Diskuse

Noví lidé

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

31. 7. 2009 23:28
Jev, který popisujete, je sice dobrým postřehem...

... ale může fungovat jen potud, pokud bude těchto "nových lidí" zanedbatelná menšina. Pokud by měl být jejich počet zásadnější, společnost by se musela zhroutit, anebo - což je pravděpodobnější - rychle by na ně našla správný metr...

Jestli je jich dost nebo málo nelze měřit tím, jak jsou komu nesympatičtí (měřeno hospodským nadáváním a novinovými tirážemi je "moc" i jeden z miliónu), ale tím, kdy donutí společnost se skutečně proměnit. Až masové reptání vytáhne k moci tomu odpovídající politické síly, dokáží zavést razantní změny velmi rychle. Na české, ale klidně i evropské úrovni. Otázkou je, jestli takovýmto vymýcením parazitujících sociálních skupin, neztratíme jiné, třeba mnohem cenější věci...

0 0
možnosti
D

DOBR

30. 7. 2009 19:18
Souhlasím s Vámi.

Pouze vstup na soukromý pozemek, i oplocený, není ani trestný čin ani přestupek, pouze případné poškození oplocení by bylo přestupkem, pokud jej dotyčnému prokážete. Řeším ten problém téměř každý den sám i s policií a vše je marné. Jediné co můžete, je požádat dotyčného, aby odešel. Nesmíte ho zadržet ani legitimovat, takže naprosto v souladu s Vaším článkem stačí dostatečná dávka drzosti a beztrestně je možné vstupovat na jakýkoliv soukromý pozemek. Změnu bych uvítal, ale naše zákony jsou v tomto směru ještě socialistické.

0 0
možnosti
C

Curious

30. 7. 2009 8:33
Kazdy clovek se snazi ziskat co nejvice

realnych hodnot s vynalozenim co nejmensiho usili. Pokud stat umoznuje ziskat realne hodnoty bez vyvinuti jakehokoliv usili, je naprosto logicke, ze nekteri lide teto moznosti vyuziji.

Naopak nelogicke je, ze lide kteri tyto hodnoty vytvareji, vytrvale voli politiky, kteri je o tyto hodnoty vzdy okradou.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

30. 7. 2009 9:28
Re: Kazdy clovek se snazi ziskat co nejvice

Kdyby mohly volby něco změnit, dávno by je zakázali.

0 0
možnosti
M

marionlake

29. 7. 2009 12:22
Jako vždy

skvěle napsáno

0 0
možnosti
Z

zmi

29. 7. 2009 9:20
Jsem asi po ránu pomalejší

nějak se nemohu zorientovat. Píšete "Růst produktivity práce umožnil růst životní úrovně." OK, to beru. "Vyšší životní úroveň změnila morálku." OK, to beru. "Podle současné morálky je nespravedlivé, že se má někdo dobře a jiný špatně." CO? To je nějaké divné. No, napiju se kafe a zkouším druhý odstavec. Ale mám stejný problém. Mám potíž v tom, že Vaše odstavce se tváří jako implikace, kdy z předchozí věty plynou následující, ale jsou tam mezery (tedy podle mne). A odstavce končíte silným tvrzením, které se hodí na plakát, volební slogan ... Huh, úplně mne zamrazilo. Na mne tato forma působí hodně negativně. Ale nic ve zlém, zaujal jste mne. :-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

29. 7. 2009 10:58
Re: Jsem asi po ránu pomalejší

Začalo to charitou: mám nadbytek a mohu rozdávat; s blahobyrtem rostlo rozávání, nejprve z toho byla samozřejmost, později nárok. Morálka je vždy subjektivní (je to názor na to co je správné a špatné). Z pomáhání (rozdávání) se stala nejvyšší morální hodnota, je vyšší než schopnost zdroje vytvářet. Ti co zdroje vytvářejí jsou různými formani šikanováni. V podstatě je vyvoláván pocit viny za to, že je člověk schopen pracovat a má dobře placenou práci, že něco umí a ostatní to neumí, že člověk něco vlastní, že člověk není homosexuál, že člověk není sociálně slabý a pod. Současnou morálku vnímám tak (ale neuznávám), že říká: Lidé, kteří nepotřebují a nechtějí cizí pomoc mají nezaslouženou a nespravedlivou výhodu vůči těm, kteří pomoc potřebují. Proto musí být nastolena "spravedlnost" a musejí se mít všichni stejně. Kdo se má lépe je špatný. Kdo se má špatně, má se špatně, proto, protože se mají jiní dobře.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

29. 7. 2009 0:38
ano

a víte co je nejhorší, že to co píšete není legrace ale pravda. Já sám jsem nerad že to tak je, ale je to jako v matematice, pokud je toto řešení rovnice pak se nám nemusí líbit ale ale je to řešení. Můžeme říkat lepší řešení by bylo... ale to by bylo lepší řešení JINÉ rovnice. Někdo by mohl říci - máte volby, zvolte si jinou politickou reprezentaci a ta ať změní zadání a bude jiné řešení, ale která dnešní politická reprezentace to nabízí? Pokud budu volit takzvanou ultrapravici, riskuju, že jen nahradím komunismus fašismem t.j. že sice Milada bude vyklizena, ale já jako buržoazní parazit budu zlikvidován hned poté. Pokud budu volit takzvanou pravici mám jistotu jen toho, že můj hlas skoro stoprocentně propadne. Buď přímo protože se mnou volená strana nedostane do parlamentu a nebo nepřímo, protže mnou volená strana nakonec z pragmatických důvodů nebude plnit svůj volební program.

0 0
možnosti
C

Curious

30. 7. 2009 8:38
Re: ano

To se snazite vysvetlit proc volite politiky s jejichz programem nesouhlasite, nebo jsem vas spatne pochopil?

0 0
možnosti

lost

28. 7. 2009 22:09
žádní noví lidé,

ale staří nomádi a kolonizátoři , kteří obsazují ,,volný,, prostor . :-)

0 0
možnosti
PK

dolch

28. 7. 2009 20:27
Úžasný

R^

0 0
možnosti
EK

Hamrock

28. 7. 2009 19:04
Pane Vašíčku

nechci se Vás dotknout, ale mám pocit, že Vaše myšlenky se neustále opakují a všechny články stojí za jedno brdo :)

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

28. 7. 2009 19:44
Re: Pane Vašíčku

A proto blog pana Vašíčka tak rád čtu, má svůj pohled na svět a zde ho prezentuje, konzistentnost (kterou Vy nazýváte "na jedno brdo") naopak oceňuji, protože ač se opakují východiska (i závěry), příspěvky samotné jsou originály.

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 7. 2009 18:57
Proč by se tak nechovali,

když jim to systém umožňuje. To chce zavést poměry, kde by lidé byli odměňováni podle své práce.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

28. 7. 2009 19:46
Re: Proč by se tak nechovali,

Tedy od Vás mě takový názor docela zaráží... Jestli on nebude pes zakopaný v metodice, podle níž by měla být hodnocena cena práce.

0 0
možnosti