Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pragl

17. 2. 2011 0:56
ekonomická reforma

Na řešení výše uvedených problémů musí existovat nějaká cesta.Jedna z možností je ekonomická reforma popsaná zde : http://ekonomickareforma.cz/ormeggiare/index.html . Nabízí řešení většiny současných potíží a zdá se, že je to jeden z konceptů, které mají potenciál změnit svět..Doporučuji podrobně prostudovat i diskusi..R^R^R^

0 0
možnosti
PP

Petr PATRYK

17. 2. 2011 13:58
Re: ekonomická reforma

ProAlt? ProBoha!

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2011 23:13
Klienti sociálního systému se vlastně neliší

od těch, kdo žijí z výnosů majetku. V obou případech jim společnost přiznává nějaký nárok. O zásluhách přitom v obou případech není řeč. A kdyby obě skupiny byly připraveny o svůj zdroj příjmů, jistě by si našly nějakou práci, třeba za nízkou mzdu, takže by je tržní systém zase začal potřebovat. 

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

17. 2. 2011 0:09
Re: Klienti sociálního systému se vlastně neliší

To jste jen zopakoval banalitu,ze jedine realne pravo je pravo silnejsiho. Samozrejme jste pridal plno hlouposti, pokud nevidite rozdil, pujcte mi vasich nasetrenych 10 milionu na dvacet let, dekuji.

0 0
možnosti
PP

Petr PATRYK

16. 2. 2011 15:23
super

V clanku je spousta zajimavych myslenek.

1) Finanční kapitál potřebuje stále nové dlužníky. - vetsina Vasich clanku se nese v duchu samoregulace ruznych systemu. Nedomnivate se, ze i akumulace kapitalu u investoru, kteri nenajdou vhodne prilezitosti k investovani, podlehne samoregulaci? Zadluzovani tuto samoregulaci trochu oddalilo, ale neeliminovalo.

2) Sociální systém vytváří prostředí pro bohatnutí z kapitálových výnosů. - jake je tedy reseni? Nesouhlasite, ze dan z majetku je jakozto daneni uz jednou zdaneneho nemoralni a nesmyslna?

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

16. 2. 2011 13:55
ekonomika sociálních států je udržována v rovnovážném

stavu vratkém, kdy každé vychýlení spotřebovává stále více energie (peněz) na vrácení do původní polohy, jednoho dne však dojde k návratu do rovnovážné polohy stálé a bude to pěkný hukot. lidé se snaží přehnanou humánností přírodní síly obelstít, a myslím, že lidstvo bojuje proti něčemu, co jeho síly vysoce převyšuje -  a to jsou přírodní zákony. když se přemnoží krysy, vzrůstá jejich agresivita a velmi rychle se samy zredukují na rovnovážný stav, u lidí to probíhá podobně, akorát mnohem sofistikovaněji a v delších lhůtách. buď se nám podaří upustit ventil ven z planety, nebo si přetlak zregulujeme tady na zemi.

0 0
možnosti
L

lesicatko

16. 2. 2011 13:11
Výborné

Inak väčšinu myšlienok z Vašeho článku rozobera a vysvetĺuje Jan Keller v práci Tri socialne svety. Čítali ste to ? Ak ano, Váš názor na to ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!