Diskuse

Internet všem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

25. 3. 2010 9:14
tady se podporují akorát betonáři

a nákupčí zbraní v dárkovém balení :-/

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 3. 2010 20:57
Tak zrovna tady vyřeší všechno trh

Vždyť už dnes mají rychlý internet skoro všichni a za přijatelný peníz. Stát by měl dát dohromady internetové vládnutí, elektronické podpisy apod.

0 0
možnosti
JO

oneill

18. 3. 2010 22:42
Re: Tak zrovna tady vyřeší všechno trh

Přesně tak. Hlavně ten podpis by měl být zadarmo. Nemůže být přece dražší než občanka nebo papírové peníze. Je to jen soubor dlouhý pár set bytů. Jak to zadáte soukromé firmě, bude chtít miliony za nic.;-€

0 0
možnosti
K

karelgr

18. 3. 2010 19:00
no

je to sice realistické, užitěčné a sám u toho sedím i pár hodin denně.Ale děsí mě doba, kdy se nebude chodit do práce ani nikam jinam(skoro), vše se udělá přes síť.To nebude hezká doba.Nejspíš pak všichni vrostem do křesel.

Ale je to mimo mísu, jen tak na okraj.

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

18. 3. 2010 20:50
Re: no

Internet vám neumoní nahradit práci počítačem, ale maximalizuje váš pracovní výkon odstraněním potřeby lítat po úřadech a podobně. Budete mnohem efektivnější. Zakázky vám budou chodit on-line, vyřizovat vše budete on-line. Jediné, co zůstane, je logistika výrobků k zákazníkovy. Již dnes , než bych lítal po obchodech , zboží vyhledávám na internetu. Ušetří mi to spoustu času, který můžu investovat do práce. Internet umocňuje pořekadlo , čas jsou peníze.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

18. 3. 2010 18:17
:)

Tentokrat nemohu souhlasit. Mam jiste zasady, proste nic neni zadarmo, ani internet, ani MHD, i kdyz by to mozna mohlo pomoci dobre veci, v pripade MHD zdarma mene aut v kolonach vetsich mest a cistsi vzduch. V pripade pevneho pripojeni je treba drat dovest az do domu (zemnim kabelem znacne nakladna zalezitost v zastavene oblasti) , v pripade bezdratu jsou treba anteny a to stoji penize za porizeni a montaz a levne to take neni. Navic mam obamu, ze pokud by akci "Internet zdarma" organizoval stat, dopadlo by to znovu tak, ze naklady by byly trikrat vyssi, nez od trznich subjektu. Srovnejme situaci s mobilnimi telefony, v rannych dobach to byla take draha zabava, ale trh zafungoval a dnes ma mobil temer kazdy, nekdo i dva.

Podivejte se na byvaly "Cesky telecom", maji zasitovano temer vsude, presto jejich cenova politika misty neni schopna konkurovat pruznejsim mistnim komercnim subjektum. To konkurence tlaci ceny dolu.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 19:01
Re: :)

To je rozdíl mezi vizemi a realitou. V realitě není možné nezaměstnané "odpařit". Nicméně, už jsem to zde uváděl, není "internet zadara" cíl, ale prostředek. Patří do řešení dle čínského přísloví: "Nedávej chudému rybu, ale nauč ho chytat ryby."

0 0
možnosti
ZH

Zani

18. 3. 2010 17:44
ale co pak s telecomem ?

Jsem spíše odpůrce dotací, ale plošné, bezdrátové připojení po celé republice by bylo fajn.  Má to ale několik háčků.  Za prvé by to stavěla nějaká firma, která se svými zaměstnanci, ( ge. ředitel a účetní), doposud natáhla tak leda šňůry na prádlo.Za druhé, stálo by to tudíž víc než Temelín. A za třetí, co by dělal Telecom a spol? Všichni by jsme používali Skype. :). Teď  Vážně, pokud by se to dalo zavést za rozumnou cenu, proč ne. Mohlo by to být omezený na 3 GB, aby  to nezneužívala malá skupinka lidí, pro nekonečné stahování čehokoliv.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 17:52
Re: ale co pak s telecomem ?

