Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

mfdnes-bulvar

5. 1. 2010 13:18
jezis to jsou ale blaboly

0 0
možnosti
K

kaktusak

4. 1. 2010 20:17
Klesne kurs Eura

na reálnější úroveň, vývoz se zlevní, dovoz prodraží, výroba v Evropě bude podpořena. Ani Čína není odolná růstu byrokracie, i Číňani budou časem chtít lepší sociální zabezpečení.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

5. 1. 2010 4:47
Re: Klesne kurs Eura

Čína naštěstí není demokratická (a snad ani v dohledných desetiletích nebude), což ten růst byrokracie přeci jen zbrzdí, protože nikdo nemusí kupovat voliče a může se dělat efektivní politika.

0 0
možnosti
PN

burden

4. 1. 2010 12:22
skanzen Evropa

Oni ti bohatí číňané budou rádi jezdit do pro ně exotického skanzenu Evropa, podívat se na katedrálu svatého Víta v Praze, přeletět do Paříže a večer se podívat do Moulen Rougue a další den se smočit v moři v Řecku a potom se podívat do Vatikánu. Přitom zde nechají nějaký ubohý groš, ze kterého krásně přežijem. A potom odletí domů ke strojům makat.

0 0
možnosti
LK

liuk

3. 1. 2010 12:37
Kvartér

Ono se pořád zapomíná, že se neprodávají jen výrobky, ale i služby. A Západ na své území koncentruje ty nejdůležitější řídící, rozhodovací, finanční, kapitálové služby, bez kterých by prostě poměrně rychlý růst životní úrovně a technologií na globálních periferiích nebyl možný.

On když ten Číňan vypěstuje zrnko rýže, tak by ho bez těch služeb Evropanovi neprodal. General Mills by to od něj nevykupovalo, Maersk by to sem neozdvezl a Tesco by to v Evropě neprodalo.

Díky těmhle ekonomickým sektorům, jejichž výkon má velmi rychlý světový dosah, jsou také hlavní neprůmyslová města Západu tak ohromně bohatá (Washington 100 tis. dolarů na obyvatele, Vnitřní Londýn - 80 tis.). Globální produkční řetězce a nová mezinárodní dělba práce se bez nich neobejde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!