Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brejlička123

15. 1. 2010 13:56
Poděkování za články

Díky za Vaše články pane Vašíčku. Moc mně obohatily.

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 1. 2010 1:07
To tedy znamená, že sociální systém a drahá práce

není překážkou a že za situaci můžou vrcholoví manažeři, kteří nedělají dobře svou práci?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 1. 2010 9:13
Re: To tedy znamená, že sociální systém a drahá práce

Podmínky, které vytváří stát mohou minimálně ovlivnit. Proto mnozí své výroby stěhují do Indie, do Číny atp. tedy tam, kde lze vyrábět úspěšněji. Když jsem jedné velké české oděvní firmě říkal, že pokud výrobu nepřestěhují tak do tří let zkrachují, nevěřili mi. To lze tedy chápat jako manažerské selhání, jenže pro ně bylo nepředstavitelné propustit pár tisíc lidí. Teď už je to jasné téměř každému a proto se děje, to co se děje.

0 0
možnosti
J

Jack777

11. 1. 2010 21:58
...

To, že jejich ekonomika se skokem zlepšuje, je asi celkem logický ne? :-). Ze začátku z pozice rozvojový země, to jde asi rychle a ten skok je znatelnější, mají velký rezervy. Ale např. Japonská ekonomika už takovým skokem neroste, protože je už na dost vysoký úrovni. Stejně tak USA, tam se dá spíš předpokládat, že to půjde dolů...

Tak jako tak myslím, že čínská ekonomika je stále ještě dost dole....já bych nechválil den před večerem....:-)

P. S.

Já bych zcela vážně do číny chtěl na nějaký čas (nebo do japonska či thajska). Nakonec jsem volil Austrálii, protože ve výše zmiňovaných jsem nenašel, že by nabízely jazykový kurzy s možností přívýdělku někde na brigádě :-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 1. 2010 22:23
Re: ...

Logický to je, nicméně hodně nepříjemný. Různá hodnocení HDP na hlavu, nízká životní úroveň většiny atp. mají pouze propagandistický (politický) význam. Z ekonomického hlediska jsou to spíše špatné zprávy pro nás. Když jsou na tom tak bídně a drtí nás, jak to bude vypadat až se trochu zlepší? Austrálie se krize prakticky nedotkla. V Číně ke konci roku vzrostla poptávka po lidech (kvalifikovaných). Finanční aspekty krize (prasknutí hypotéční bubliny) jsou jen důsledkem zcela zásadních změn na světových trzích, ty bubliny je pouze na chvíli zakrývaly. USA už podobným problémům čelily na zač. 70tých let, tehdy je drtilo Německo a Japonsko, vyřešili to zrušením Brenttwodských dohod (garance USD zlatem) a přinucením Německa a Japonska k revalvaci (posilování Německa zastavili také sociální demokraté zvyšováním komfortu sociálního státu). V Číňě však USA své základny nemají.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 1. 2010 15:17
Další typická ukázka

http://ekonomika.ihned.cz/c1-39809790-potvrzeno-era-usa-konci-nejvetsi-automobilovy-trh-sveta-je-v-cine

Autor článku uvádí, že poptávka po autech v Číně vzrostla díky vládním opatřením, ale neuvedl jakým. To, že Obama vyhodil nesmyslně několik miliard na šrotovné jasi zamlčel. Podle mých informací (bohužel se mi je nepodařilo nezávisle ověřit) od lidí žijících v Číně, spočívala podpora prodeje aut ve snížení sazby DPH z 45% na 41%. Dokážete si představit o kolik vzrostly jejich daňové příjmy? A kdo je zaplatil?

0 0
možnosti
LU

pidla

11. 1. 2010 12:55
Je to logické,

jsou  pracovití. My mnozí nejsme, kecáme o nezaměstnanosti, ale lidi nechtějí pracovat, chtějí jen být zaměstnaní a dostávat peníze, nechtějí myslet, sami něco tvořit, chtějí , aby Někdo Něco vymyslel, aby nebyla nezaměstnanost.

