Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

3. 2. 2010 20:23
A je to tu

Už někdy v průběhu minulého roku jsem se o Vašich textech bavil se známými a vyslovil jsem názor, že si vytváříte půdu pro politické angažmá. Samozřejmě jsem se nemýlil, akorát mi bylo záhadou, jak to chcete provést a musím říct, že spojení s Piráty považuju za tah skvělý až geniální. Malá strana, která zatím nemá nic než publicitu a slušný potenciál zabodovat u mladší generace. Česká PS navíc naštěstí není prolezlá různými levicovými humanrightisty jako některé západní protějšky.

 

Přemýšlel jsem dnes čistě náhodou o Paroubkovi a vajíčkách, které na něj létaly, což jsem vždy odsuzoval. Dnes jsem ale trochu změnil názor, Paroubek klidně zničí dnešní mladé generaci její budoucnost výměnou za vlastních 15 minut slávy. A nejenom on. Takže téma tu je a slušné. Dosud jsem volič SSO. Pokud se Vám ale podaří pevně chytit kormidlo a sehnat dobrou mapu, možná změním názor. R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 20:29
Re: A je to tu

Dík, tak do toho pojďte. Doimnívám se, že jsou zde vítáni všichni lidé s radikálními názory a nespoutaní se současným systémem.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

3. 2. 2010 11:26
Moc často

s Vámi nesouhlasím, tentokrát ano. Jen s tím rozdílem že spolu se zřízením herecké vládní šaškárny by bylo třeba zřídit pořádné koště co by smetlo současného impotentního a nenažraného státního molocha, přisátého na lidech produkujících skutečnou hodnotu. Raději dřív než později, protože jak učí historie, opožděné koště má tendenci nechat se vystřídat ráznou sekerou.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 13:19
Re: Moc často

dík. Změna nastane tehdy, až naštvanost vytvoří společný cíl.

0 0
možnosti
N

Nero

3. 2. 2010 9:56
Děkuji Vám za Výraz recyklované daně.

Chyběl mi vždy při vysvětlování druhým.Děkuji moc.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 9:59
Re: Děkuji Vám za Výraz recyklované daně.

Taky dík, za šíření myšlenek.

0 0
možnosti
LJ

LNKa

3. 2. 2010 9:47
To je sice hezké,

že píšete "zvolit do parlamentu management místo herců, kteří stále hrají.

Musí přijít managemet, který "zboří" všechny úřady a postaví je znovu."  To jistě, to si mnozí přejeme, ale JAK, se to udělá, KOHO tam dosadit a hlavně KDO to zařídí. (Dokud tohle nevymyslíme a nezrealizujeme, tak jenom zbytečně plýtváme adrenalinem.) Majitelé státu - pořád si myslím, že jsme to my všichni. Uhlobaroni (lobby) sice velký vlv mají, ale nevěřím, že oni jsou těmi vlastníky. I kdyby byli, nebudou se starat o dobrý chod státu, ale jen o jeho vydrancování. Jediné, co rozdává karty, jsou volby. Voliče ovlivňují nejvíce média a stav jejich peněženky.  Je třeba změnit veřejné mínění ( a tím oslabit rozhodování POUZE podle stavu peněženky), a to není jen tak. 

Třeba v rámci strachu z pandemie chřipky se to povedlo. Lidi měli větší strach z vakcíny než z chřipky.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 10:01
Re: To je sice hezké,

Už jsem se rozhodl, že nabídnu svoje služby. Našel jsem lidi s kteří už na tom pracují. Brzy to zveřejním.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

3. 2. 2010 6:13
Opet jste me dostal, skvely clanek!

Ivo, priznam se zcela nepokryte, ze me Vase clanky velmi bavi a obcas se I zasmeji Vasemu naprosto brilantnimu stylu ironie. Pisete skvele a tenhle clanek je pecka, vcetne doplnku a hlavne jeho zaveru. Vcera jsem mel velmi zajimavy pivni rozhovor se svym dobrym pritelem, Anglicanem, profesorem prednasejici na nekolika americkych vysokych skolaach v Praze, zijicim od roku 1991 v CR. Meli jsme debatu o alternativach v CR tedy ceska levice vs ceska pravice. (zamerne pisu ceska) a na to odpovedel "you have to select between two evils, right wing will sell country but socialist will it bankrupt. And bankcruptcy is worse." :)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 7:57
Re: Opet jste me dostal, skvely clanek!

Dík. Jsem přesvědčen, že to zvládnem.

0 0
možnosti
MV

aquavai

2. 2. 2010 23:08
Něco k tématu...

viz http://www.lupa.cz/clanky/korupce-v-cesku/

Tohle utnout, to bude oříšek. Je vůbec nějaká šance? Nebo opravdu bude nutný nejprve nějaký očistný krach toho "systému".

