Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bet4fun

5. 9. 2009 19:31
dobra uvaha

da se dobre aplikovat na bazi mysleni ekologu a "levicovych" aktivistu

(to neni nic proti levici, resp. ze bych byl pravicak)

0 0
možnosti
NB

j@ck

25. 8. 2009 11:40
-

priroda ani evoluce nic nehodnoti, to hodnoceni provadite na zaklade svych ideologickych predsudky az vy sam. To ze tento fakt nevidite je vas zakladni omyl o fungovani sveta.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 8. 2009 13:58
Re: -

Jaké hodnocení provádím? Můžete být konkrétní? Každý fakt lze zcela jednoznačně určit (změřit a pod.). Jaký fakt jsem přehlédl?

0 0
možnosti
L

Luborka

24. 8. 2009 22:03
Odpovědnost

Možná je to tím, že lidé vnímají pojem odpovědnost jako povinnost, tedy něco, co musí. Chápu pojem odpovědnost jako odpověď na výzvu, neboli reakce na akci. Pokud chceme odpovědět tak prostě reagujeme s radostí, když musíme, obvykle se tomu bráníme a vyhledáváme různé argumenty, abychom se odpovědi  vyhnuli. Odpovědí může být příjemný dotek,milé slovo,  nebo také nepříjemná facka či neschopnost, otázkou je jestli je úmysl dobrý nebo špatný.(ten příklad se zrcadlením při couvání lze těžko pojmout jako dobrý úmysl. Je to jenom důsledek nevědomosti.  Pokud je dobrý plán nemůže být špatný výsledek. Abychom to mohli jednoznačně tvrdit, museli bychom vědět co ten plán byl ne jaký byl. Takže jestli je špatný výsledek, jistě byl plán k ničemu. Ale úmysl nemůže být plánem. Úmysl je produkt emoce - výsledek se má líbit nebo nelíbit. Plán je produktem strategické a schopné mysle - výsledek je zisk nebo ztráta, ne dobro nebo zlo. Ke ztrátě  dochází, když člověk podléhá emocím, nikoli morálce.

0 0
možnosti
LM

lada222

25. 8. 2009 1:09
Re: Odpovědnost

To tedy pojem odpovednost nechapes. Lze sice napsat, ze je to odpoved na vyzvu, ale nikoliv libovolna, nybrz v ramci pravidel. Dobry plan jeste nezarucuje dobry vysledek=naplneni umyslu. Umysl a plan mohou byt v jistych vyjadrenich zamenitelna slova. Jinak umysl muze byt cil a plan cesta k nemu. Umysl muze byt jak produkt mysli, tak emoci. Zisk a ztrata muze byt totez co dobro a zlo. Ze ke ztrate dochazi kvuli emocim je blud, totez lze napsat o zisku. Bez moralky lze tezko mluvit o dobrem umyslu nebo planu.

0 0
možnosti
C

Curious

24. 8. 2009 21:48
Neni co dodat.

R^

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

24. 8. 2009 18:43
dobré úmysly

... no a teď si představte kam to asi může vést, když oficiálně je hodnocen úmysl, neoficiálně výsledek a jak úmysly tak výsledky většiny lidí jsou čím dál horší. Díky vnucování humanismu, sociálnosti a antirasismu jsou lidé v reakci stále méně humální, sociální a více rassitičtí.

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

24. 8. 2009 15:00
Autore

jsem trochu na rozpacích - asi lze souhlasit, že morálka úmyslu nevede k úspěchu. Na druhou stranu morálka výsledku rovněž ne - u Přírody snad, ale u "rozumné opice" je problém právě s tím rozumem a morálně-volním jednání. V mnoha kauzách dneška totiž naopak vidím právě tu absenci úmyslu (a naopak příliš mnoho cílení jen na výsledek, jedno, za jakou cenu). Příkladů z běžného života, kde silně převažuje jeden přístup, bychom ovšem mohli najít mnoho.

Vtip je dle mého názoru v tom, že k úspěchu vede efektivně jen KOMBINACE obou těchto přístupů.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

24. 8. 2009 15:08
Re: Autore

úmysl je plán, realizovaný úmysl je výsledek. To očem píšete je o dílčích a vzdálených cílech. Splnění některých dílčích cílů může být provedeno tak, že ztíží, či zabrání splnění dalších cílů. Úmysl je jistě důležitý, ale nestačí jen úmysl. Hodnocení dle úmyslu, způsobuje, že přibývá těch, kteří nedosahují výsledků. Jenže pouze výsledky nám umožňují přežít.

0 0
možnosti

lost

24. 8. 2009 14:15
jak jednoduché

vlastně jsem dement , čím lepší mám úmysly , tím horší výsledky :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!