Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

3. 2. 2012 10:03
Bezpochyby budou následovat nevídaně bizarní záležitosti

...jako když čínští vězni hrají pro své dozorce hry / virtuální střílečky

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

2. 2. 2012 21:51
Takže Matrix?

90% lidstva bude připojena na drát , sondu a odpad aby se minimalizovali náklady na jejich životy? je to takové lidštější a nějaké využití se najde. Třeba budou v tranzu šlapat v kole a vyrábět si na to elektřinu? Kdyby byli všichni lidé chytří a umělecky založení tak bych to tak tragicky neviděl ale už dnes je tu takový malý zádrhel . Za fyzickou dřinu je většinou bída s nouzí a ta práce, která pro manuálně pracující vypadá jako zábava, je hodnocena daleko lépe. To do sebe moc nepasuje.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

1. 2. 2012 16:37
To se mýlíte,

generační konflikt nevychází z nějakého sporu o internet, ale z toho, že podvodníci a zloději, kteří ovládli tento stát zlomili páteř generaci 90. let a implantovali jí svůj kriminálnický žebříček hodnot, generace, která vyrůstala ve společnosti, která oslavovala a propagovala čestnost, poctivost a pracovitost místo podvodu, zlodějství a arogance toto myšlení mladých s pravicí vymytými mozky samozřejmě nechápe a touto generací oprávněně pohrdá.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 16:42
Re: To se mýlíte,

Doufám, že se mýlíte vy. Pohrdáním si nepomůžete, budoucnost bude utvářet mladá generace, nikoliv důchodci.

4 0
možnosti
K

KJV

1. 2. 2012 13:56
Není to spíše slepá ulička?

Pane Vašíček, trend této civilizace jak jej popisujete má jeden velmi nebezpečný rys. Jedná se o ztrátu soběstačnosti a vznik závislosti  nejen jednotlivců, ale i regionů, států a svazků států. Tím se stává stabilita tohoto světa čím dál zranitelnější. Jen se podívejte, jak se již projevuje závislost světa na energiích, na přepravě obrovského množství surovin, potravin, zboží a.t.d, na el. energii, jejíž výpadek naprosto paralizuje obrovské oblasti a.j.  Stane-li se svět závislý na internetu, toto riziko se velmi zvýší. Výpadek internetu, který může způsobit řada vlivů od extrémů slunce, přes výpadky energie až po sabotáže hackerů. Není tento technický vývoj spíše slepou uličkou?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 15:31
Re: Není to spíše slepá ulička?

Současný stav je možné kritizovat, ale je nutné si přiznat, že bez něj by na Zemi nežilo 7miliard lidí. Internet je fenomín podobně jako seriová výroba. Domnívám se, že povede i k poklesu přepravy. Lidé budou pracovat více z domova, zboží bude mít lepší logistiku. Závislost na energii a informacích měl člověk vždy. V případě eskalace rizik je to vždy pouze návrat k předchozímu stavu.

Jsem přesvědčen že smyslem lidské existence je být prostředkem stvoření Vesmíru, cesta vede přes kyborgizaci.

3 0
možnosti

martin013

1. 2. 2012 12:52
Práce

Myslím, že se celkem zajímám o nové technologie, internet, mobilní komunikace, sociální sítě, není mi cizí blogování, tvorba www stránek, počítačová grafika atd..U vaší myšlenky přesunu práce "z průmyslu na internet" bych se však pozastavil.Přesněji, uvítal bych, kdybyste ji rozvedl.Vezmu-li v úvahu současný stav, nevypadá to zatím na opravdu masivní přesun lidí "do práce" na internet, pro internet nebo prostřednictvím internetu.Je tu jistě skupina vývojářů, programátorů, grafiků, kodérů a dalších, nemalá skupina marketingových mágů, reklamních tvůrců, obchodníků, bankéřů atd., a také skupina lidí zajišťujících infrastrukturu, t.j.techniků, hw specialistů atd..No a kdo dál?Opravdu myslíte, že výhledově bude internet živit masivně rozhodující část práce schopné populace?V jakých formách a profesích?Abyste mi rozumněl.Já vaši myšlenku v zásadě neodmítám jako neuskutečnitelnou, jen mě možná vlastní představivost omezuje v tom, jak, kdo, co, za kolik a tak.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 13:10
Re: Práce

Prognozy, že průmysl dopadne podobně jako zemědělství (bude zaměstnávat 3% pracujících) jsou celkem jednoznačné. Je tedy přirozené, že lidi budou asi dělat něco jiného. A nic jiného než ICT (jehož jádrem je Internet) zde nevidím. Snažím se hledat analogie v rozvoji průmyslu, v osmnáctém století byla také obtížná představa o tom, jak se stane rozhodujícím zaměstnavatelem průmysl. Já si myslím (tušení), že se hodně rozvine i zábava a například filmy se stanou naprostoi nezajímavými. Nahradí je interaktivní zábava. Už dnešní generace tráví hraním on-line her více času než sledováním filmů. A to jsou ty hry naprosto primitivní. Očekávám rozšíření simulace reality. předpokládám, že se změní i politika - zastupitelská demokracie bude stále více vytlačována přímou demokracií s využitím Internetu. Obchod přejde na Internet kompletně.

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

1. 2. 2012 12:39
Vcelku souhlasim....

snad ne jen s tim "vetsina prace bude pres internet". Tam samozrejme bude spousta prace administrativni, komnikacni, planovaci... ale realnou vyrobu samozrejme nikdo nenahradi.

