Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Helena1

13. 10. 2008 12:30
A nyní trochu humoru...

Za všechno může Klaus....

(A jedině Paroubek to může dát do pořádku)

0 0
možnosti
AH

alex hart

13. 10. 2008 12:51
Re: A nyní trochu humoru...

no to nepochybně...:-)

0 0
možnosti
AH

alex hart

13. 10. 2008 10:18
Trocha logiky, pane autore,

by neškodila.

Píšete, že na oteplování, či ochlazování Země má vliv odpařování vody. To je samozřejmě v delším časovém horizontu nesmysl. To může mít jen dočasný vliv a zpomalovat rychlost probíhající změny, protože ta odpařená voda zůstává v atmosféře Země včetně té akumulované energie výparného tepla a tato energie se samozřejmě  opakovaně účastní atmosférických jevů (viz notoricky známý koloběh vody a zákon o zachování energie).

.

Pokud tedy má něco zásadní vliv na celkové oteplování  Země, je to především kvazistacionární rovnováha mezi veškerou energií přijatou (především ze Slunce a z jaderných reakcí uvnitř Země) a energií vyzářenou do kosmu.

A na to má vliv celá dlouhá řada faktorů: zářivý výkon slunce, vzdálenost Země Slunce, odrazivost i pohltivost povrchu zemské atmosféry a zemského povrchu, skleníkový efekt, zásoby polárního ledu, vegeteční pokryv Země, podíl pouští, měst a neporostlých ploch na povrchu Země, atd. V těchto souvislostech především je třeba na věc nahlížet.

0 0
možnosti
X

xs123

13. 10. 2008 8:57
Nazdar.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!