Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PeTaX

10. 2. 2012 10:29
Výtečně!

R^

0 0
možnosti

quoko

10. 2. 2012 9:40
Lidé si nemají možnost mezi sebou směňovat práci

To je nesmysl. práci si lidé mohou směňovat vždy. Spíš vidím problém v tom, co popisuje v diskusi Petr Hájek: rozkol mezi přirozeným právem a zákony. Přirozené právo - většinou nepsané by mělo být nad zákony. Přijímání dalších zákonů je škodlivé, spíš by se měla změnit ústava.

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

10. 2. 2012 10:12
Re: Lidé si nemají možnost mezi sebou směňovat práci

Faktem je, že i když pokračuje tisk peněz (kvantitativní uvolňování) je jich mezi lidmi málo (v EU a USA). ch mizí v investicích mimo tyto země. Důsledkem je stagnace spotřeby při rostoucí produktivitě, následkem je nezaměstnanost a další pokles spotřeby (peníze se k lidem dostávají prodejem práce). Doposud problém látaly dluhy, teď už jsou nadoraz.

Rozkol mezi právem a zákony je jinými slovy rozkol mezi objektivní realitou a zákony.

0 0
možnosti

Saša

10. 2. 2012 9:32
Nemohu nevzpomenout

na marxistickou definici práva, kterou do nás za mého mládí tlačili soudruzi "horem dolem":

Právo je vůle vládnoucí třídy povýšená na zákon.

Marx to řekl jako aforismus (moderně "bonmot"), ale jeho tupí papouškovači to pojali jako vědeckou pravdu a společenský zákon.

Jako aforismus je to ovšem skvělé a míra jeho pravdivosti je pozoruhodná.

3 0
možnosti

Ivo Vašíček

10. 2. 2012 8:41
Požadavky rozhořčených občanů (z pozvánky na sobotní protest

Jsme přesvědčeni, že vláda nehájí zájmy občanů. Připravuje zákony a rozhoduje ve prospěch nadnárodních korporací a úzkýc...h zájmových skupin.

Abychom zabránili dalšímu zneužívání moci proti občanům,požadujeme:

1)jednoznačné záruky, že ČR odstupuje od smlouvy ACTA. Aby se neopakovaly další pokusy omezovat svobodu na Internetu, požadujeme: 2)zákonné garance bránící svobodný Internet - přijetí internetové deklarace. Abychom zabránili vlivu zájmových skupin na legislativní a rozhodovací proces, požadujeme: 3)přijetí zákonů stanovujících povinnost otevřeného projednávání záměrů a smluv - otevřený stát. Abychom snížili neúnosnou míru korupce, požadujeme: 4) přijetí zákonů stanovujících povinnost otevřeného hospodaření politických stran, úřadů a všech organizací financovaných z veřejných rozpočtů – transparentní účty

2 0
možnosti

Saša

10. 2. 2012 9:44
Doporučuji Vám, abyste raději

navrhli konkrétní text doplnění čl. 13, čl. 17 a čl. 34 Listiny základních práv a svobod. Ne omezení či reformulaci, a doplnění o nové odstavce zahrnucící i internet.

Doplnění může být provedeno jen ústavním zákonem, tedy kvalifikovanou většinou. To bude těžké prosadit, ale možné to je (viz přímá volba presidenta a omezení imunity).

Jednodušší a stručně formulovaný cíl může snáze vést k úspěchu a jeho plody mohou být dalekosáhlé a dlouhodobé.

Korupci zatím nechte stranou, o té mele každý, tím výhodu na politickém trhu nezískáte. Stejně tak otevřené hospodaření politických stran, nechce stranou - útoků na svobodu internetu se to netýká (leda velmi zprostředkovaně) a příliš to zmobilisuje Vaše odpůrce v těchto politických stranách.

3 0
možnosti

krllo

9. 2. 2012 22:20
Slouží lidu, jak jinak.

;-(;-D

0 0
možnosti

praveverka

9. 2. 2012 20:52
Komu slouží politici?

1) sponzorům 2) sobě 3) příbuzným a přátelíčkům 4) své politické straně 5) občanům

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

9. 2. 2012 21:53
Re: Komu slouží politici?

1) sponzorům 2) sobě 3) příbuzným a přátelíčkům 4) své politické straně 5) USA 6) EU 7)občanům

0 0
možnosti

Větva

9. 2. 2012 20:17
...

...to je zajimave, jak každy očekava navod na řešeni.

Prostě nebat se a nezadlužovat. [>-]

0 0
možnosti

jan jakubech

9. 2. 2012 21:32
Re: ...

mě rozesmívá, jak na jedné straně politici a ekonomové vykřikují o utahování opasků, šetření a jak se lidé mají jako prasata v žitě a na druhé straně skučí, že největší hrozbou krize by bylo, kdyby banky přestaly lidem půjčovat peníze a že klesá spotřeba domácností.

půjčovat by se klidně mohlo, ale s tím, že věřitel by prostě nesl riziko, že dlužník nebude moct zaplatit a neměl právo se na něm čehokoliv domáhat. obchod s penězi by mělo být podnikání jako každé jiné.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

9. 2. 2012 20:15
Vcelku souhlas...

naskýtají se otázky: co se stane, když vzniknou zákony, které porušuje drtivá většina populace (např. zákony odvozené z ACTA, ale může to být cokoliv jiného? Co když narůstá rozdíl mezi kodifikovaným a přirozeným právem (tj. bude kriminalizováno něco, co ani občané s velmi vyvinutým svědomím vnímat, jako něco špatného)?

Změna ve volbách? Těžko - ti, co platí jsou tam stále, v pozadí, výměna loutek je může ohrozit maximálně tak, že dají přednost jednomu lobbyngu před jiným (např. - Zelení dají přednost lobbyngu ekofirem před ropnými kartely). Revoluce? To se jen na nespokojenosti lidí a za cenu mnoha obětí a období anarchie vyškrábou nahoru jiní ambiciózní s ostrými lokty - a z delšího pohledu bude situace stejná nebo horší. Tak co jiného?

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

9. 2. 2012 21:56
Re: Vcelku souhlas...

věřím, že Internet změní i politickou komunikaci, umožňuje efektivní přímou demokracii a důkladnou kontrolu veřejných výdajů

0 0
možnosti

kion121

9. 2. 2012 19:57
Karma

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!