Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

pidla

3. 11. 2009 15:53
Velice racionální úvaha,bohužel,

napadá mne vždy jediné , jsou takové krásné, velké, lidnaté snad i platící? trhy na východě....

0 0
možnosti
LM

lada222

3. 11. 2009 12:43
Neni to k tematu, ale to Vam sem proste musim dat:-)

,,Pickwickovsky kapitalismus'' - Cine nemame co zavidet - Jsme stale 2,5 x koncurenceschopnejsi, a to pri vyssich mzdach a lidstejsim systemu.

http://www.finmag.cz/clanek/14199/jak-na-devitiprocentni-rust/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 11. 2009 15:22
Re: Neni to k tematu, ale to Vam sem proste musim dat:-)

Odvozovat konkurenceschopnost od HDP na hlavu je zcela nesmyslné. Nemá to vůbec žádnou logiku. Tento údaj je ve vztahu ke konkurenceschopnosti zcela irelevantní. Všiml jsem si, že pan Kohout má s Čínou nějaký mentální problém, který je tak silný, že ho nutí k iracionalitám. i kdyby v Číně nechali chcípnout hlady pár set milionů vesničanů, jejich konkurenceschopnost se nezmění. Naopak implementace evropského socialistického systému by čínskou konkurenceschopnost snížila. Ostatně vliv EU postupně snižuje i naši globální konkurenceschopnost. Zatím čínská konkurenceschopnost roste a je to patrné jak z číselných údajů tak i z toho co můžeme vidět každý den kolem sebe.

0 0
možnosti
PN

burden

3. 11. 2009 10:35
karma

Pane Vašíček v poslední době jsem Vás moc nemusel a Vaše články mi začaly připadat dosti naivní. Zde jste ale trefil do černého. Kromě toho, co jste popsal dodejte soutěž v inflaci mezi USA a EU (EU již dává jasně najevo že poměr USD/EU<1,5 je pro ně nepřijatelný). Takže úspory půjdou do kytek a lidé, kteří mají úvěry a hypotéky si budou moci hodit opratě. Obávám se, že nejlepší investice je dnes do zbrojáku a několika střelných zbraní. Protože kriminalita bude narůstat a boj policie proti ní ztrácet efektivitu. To jsme to dopracovali.

0 0
možnosti
P

Pacific

2. 11. 2009 19:20
Realita

Bohuzel mate pravdu  v tom, ze  situace bude mnohem horsi a ke dnu, abychom se odrazili,  je stale jeste daleko. Navic s mnohymi bremeny se bude velice spatne odrazet.

0 0
možnosti

martin013

2. 11. 2009 19:16
Oživení

Zajímalo by mě, jestli by se tím "úžasným výrobkem nebo službou", mohl stát iPhone od Applu nebo Windows 7 od Microsoftu. Pokud vím, iPhone společně s iPodem si nevedou až tak špatně. Microsoft sice hlásí pokles o nějakých 18%, ale očekávání má do budoucnosti poměrně optimistická. Zřejmě jsou spojená právě s Win 7 a novými Office 2010. Sice to moc nesouvisí s naším státáním rozpočtem, ale nakousl jste to dále ve vašem textu. A co my? Co třeba diferencovat daně? Byl bych pro to, aby jakákoliv výroba produktu s vyšší přidanou hodnotou, byla daňově zvýhodněná. Mám totiž obavu, že jinak tu zaniknou obory, které už nikdy nevzkřísíme. Takto by se podpořili výrobci. To ostatní je všechno navíc. Musíme nejdřív něco PRODUKOVAT, aby bylo co rozdělovat.

0 0
možnosti