řídí ho již několik set let.

0 0
možnosti

Asocial z Berouna

26. 6. 2011 2:35
kritika

Souhlasim s autorem, ze Rekove dluh nesplati (nebo ne cely), a ze nejspise krachnou. S cim nemohu souhlasit je podpora toho krachu (to autor nevyslovuje primo). Rad bych take opravil, kde ty penize skoncily: skoncily v beznem zbozi a zivotnich potrebach tech, kteri ty penize nemeli dostat, tedy skoncily u uplne stejnych lidi, kteri ted protestuji v ulicich, kde vyrvavaji, ze je vlada okradla - skoncily u luzy. Vlada nikoho neokradla, ani dokonce zly banker, ktery pujcoval, Rekove si za to mohou sami, oni sami ty politiky volili, oni sami tolerovali tu neefektivitu (16 platu ve statni sfere apd.). Samozrejme ze je naprosto vporadku, ze ti, co pujcovali, ted o ty penize prijdou (riziko podnikani),ale je take potreba otevrene rici, ze Rekove si nezodpovedne pujcovali,padlo zde v diskusi pravdive : nemuze za to vlada, ani zly banker, muze za to vseobecne volebni pravo.

0 0
možnosti

Asocial z Berouna

26. 6. 2011 2:39
Re: kritika

A je potreba jasne rici, ze to co Rekove udelali je amoralni, zadna sympatie s nekym, kdo si pujci a nesplati, prestoze ho nepostihla zadna vyssi moc, jen se choval nezodpovedne - takovy si tvrde dusledky plne zaslouzi a nenalezi mu zadna pomoc.

0 0
možnosti

monarxa

25. 6. 2011 19:39
Autorovi karma

R^R^R^

0 0
možnosti

Jan Veselý

23. 6. 2011 0:55
Odmítnou

Dříve a nebo později odmítnou.

Ale nabízím vám jiný pohled, pane Vašíčku. Řecko chtělo jubilejní OH, dostalo je. Američané jim postavili infrastrukturu. Pečlivě jim spočítali, jak to Řecko bude splácet, jaká část bude z turistického ruchu. Řecko si vzalo uvěr od USA, a stejné USA zaplatilo infrastrukturu. O dva roky později ti stejní Američané vybudovali a zainvestovali  turisticky atraktivní místa v Turecku. Řecko nemuže díky konkurenci splácet. USA investoři buď položí EUR a nebo rapidně sníží jeho hodnotu, aby USD zůstával stále vedoucí měnou.

Co vy na to?

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

16. 7. 2011 20:14
Re: Odmítnou

Je to trochu komlotní teorie. Většinou na ně nedám. Pravdou však je, že boj mezi US dolarem a Eurem tu je.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

23. 6. 2011 0:30
Re: řekové nejsou hloupí

To se děje už dlouho, proč myslíte že jsem psal ten článek. Média jsou ve spoždění. Oni s bankrotem už počítají a každý se zařizuje podle svých možností.

0 0
možnosti

IBM R.I.P.

21. 6. 2011 17:53
Naprostý souhlas

s panem Vašíčkem. Řekové by museli být prostě padlí na hlavu, kdyby chtěli něco vracet. Válku jim nikdo nevyhlásí, do otroctví je neprodá a budou na nule, místo těžkého mínusu na mnoho desetiletí.

0 0
možnosti

SID09

26. 6. 2011 12:42
Re: Naprostý souhlas

R^!!;-D

0 0
možnosti

Vojta49

21. 6. 2011 14:36
Kde končí vypůjčené peníze?

Pan Vašíček soudí, že se peníze vracejí zpět k věřitelům. Jinými slovy, bankéři  dostanou zpět své jistiny, i když Řecku zůstávají dluhy. Myslím, že zde  pan Vašíček staví své závěry na  myšlenkové chybě.

Porovnejme finanční toky v Řecku před třiceti léty a dnes. I tehdy si Řekové půjčovali. Tedy lidé, ne stát. A  ti půjčky obvykle investovali. Své dluhy buďto spláceli, nebo přišli o záruky. A tak se věřitelům jejich peníze vracely. Jak je tomu dnes? Půjčuje si stát, tedy banda za nic neodpovídajících byrokratů. Půjčené peníze užívají krom financování vlastních nehorázných příjmů k nákupům voličů a  sociálního smíru obecně. Miliard státních půjček  jsou drobeny a končí v rukou milionů občanů. Už dlouhá léta.  Nekončí v investicích, ale  ve spotřebě. Za arabskou ropu, korejskou elektroniku, latinskoamerické ovoce,  německá auta, ... A to je ten OBROVSKÝ ROZDÍL.  Ačkoli i před třiceti léty existovaly banky a "nenasyní" bankéři, Řecko tehdy nekrachovalo. Krachuje dnes.

0 0
možnosti

torong

21. 6. 2011 16:22
Re: Kde končí vypůjčené peníze?

Ano, jenomže pak by se nedalo tvrdit, že za současný stav můžou banky a korporace. To co píšete je podle mě základ "finanční gramotnosti". Jsou půjčky dobré - investice např. do nových strojů (firma), infrastruktury (stát), vzdělání (jednotlivec). A půjčky špatné - obecně spotřeba.

Stát do půjček není nucen zlými bankéři, ale právě svými občany, kteří po státu chtějí neustále zvyšovat životní úroveň nad limit, který zvládne utáhnout ekonomika tohoto státu. Bohužel, lidé zapomněli na systém, díky kterému naši předkové Evropu vybudovali - odloženou spotřebu. kdy jedna generace budovala, aby ta následující se měla o kousek líp a žádná si nedovolila spotřebovat víc než dokázala vytvořit. To začalo až nedávno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!