Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

veskawesi

21. 1. 2009 20:12
to je ale k*rva neprijemne cteni

brrrrrr, brrrr, brrrrrrrrrrrr to je desne cteni.

0 0
možnosti
K
KN

Karel Pipin

18. 11. 2008 22:50
Neruš.

0 0
možnosti
S

socialni.darwinista

18. 11. 2008 22:37
Osobni utoky a soudy autora

Je az usmevne, jak se tu snazite autora nejak zaradit, soudit nebo mu podsouvat nejaka "konecna reseni". Nic takoveho v ani jednom z clanku neni. Ja tam ctu jen uvahy na tema, ze TAKHLE to fungovat do nekonecna nemuze.

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

18. 11. 2008 19:32
Pane Vašíčku, jak by se moderní

nesocialistický a nekomunistický stát měl vypořádat s těmi průměrnými a podprůměrnými v době krize?

Místo podpory v nezaměstnanosti pendrekem přes hlavu? Místo léčby nemoci přímá aplikace levné formy kremace?

Máte na mysli nějaké "konečné" řešení jako spousta dalších sympatizantů tohoto článků, či ala Litvínov?

PS. Aby někdo mohl být nadprůměrný, musí vedle něho existovat ti průměrní a podprůměrní, protože jinak si nemůže uvědomit, že je nadprůměrný.

PS. Mě nemrazí články tohoto ražení, mě mrazí určitá a ne malá část přitakávačů.

0 0
možnosti
BP

Baxter

18. 11. 2008 19:44
Re: Pane Vašíčku, jak by se moderní

Přesné a výstižnéR^

0 0
možnosti
RD

robirob

18. 11. 2008 18:05
neni vsechno socialismus co jde nalevo

me mrzi, ze pravicaci na diskusich odmitaj jakykoliv myslenky, ktery se jen trochu  dotknou omezeni (je omezeni a omezeni) trhu, komunitniho charakteru (ne komunistickyho) a vsechno hazou do jednoho pytle s tim, ze jedine nerizenej trh je dokonalej a spravedlivej.

Podle me je hodne co vychytavat, trh bez omezeni  jako ted vzdycky povede k plytvani a konzumu. Odmitani diskuse o zmenach, pokud si pritom logicky nedokazete predstavit jasnou kauzalitu mezi zmenou a ucebnicovym negativnim efektem socialismu je imho stejny dogma, jako vedlo cirkev nebo podobnej problem jako neschopnost vedecky komunity pruzne prijimat novy teorie.

Podle me jde o normalni kyvadlo. Vidime problemy, jaky prinesl socialismus, vidime problemy, jaky prinesl kapitalismus, je potreba hledat reseni bez predsudku, takze to, ze se pujde vlevo primo neznamena, ze budou zase prvomajovy pruvody, ani to, ze bude hur.

0 0
možnosti
PV

grimosa

18. 11. 2008 16:27
příliš jednoduchý pohled na svět.

reálný svět je ale jiný, není pouze černobílý, hraje v něm roli i štěstí a náhoda. Může se velice snadno stát, že schopný člověk se ocitne na dně a naopak. Navíc autor trošku pozapomněl na skupinu "všehoschopných", lidí, kteří neumí nic vybudovat, pouze parazitují na těch co to umí. Dříve se jim říkalo veksláci, dnes se nazývají makléři, různí poradci, členové dozorčích rad, lobbisti atp. Narozdíl od autora si nemyslím, že bysme si takovýchto lidí měli vážit.

0 0
možnosti
J

Jst1951

18. 11. 2008 15:59
Smutně krásné

Připomíná mi to příběh z Bible. Mojžíš vyvedl lid z Egypta. Přišli problémy a těžkosti, inu lid začal reptat o ohlížet se po otroctví v Egyptě, kde měl všeho dost,jen ne svobodu.

 Podle Bible pak Izraelité 40 let bloudili po poušti,ale zemi zaslíbenou Bohem neuzřeli.

V této pozici se nacházíme i my, bohužel;-(

Jinak karma samozřejměR^

0 0
možnosti
PM

neofyt

18. 11. 2008 14:48
Skutečně?

Skutečně se nedaří jen těm s nižší inteligencí a menší odpovědností? Já si to nemyslím. Mohu mít dobré schopnosti i dobrý podnikatelský záměr a stačí mi narazit na nějaké ekonomické gangstery. Já osobně za největší překážku podnikání a úspěchu považuji neschopnost tohoto "svobodného" zřízení zajistit vymahatelnost práva a bezpečnost. Tedy ty nejzákladnější funkce státu. Situace v ČR vyhovuje podvodníkům. Také nemám rád socialismus a nepřeji se jeho návrat. A proto mám umožnit bohatnutí Dalíků, Šloufů, apod.? Vzpomeňte si na aféru s pozemky. To je svoboda a příležitosti jen pro vybrané. Kde jsou řeči o stejných startovacích čarách, když každý Langerův kamarád má tu svoji startovací čáru sakra daleko od té mojí.

0 0
možnosti
PV

grimosa

18. 11. 2008 16:29
Re: Skutečně?

R^

0 0
možnosti
MB

Mopr22

18. 11. 2008 14:09
kdepak

Socialismus a vyhubeni? Nerodilo se za toho hnusneho komunismu vice deti? Demokracie se pomalu zacina pred socialismem krcit z jednoho duvodu - uz neni kde krast. Demokracie je fajn, ale musi se hlidat, coz nikdo nedelal. A prosim, nezamenujte slova socialismus a svoboda. V Americe si za vrcholu Bushovy demokracie museli lide zvykat na nehorazne omezovani osobni svobody. Neni to o jmenu strany ci smeru, ale o cinech a o jednotlivcich, kteri maji moc. Je jedno, za koho kopou.

0 0
možnosti