0 0
možnosti
I

IJNovak

11. 1. 2010 12:01
Hledat Řešení krize, odpovědnost týmů

Kdy se v ČR budeme zabývat řešením a hledat východiska, ztrácíme  pozice v EU s levnou montovnou, co dělat, když Zelení protahují stav.povolení, oddalují stavby pro spory s ČR, průtah Prahy sever je důsledek vydírání!!!

0 0
možnosti
P

praveverka

11. 1. 2010 11:53
Čínští soudruzi konečně

poznali výhody volného trhu a svobodného podnikání. Jediný kdo se toho bojí jsou západní podnikatelé, kteří nestíhají konkurovat. Jako spotřebitel vydělám.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 1. 2010 12:24
Re: Čínští soudruzi konečně

To máte pravdu, ovšem zapomínáte na zaměstnace, kteří díky tomuto jevu přicházejí o práci.

0 0
možnosti
I

IJNovak

11. 1. 2010 11:09
Tak jako Čína utratí své USD přebytky na vl.rozvoj

ČR musí udělat totéž: rozvinout svoji zem o D-O-L, díla hydrologické stability, ETE + další NEKSy, kontrolovat strategické odvětví (vodu, teplo, petrochemii,  plyn, elektřinu, odpadky, uhlí,,) a musí se vzdát populistů! Korupčníky do basy jako v Číně, jinak si sáhneme na hluboké dno rozvratu ekonomiky, poté rabování a chaos, bojůvky, vyjímečný stav s předáním moci nadnárodní správě!!!

Měna Kč =kontrola oběživa a jeho získání, procesy a ...............!!!

Demokracie končí v ČR r.2011! Tuhý záchranný proces uprostřed EU!

Proč takový krutý konec? Byli jsme tolerantní ke zločinu u moci v PSP, VláděČR, státních institucích, justici, prostě všude!!!   Čína to ví a zločin trestá i trestem smrti!  ČR jej toleruje, protože ji zločin i někde ovládá!!!!

0 0
možnosti
MV

Martin V

11. 1. 2010 6:49
Skvělé!

Stát s miliardou obyvatel, toho vyprodukoval více než stát s desetkrát menším množstvím obyvatel.

Co Číňané dělají špatně?;-)

Pave autore, najděte si na internetu repotráž z nějaké čínské továrny...Rv

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

11. 1. 2010 8:20
Re: Skvělé!

Zde http://www.bunniestudios.com/blog je blog americkeho inzenyra (puvodem etnicky Cinan) ktery v Senzenu dohlizi na vyrobu nejake elektronicke hracky. Vetsina blogu je sice o elektronice ale jsou tam i reportaze z mesta a jak to funguje ve velkych tovarnach.

0 0
možnosti

lost

11. 1. 2010 3:58
no jo... zase ekonom

rychle odepsat lidská práva , nejlépe i s havlem a dalajlámou . jenže kultura je základem všeho . kultura je schopnost přežití , ve všech dobách a podmínkách (izrael). ..... tak si to rozmyslete

nihau-ma:-)

0 0
možnosti
M

maxas

11. 1. 2010 4:50
Re: no jo... zase ekonom

Určitý problém ovšem spočívá v tom, že kultury se nikdo nenají a jedině ekonomika je rozhodující. Sionismus měl a má významnou úlohu především v otázce ekonomického přežití židovského etnika a rozhodně se osvědčil právě v této oblasti. Jinak by byl k ničemu. Pánové Havel a Dalajláma také nikoho nenakrmí a ani se o to nikdy nesnažili.  Lidská práva jsou momentálně záležitost, která znemožňuje řešení některých společenských problémů (romský, imigrační atd.) , jsou přežitkem a pro budoucnost euroatlantické civilizace představují velkou hrozbu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!