Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Agatha Christie

11. 1. 2011 17:08
Velmi zajímavý článek,

poněkud smutná budoucnost. Karma. R^

0 0
možnosti
R

realateista

11. 1. 2011 12:44
Nový řád nastupuje

Autor píše "Globalizace práce přinesla užitek všem". To samozřejmě není pravda. Globalizace přinesla užitek především globálnímu kapitálu, který do nás před lety přes prolhaná média hustil, že vše je v pořádku, že jde o normální přirozený proces, což opakoval např. všeználek Klaus.

Výhledově jde o nebezpečnou tendenci, která nakonec možná povede ke 3.válce, která skutečně už bude světová.

Až se bude řezat Čína a INDIE s USA a Ruskem , půjdou oběti do miliard.

Zřejmě právě "to se chce", nový živočišný druh "světové elity" se hlásí o svůj životní prostor neomezených možností. Už brzy díky umělé inteligenci a totální automatizaci nebudou ten "špinavý smradlavý" plebs potřebovat. Proč by tady měl zaclánět a ničit svými potřebami svět? Je na čase se ho zbavit a vybudovat krásný čistý svět nové elity.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 1. 2011 13:04
Re: Nový řád nastupuje

Globální kapitál na globalizaci zajisté bohatne (možná i nejvíce bohatne, to je otázka výpočtu), nicméně přínos z toho mají i ostatní. Zájmy kapitálu jsou samozřejmě jiné než zájmy lidí. Lidé ani kapitál globalizaci nezpůsobují, ta je následkem technologického vývoje. Kapitál i lidé se tomu přizpůsobují a dle možností toho využívají. Kapitál byl v přizpůsobování rychlejší a má k tomu více prostředků.

0 0
možnosti
G

G_G

11. 1. 2011 11:17
Afrika :-)

A až se srovna uroven Asie na dnešní Evropy  tak se  bude vyrabet v africe. Až nebude levnejší pracovní síla něž je automatická výroba, přejde se na plně automatizovanou výrobu. Lidé pracujicí v službach, automatizaci a lide co vlastni zdroje se budou mit stejně a zbytek bude na potpoře(nebo bude zlikvidován) nebo změni kvalifikaci. Scela přirozeny vývoj podle mě :-) přesně podle adaptivních algoritmů DNA lidstva (života) :-D

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

11. 1. 2011 12:05
Re: Afrika :-)

Afrika bude mít problém pořád. Číňané se už pár let snaží výrobu přenášet do Afriky, ale narážejí na genetické limity obyvatel. Teď je otázkou rychlost technologického vývoje. Myslím, že se automatická výroba prosadí dříve, než dojde k využití globálně disponibilní pracovní síly. Ano je to vývoj.

0 0
možnosti
K

KJV

11. 1. 2011 9:20
Neúspěch kapitlismu je již zřejmý

Ano, p. Vašíčku, nastínil jste konečný neúspěch kapitalismu volného trhu a globalizace. Protože lidé nejsou jen ovce, dříve či později přijdou na řadu další experimenty s plánovanou ekonomikou a autoritativními vládami (samozřejmě zase neúspěšné). Řešení pro lidstvo zaměřené materiálně a egoisticky prostě žádné není. Problém budou řešit vyšší síly než jsou jen lidské a to ku prospěchu nesobeckých lidí, schopných projevovat obětavost a lásku k bližnímu.

0 0
možnosti
MU

HempValley

11. 1. 2011 11:04
Re: Neúspěch kapitlismu je již zřejmý

Prijde me to velmi sobecky a alibisticky, spolehat se, ze se to vyresi nejakou "Vyssi moci".. Vas obrat ze nesobecti, milujici lide budou spaseni, zatimco egoisticti maniaci pujdou do pekla me pripomina jednu velmi znamou a velmi tlustou pohadkovou knizku, ve ktere hl.hrdina na konci umira a nadchazi "hepyend" (apokalypsa)..

Muzeme (sobecky a egoisticky) rict, ze to se nikdy nestalo, tak neni zadna premisa, ze tak v blizke dobe bude.. Ano dokazu si predstavit, dokonce sam verim v "deus ex machina", bohuzel ten racionalni zmanipulovanej bastich ve me se priklani k p.Vasickovu nazoru, ze nase problemy se jednoduse vyresi velkou valkou (aneb zvysenim hodnoty jednotliveho lidskeho zivota) a pojede se zase odznova.

Presto, nadeje neumira, verim v lidi, ze se vzpamatuji (resp. budou vzpamatováni) a dopadne to tak,jak vse dopadnout ma. A kdyby tomu pomohla jakakoliv Vyssi moc, aspon bysme se naucili neco novyho :-)

Lidi si preji nebyt otroky,bohuzel vetsina ani nevi kdo je jejich otrokar..

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

11. 1. 2011 8:37
nechte to koňovi, ten má větší hlavu

v podstatě si myslím, že problém lze vyřešit genrálním škrtnutém všech dluhů - čas od času, aby to globální imperialisty příliš nebolelo

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

11. 1. 2011 8:35
Výborně!

Perfektní. Ten termín "Globalizace čínské životní úrovně" je trefný. A dovolím si odhadnout, že bude použit jako krásná politická fráze.

0 0
možnosti