Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

admiral666

25. 1. 2010 10:46
uz aby vasicek podlehl

Kdyz tak neustale oslavuje boj a tvrdost, tak kez by jeho obezni telo (dle fotky) bylo probodano nozi pobudu v nejakem temnem prujezde a nalezl tak svuj osud :-P

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 1. 2010 11:08
Re: uz aby vasicek podlehl

Kde že oslavuji boj a tvrdost? Z čeho tak usuzujete?

Nepřeji nikomu žádné strádání, ani Vám. Ať se vám daří, třeba Vás ta zloba přejde a budete šťastnější.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

25. 1. 2010 0:12
umění je zůstat hladov

A.Schwarzenegger napsal knihu (nečetl jsem ji a už si ani nepamatuju přesný název) ale bylo to něco jako "Vždy zůstaň hladový". To je přesně o tom. Rockefeller a jiní začínali jako velcí škrblíci. I své děti vždy vedli k tomu aby zůstávali "hladoví". Legrace je že dnes je o heslu "Rockefeller" ve wiki - podnikatel a filatrop. Gates a Buffet bude to samé. Oni osobně zůstávají hladoví aby je bavilo bojovat ale protože chápou svět v celé šíři nakonec (možná i spekulativně) začnou "rozdávat".

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 1. 2010 10:40
Re: umění je zůstat hladov

Ano společenské jevy podvědomě kopírují ty biologické. Fyzikálně je vítězství vytýčením prostoru (rozhraní), rozmonožení je jeho vyplněním. Jedno bez druhého nedává smysl. Pokud by "nerozdávali" neměli by radost.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

24. 1. 2010 23:56
Triviální tautologie

Celý dlouhý článek je o tom, že autor definuje pojem "vítěz" jako reprodukčně nejúspěšnější entitu. Jinak, kromě několika okrajových a převážně mylných tezí (jako "překonávání gravitačně prostorového uspořádání", které samozřejmě není podstatou, ale naopak okrajovým důsledkem podstatně obecnějšího jevu, zvyšování organizovanosti, či to, že "uvedené zákonitosti platí i pro lidi", což je podle definice efektivity buď nepravda, nebo triviální tautologie) neobsahuje nic. Celkově článek hluboko pod obvyklou úrovní pana Vašíčka.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 1. 2010 10:32
Re: Triviální tautologie

Všechny žijící formy života jsou vítězné. Fosilie vyhynulých druhů jsou pozůstatky poražených forem života. Překonávání gravitačně prostorového uspořádání je celkem snadno exaktně měřitelným výsledkem šíření Života. Zvyšování organizovanosti se týká převážně pouze aktuálně "živé" části. Většina hmoty, kterou Život změnil však nežije, v důsledku působení života však vzrostla její polohová energie a tím mám na mysli i chemické struktury, složitější molekuly mohly vzniknout jen díky uvolnění z hustších vazeb. Lidské tělo je tělem zvířete, to nemůže změnit ani hloupá lidská pýcha. Pozemský primitivní člověk zatím neumí bez toho zvířecího těla existovat, je na něm značně závislý. Není žádný důvod pro jakoukoliv výjimečnost toho těla, řídí se naprosto stejnými zákonitostmi, jako jiná těla zvířat. To není žádná tautologie.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

24. 1. 2010 23:35
Zajímalo by mě kde je pointa, přestože

článku jako takovému rozumím, ale nejsem si jistý tím autorovým poselstvím. Máme se snad chovat jako zvířata a provádět selekci, umožnit přežití a rozmnožování jen těm nejlepším? Hádám, že takto to autor nemyslel, ale nejsem si jistý jak to teda myslel. Mimochodem autor se poněkud mýlí v tom, že zdrojů není dost k přežití všech - ty zdroje existují, jen je leckde neumějí využívat (pokud se tedy bavíme o lidech). Další omyl je tvrzení, že ten kdo má zdrojů dost se nasytí a nebojuje o další zdroje - to je nemístná paušalizace, která obecně neplatí. Chtělo by to ten článek trochu konkretizovat, protože v určitých věcech by to mohlo víceméně platit, v některých nikoliv. 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 1. 2010 9:56
Re: Zajímalo by mě kde je pointa, přestože

Upozorńuji na skutečnost, že lidské potěšení plyne z možnosti chovat se neefektivně. Selekce atp. je způsobem nejefektivnějšího řešení, nicméně chybí v něm radost - je to jen holé přežití. Tato úroveň vytyčuje hranici mezi lidsky nadstavbovým a pudově zvířecím chováním.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

24. 1. 2010 23:17
Superpalec!

Myslím, že čtvrtý odstavec: "Ovládnutí zdroje je stimulováno touhou po nasycení [ a nasycení je zas předpokladem pro možnost rozplození a udržení plodu.] Jinak je to zcela perfektní a opět text, který by si zasloužil zasunutí do tisku, protože TOTO jsou prostě nezvratitelná fakta. Seriózní karma a veliká radost z přečtení R^;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 1. 2010 9:52
Re: Superpalec!

dík

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

24. 1. 2010 22:13
Nečetl jsem to celé

některé formulace bych napsal asi jinak, ale to, že např. včelstvo je jedincem vyššího řádu (a evoluční jednotkou) je pravda. U mraveniště nevím. Pokud ho zakládá jedna královna, tak zcela jistě. Pokud více královen s potenciálněrůznou genetickou výbavou, tak to bude něco mezi jedincem vyššího řádu a kolonií.

0 0
možnosti

lost

24. 1. 2010 21:21
efektivní přežití

umožňuje kultura, to není jen kreativní hobby, zušlechtění umožňuje být šťastným za minimálních nároků na zdroje .V

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!