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 0:36
Re: Něco k tématu...

Je to popsáno přesně. Dnes už to je spíše divadlo. Lobysti se koncentrovali, a řídí prakticky vše, vždyť zhodili i vládu.

0 0
možnosti
M

MORAK

2. 2. 2010 21:18
Vrátím se k nadpisu

Komu patří stát ?  Kdo je to ta "vládnoucí elita"?   Není to Klaus, ani Topolánek nebo Paroubek.  Tito naši nejmocnější politici jsou jen dočasné figury s omezenou kompetencí.  Nejmocnější figury jsou nám většinou neznámé zahraniční osoby, kontrolující hlavní media a nejbohatší společnosti.  Tito lidé kontrolují informace, řídí jejich toky, manipulují s náladami společnosti a ničí neposlušné jedince pomlouvačnými kampaněmi. President Klaus je jen pozůstatkem relativně svobodného období po převratu 1989.  Podobnému politikovi už nebude dovoleno vyrůst.  Už tu budou jen Špidlové, Grossové, Topolánci, Nečasové, oba Sobotkové, Paroubci   a samozřejmě Kocábové a Džamily.[>-]

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 2. 2010 21:43
Re: Vrátím se k nadpisu

už jsem se včera rozhodl, že to tak nenechám (předtím jsem odpočíval s gravitací).

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 2. 2010 20:47
Doplněk

Napadlo mne po zveřejnění článku.

Politická strana outsorcing:

Najmete pár herců na politiky, nějaký výkonný management. Ty herce necháte každé čtyři roky blbnout ve volbách. Majitel firmy, vůbec nemusí být Čech.

0 0
možnosti
PO

POToole

2. 2. 2010 21:07
Re: Doplněk

Neni prave v tom ten nejvetsi problem? Nechci se nijak zastavat politiku, ale vzhledem k tomu, ze stat je slozka uzemni (navic v ramci EU uzemi malicke) a ekonomika je globalni, skutecne pravomoce nasich (a nejen nasich) politiku se smrstuji na smesne minimum - poplatky, davky a par dalsich. Zbytek hry je v soucasne dobe prakticky mimo ne. Moc statu (a to vsech) se pomalu ale jiste presouva uplne jinam - korporacim, ktere nemaji trvale uzemni vazby. Castecnou moc si udrzuji jen ty zeme, ktere jeste maji nerostne bohatstvi. Aby nekdo otocil malou zemi k prosperite, musel by si nejen najit originalni reseni a cestu, ale musel by se i odloucit od ostatnich. A navic, aby se tak opravdu stalo, musela by si vetsina obyvatel na cas utahnout opasky a opravdu maknout, s minimalnimi socialnimi vydaji. A to je utopie - nebo se snad mylim?

0 0
možnosti
LJ

LNKa

2. 2. 2010 20:40
Víme, že je to zlé, ale jak z toho ven?

Výměna managementu? No jistě, ta se děje více či méně po každých volbách. Ale je to jen obměna kdy "jeden je za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou". Změna systému? Jak, když to "managementu firmy"  - státu takto vyhovuje a majitelé rezignovaně souhlasí. Musí se změnit majitelé. Rozprášit všechny obyvatele ČR také není řešení. Musíme změnit majitele zevnitř. Pokud se změníme my a nebudeme skákat populistům na špek, nebudeme se prodávat za třicet korun poplatků, budeme vzdělanější, informovanější, budeme více domýšlet důsledky, budeme v sobě mít tolik morálky, aby pro nás jakákoli lež, nepoctivost (neřku-li mafiánství či alespoň tzv. "malá domů") pobouřila natolik, že to bude znamenat okamžitý odchod člověka z politiky, zákaz podnikání, soud apod. ........ a jiné a jiné ...... pokud tedy budeme sami lepší, budeme mít nárok i na lepší, zodpovědnější a kompetentnější politiky. 

Nebo má snad někdo jiný nápad? Sem s ním, protože k výše popsané změně je zatroleně dlouhá cesta.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 2. 2010 20:51
Re: Víme, že je to zlé, ale jak z toho ven?

Výše jsem vysvětlil. Musí se vyměnit management, ale vyhodit i herce ve volbách. Jediná cesta je zvolit do parlamentu management místo herců, kteří stále hrají.

Musí přijít managemet, který "zboří" všechny úřady a postaví je znovu.

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

2. 2. 2010 19:26
Souhlasím

Ano ekonomická situace je tragická a již ne příliš dlouho udržitelná. Dříve jsem se bál státního bankrotu, dnes už jsem si téměř jistý že přijde , a proto na něj jen čekám. Místy se snad dokonce i těším. Bude to doufám obroda ekonomického systému u nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!