Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Větva

17. 9. 2008 13:50
Koupil bych nějaké území,

-viz poslední odstavec. Kdo jde do toho se mnou? ;-)

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 9. 2008 14:59
Re: Koupil bych nějaké území,

Doporučil bych vám Rokytku :-)

0 0
možnosti
M

milanalois

17. 9. 2008 8:20
Různé formy monarchií přetrvávaly úspěšně tisíce let?

Pane Vašíčku, mohl byste jmenovat alespoň dvě FORMY monarchie, které někde na této planetě existovaly alespoň 1005 roků?

0 0
možnosti
H

Hmmhator

17. 9. 2008 9:57
Re: Různé formy monarchií přetrvávaly úspěšně tisíce let?

Japonske cisarstvi, napriklad...

0 0
možnosti
R

robbbert

17. 9. 2008 7:03
král

Ateističtí Češi by nechtěli monarchii, ale pokud se bude volit nejvýznamnější osobnost našich dějin, tak s velkou jistotou zvolí Karla IV, pravověrného katolického panovníka!  

 

0 0
možnosti
R

robbbert

17. 9. 2008 6:59
monarchie

Monarchie je rozhodně dokonalejší státní zřízení než republika.Kdyby nic jiného, tak monarcha nemusí nedůstojně škemrat o hlasy a nevděčí nikomu za zvolení. Je nezávislý.  Nejvyspělejší evropské státy jsou monarchie. A co se týče Rakouska-Uherska před 1 SV, tak to rozhodně nebyl prohnilý stát. Naši předci si na přelomu století neuměli představit, že by žili mimo R-U. Vznik republiky byl rozhodnutím velmocí. jak to dopadlo víme- paskvil 1.republika (beneš utekl jako zbabělec bez boje, to by král neudělal), fašismus, komunismus.   

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 9. 2008 9:16
Re: monarchie

Než budeš příště plácat kraviny, tak se podívej do dějepisu. Těch králů co utekli bez boje bylo poměrně dost:-) V těch nejvyspělejších evropských monarchiích je především vláda v čele s ministerským předsedou a parlament, král zastává poněkud jinou roli.

0 0
možnosti
PG

Páya

17. 9. 2008 1:57
Hloupost

Doporucuji shlednout ctyri serie britskeho dokumentu Monarchy od Davida Starkeye o anglicke monarchii, ktera je nejstarsi prezivsi instituci v Evrope a pochopite na cem stoji zaklady moderniho sekularniho statu, ktery je nejuspesnejsi spolecenske zrizeni v historii lidstva a proc monarchie jak si ji predstavujete vy nema sanci na uspech. A konec koncu ani v minulosti takova neexistovala.

0 0
možnosti
L

Luborka

19. 9. 2008 16:37
Re: Hloupost

Přemýšlím, co vnímáte pod pojmy sekulární a monarchie. Řekla bych, že jim rozumíme každý jinak.

0 0
možnosti
K

kion1

17. 9. 2008 0:01
Volič Národní strany

Mluvíte mi z dušeR^[>-]

0 0
možnosti
PJ

patockajan

16. 9. 2008 22:40
Prapodivné představy II

Ale abych ještě něco dodal k meritu věci. Přečtěte si knihu Poslední dnové lidstva od Karla Krause. Ukazuje, jak hluboká byla prohnilost a cyničnost rakouské společnosti na pokraji první světové války. Karl Kraus byl mimochodem elitním spisovatelem monarchie, žádný zhrzený outsider. Vaše návrhy jsou zcela utopické, a obávám se, že to moc dobře víte. Nikdo v Evropě se demokracie nevzdá, dobrovolně. Ale za zkoušku by to stálo, ve smyslu "Tudy ne." Snad by to nebyl tak dlouhý a drahý experiment se slepou cestou, jako bolševický utopismus.

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 9. 2008 23:02
Re: Prapodivné představy II

Toto také hezky (no hezky, spíš hnusně :-) líčí Karel Poláček ve své pentalogii Okresní město, Podzemní město, Hrdinové táhnou do boje a další díly už nevím jak se jmenovaly. Po přečtení těchto knih musí i nejzarputilejšímu monarchistovi dojít, že rozpad Rakouska po první světové válce byl naprosto neodvratný. A s ním i konec monarchie ve střední evropě. Nikoli však na Balkáně, kde to vydrželo ještě do druhé světové války.

Ale to je všechno, monarchiím zkrátka odzvonilo a vzkříst se to nedá, a patrně by to ani nemělo smysl. Lidská společnost se vyvíjí, uvidíme, co bude dál. Myslím, že zatím se nejvíc osvědčilo jít cestou nejmenšího odporu :-)

0 0
možnosti
PJ

patockajan

16. 9. 2008 22:14
Prapodivné představy

Vaše myšlenky o nemajetných, kteří údajně více spotřebovávají, než vytvoří, zcela opomíjejí trh práce. Vždy trh práce vytlačí do závislých pozic velkou část lidí - vždy budou potřeba prodavačky, spousty dělníků, pracovníků ve službách atd. Týká se to vlastně většiny lidí. Ti, kdo podle vás víc vytvoří, než spotřebují - např. majitelé velkých firem - si doma spokojeně spí, zatímco ti neschopní nemajetní dělají noční dvanáctky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!