Neřeším to jako zásadní téma, je to spíše z nabídky možných opatření.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

18. 3. 2010 17:15
nesouhlas

dotování ČEHOKOLIV je mi proti srsti a ač příznivec internetu, počítačů... jsem proti. Jistě je to lepší než dodotvat jiné nesmysly ale i tato dotace ničí normální trh a někdo na to prostě doplatí aniž by za to mohl. Každá dotace je diskriminace. I pozitivní diskriminace je diskriminace a povede to k tomu že firmy v IT "změknou" a budou sát ze státu .... Cítím z toho stranický pohled. Nic víc. Sorry.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 17:34
Re: nesouhlas

Já to chápu, jsem však realista. Nežijeme ve vakuu.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

18. 3. 2010 16:49
a takhle se mylite casto

"Když jsem poprvé četl o tom, že ve Finsku uzákonili právo na připojení

k internetu, připadlo mi to jako další socialistitický nesmysl."

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 16:59
Re: a takhle se mylite casto

Možná jsem i člověk :-)

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

18. 3. 2010 16:48
souhlas...

jen jste zapomnel asi na nejvetsi brzdu u nas - aby stat mohl kvalitne zavest e-urady a udelal je pouzitelne lidem, mel by ZDARMA vystavovat obcanum elektronicky podpis. Bez kvalitni autentifikace nemuze e-sprava fungovat. Zde je jedna z chyb, ze to stat dal soukrome firme. Mel zridit statni CA a podpisy vydavat. Myslim, ze agenda s tim spojena by se vratila prave v usetreni papirovani a lidem v obihani uradu.

Nevim, jake jsou soucasne ceny, ale pred par lety byl 800 / rocne za el. podpis a pak refresh 500 rocne. Coz je je dost na to, aby to lidi "jen tak" dali. A kdyz se to nezacne masivneji pouzivat, nebude takova potreba internetu pro statni spravu, neusetri se na de-papirovani.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 16:58
Re: souhlas...

Ano

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 3. 2010 15:19
Právo na internet

je trochu síla, ale dokážu si představit, že by ve větších obcích stát pomáhal s budováním veřejných wifi.

-

Právo na internet na samotě u lesa je IMHO ptákovina.

0 0
možnosti
S

statečný

18. 3. 2010 15:49
Re: Právo na internet

8-o8-o správný demokratRv snad né občanskýRv

0 0
možnosti
W

Wolf778

18. 3. 2010 14:33
Proč jen internet?

Zvláštní - takže internet budeme dotovat, (mobilní) telefony necháme být a z dálnic budeme rejžovat? Pokud by stát platil pevnou částku přímo poskytovatelům, tak věřím, že ti by se opravdu rychle "přizpůsobili", rozuměj zdražili by svoje služby. Internet se dá pořídit podle lokality za cenu od 200 do 700 Kč/měsíčně. Nemyslím, že by zrovna tato částka brzdila rozvoj internetu v tom smyslu, že si to nějaká statisticky významná část domácností nemůže dovolit.

 

Naopak existuje celá řada výmluvných příkladů, kdy se stát s*re do podpory IT tím nejhorším možným způsobem - viz INDOŠ, projekt Bezdrátová Praha apod. Kromě toho tu máme snahy o cenzuru internetu v různém stádiu realizace. Dej státu prst a sežere ti ruku i s kusem ramene. Sorry, ale jestliže chceme svobodný internet, tak nemůžeme chtít po státu, aby nám ho platil. Palec dolů.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 14:40
Re: Proč jen internet?

Jsem si vědom těchto rizik. V teoretickém ideálu bych zrušil všechny služby státu mimo obranu a právo. Žijeme však v realitě demokratického socialismu. Pro mne je internet všem jen možným prostředkem. Není to nic, co bych považoval za zásadní. Jsem však pragmatik a umím "počítat". Rozhodoval bych se až na základě konkrétní a věcné analýzy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!