Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IJNovak

24. 5. 2009 10:51
Před volbami je potřeba znát řešení KRIZE

Jednoduché řešení: omezit rozežranost státu, racionálně vyprojektovat a stavět koridor  DunajOdraLabe,10 000 rybníků a více, tři jaderky na 52 TWh, ČD vozí cestující  zadarmo= mobilita občanů ČR neemisní dopravou, rozvojové projekty a podpora nových programů jako nanotechnologie, IT, výstavba  jaderek a ČR se může moudrou státní politikou dostat na čelo růstových ekonomik!!! Chce to jediné moudré vůdce!!!

0 0
možnosti
ML

m. l.

25. 5. 2009 8:45
Re: Před volbami je potřeba znát řešení KRIZE

Kde se pořád bere ten nesmysl o dráze jako dopravě bez emisí? Elektrická trakce má skutečně 4 -- 5x menší měrnou spotřebu než automobil, ale to je porovnání elektřina - benzín. Započteme-li účinnost elektrárny (kolem 1/3), zjistíme, že železniční doprava je o necelou polovinu "čistší" než automobilová ale rozhodně ne bezemisní. To bude platit až do doby než budou všechny elektrárny jaderné :-)

0 0
možnosti
K

kion123123

23. 5. 2009 9:51
Geniálně jednoduché

Výborný článek!!!

KarmaR^!

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

23. 5. 2009 9:32
Vy máte stejně ideologický pohled jako jako ostatní -ISMY

To co navrhujete je labor. experiment.

Navíc honba za čím dál levnější práci, která je správná z MIKRO hlediska, je katastrofální z MAKRO hlediska.

Bude tu levná pracovní, ještě levnější pracovní síla, ..... až tu bude min. kupní síla.

Uvědomte si, že za chvíli bude většina produktů vyráběna bez lidské ruky. No ale, kdo to bude kupovat, když počet záměstnanců (a tím i přeneseně  zákazníků) bude klesat? Není to jasný zárodek další krize?

Jak se budou služby (umělá zaměstnanost) dovážet z Číny? Z určitého hlediska vedete špatnou válku na špatném místě.

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

23. 5. 2009 9:42
Re: Vy máte stejně ideologický pohled jako jako ostatní -ISMY

Další věc, že i když jste začal chápat trochu příčiny krize, tak jste doposud nepochopil jeden z hlavních důvodů.

Velké přerozdělování majetků směrem na čím dál menší skupinu. Tato skupina drží peníze, které neproudí ekonomikou, případě spekulativními operacemi navíc vyvolává různé destruktivní bubliny, ale tímto na druhou stranu brání "obyčejnému" 

toku peněz (který by normálně realizovaly široké masy, kdyby nebyly "obírané" = ničení vlastních zákazníků) za obyčejné věci.

Což zase částečně poškozuje část této privileg. skup.. Na druhou stranu, všichni rádi bereme ze systému, i když víme, že to není správné, ale je naším zvykem doufat, že průser, který z toho vyplyne, SE PŘECE NÁS OSOB. NEDOTKNE. Na druhou stranu stávají živ. styl, který prostupuje do světa (Čína, Indie, ...) je neudržitelný, protože zdroje nemusí být nekonečné. Tak jsem zvědav kam to povede.

0 0
možnosti
C

Curious

22. 5. 2009 19:42
Je to systemova porucha?

Umele rozdeleni sveta (staty) jsou dulezite pro politiky. Pro podnikatele jsou vsak naprosto bezvyznamne. Kde produkt vyrobim a kde prodam neni dulezite. Dulezite je, ze ziskam zisk. Mate naprostou pravdu, ze vyroba se stehuje za levnou pracovni silou. Avsak proc to resit? Trh to jiz resi a tresta spatna rozhodnuti politiku v urcitych statech prave tim, ze se vyroba stehuje. Nenazval bych to poruchou, rekl bych, ze system funguje bez chyby.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

22. 5. 2009 19:50
Re: Je to systemova porucha?

z takto širokého pohledu ano.

0 0
možnosti
PK

kraken

22. 5. 2009 9:56
naprosty souhlas

Shodou okolnosti jsem neco podobneho psal vcera v diskuzi

http://blog2.idnes.cz/diskuse.asp?idDiskuse=A090521_84790_blogidnes&vlakno=32333271

0 0
možnosti
R

renek23

22. 5. 2009 9:11
Bláznivý nápad

Hm...Tak nelze vyloučit, že v Hongkongu nebo Singapuru, které vyvážejí snad 90% produkce, by to opravdu fungovalo. Problémem by bylo, kdyby tento nápad převzala podstatná část světa. Strašně by to podvázalo spotřebu. Nebylo by téměř pro koho vyrábět. Vyrábělo by se jen nejnutnější. Navíc rozdílná cena práce není primárně daná rozdílným zdaněním, ale rozdílnou životní úrovní danou historicky. V Irsku je cena práce vyšší než v ČR, přestože procentní míra zdanění práce je v Irsku nižší než v ČR. Zdanění spotřeby není opatření protikrizové, ale naopak prokrizové, krizi prohlubující.  Náboženství a ekonomie jsou dvě oblasti, v nichž i jinak velmi vzdělaní a inteligentní lidé jsou schopni věřit neskutečným ptákovinám.

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 5. 2009 9:21
Re: Bláznivý nápad

Proč myslíte? Celkové zdanění by klidně mohlo být stejné, jen by peníze šly jinudy. Objem zboží který by si lidé mohli koupit by zůstal stejný.

0 0
možnosti
RR

rezjir

22. 5. 2009 8:44
Sociální pojištění není

zdaněním, z toho stát nedostane ani kačku.

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 5. 2009 8:53
Re: Sociální pojištění není

E? Sociální pojištění je daň jak svoji výší (procento z příjmu bez ohledu na riziko a s malým ohledem na výši plnění), způsobem výběru i distribuce. Daň by to nebyla, kdyby sociální pojištění poskytovaly komerční pojišťovny na principu dobrovolnosti a na základě rizika a požadované výše a způsobu plnění :-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 5. 2009 8:14
Helejte, nejste vy nějakej pravičák?

Nepřímé daně... To budoucí vítěz voleb nikdy, NIKDY nedopustí!

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!