A pak se polozi ona otazka, kolik tech lidi pracujicich na internetu je skutecne nezbytnych a kolik se jen prizivuje na tech, co vyrabi realne veci (stejne, jako dnes vydavatele a autorske svazy parazituji na autorech). A dostaneme se do stejneho stavu: neni prace.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 12:44
Re: Vcelku souhlasim....

V osmnáctém století takhle také mudrovali o "reálné produkci na poli". Auta a letadla byly hračky pro zbohatlíky, tehdy také nikoho nenapadlo, že by mohl být v nějaké zemi hlavním zaměstnavatelem automobilový průmysl.

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

1. 2. 2012 11:46
Svobodný internet?

Jenom jestli se nepletete. Inetnet nevznikl sám od sebe, všechno na něm někomu patří a jeho fungování může někdo velmi snadno zlikvidovat. O Facebooku ani nemluvě - tam přece registrací dáváte tomu někomu souhlas s nakládáním s vašimi daty. Možná tušíte, kdo je ten někdo - ale "mladá generace" to tedy rozhodně není. Jestli ta "mladá generace" nežije tak trošku miomo realitu.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 12:41
Re: Svobodný internet?

průmysl také nevznikl sám od sebe. Nastupující éra Internetu s vlastnictvím příliš nesouvisí. Tedy souvisí pouze v tom, že si společnost k obrazu svému přetvoří lidé kteří ho používají jako výrobní prostředek. Je celkem lhostejné zda jsou vlastníky firem nebo dodavateli individuální práce. Průmysl patří minulému století.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

1. 2. 2012 11:41
Generační konflikt?

S článkem celkem souhlasím, až na ten generační konflikt. Mně je sice teprve 68, takže jsem o něco mladší, než uvedená pavlačová důchodkyně, ale na rozdíl od ní nejsem dementní.

Zde je na místě ocitovat V+W: "Narodil-li se někdo hloupým, k stáru stává se blbým."

A asi tochu nepřesně: "Znám dost sedmdesátiletých mladíků, ale také těch dvacetiletých starců, kteří tu už sedmdesát let nemají co dělat."

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 12:45
Re: Generační konflikt?

Ano, internetová generace není jen o věku, je spíše o mentalitě.

1 0
možnosti
ST

self tomato

1. 2. 2012 11:29
... když byla dnešní vládnoucí generace mladší ...

Vrátím-li se o 25 let nazpět, jezdili jsme na "černé trhy" kupovat hudební nahrávky na originálních nosičích, protože v běžné obchodní síti nebylo takřka nic, nebo bylo, ale jen v počtu několika kusů, tj. pro známé. To byl i důvod, proč jsme si "nesehantelné nahrávky" kopírovali (vlastními silami) na mg. pásky a kazety - výsledná kvalita byla často na hranici poslouchatelnosti.

Dnes je to veselejší. Stáhnete si takřka (krom nákladů na internetové připojení) zdarma krátce po premiéře film, který vás zajímá (v dobré kvalitě), případně (nejpozději pár dní po edici CD) hudební nahrávku čehokoli (též v dobré kvalitě). Často lze stáhnout i booklet. Koho zajímá, že s tím autor nesouhlasí. Když si koupím kancelářský papír, nebo prázdná DVD (abych si zazálohoval vlastní fotky), platím v ceně média (ale i tiskárny a snad i toneru) poplatky za autorská práva, a taky nikoho nezajímá, že se mi to nelíbí.

Jasně že to není v pořádku. Ale celý ten system je tak pokřivený, že už ho nikdo nesrovná.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2012 12:38
Re: ... když byla dnešní vládnoucí generace mladší ...

CD a DVD brzy pčestanou existovat, ten formát ztratí smysl.

0 0
možnosti
JR

kristusek21

1. 2. 2012 11:04
Zvláštní je, že každý argumentuje

jen vydavatelskými firmami, ale nikdo autory, zejména u hudby. Nezlobte se, ale pokud investuju čas, talent a nezřídka i peníze do natočení desky, aby si ji pak každý pod záminkou "svobody" zadarmo stáhl, taky nebudu nadšený. A argument "dělají to všichni" rozhodně obstát nemůže.

Ano, nosiče jsou předražené (o obludnosti jménem OSA snad ani mluvit nebudeme), ale i to je důsledkem stahování. Ano, vydavatelské firmy si navykly mít vysoké zisky, ale i to vede ke zvyšování cen nosičů.

Za všechno se platí. Když něco chci, musím zaplatit. A pokud nějaký megaupload nabízí stahování zdarma a vydělává díky tomu stovky milionů dolarů, pak se od vydavatelských firem liší jen tím, že narozdíl od nich do toho nemusí nic investovat.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

1. 2. 2012 11:31
Re: Zvláštní je, že každý argumentuje

Však také autoři a interpreti až na výjimky nekřičí. Celý problém kolem nelegálního šíření audiovizuálních děl vznikl právě vinou nenažrané cenové politiky vydavatelů. Už ve středověku platila poučka, že lépe než udělat jeden hrnec za 500 je lepší udělat jich 10 za 50. Protože tam je jistota, že se prodají.

Všechny filmy, které kdy běžely v TV, si mohl každý nahrát. Aĺe protože domácností, kde TV není, spočítáte na prstech jedné ruky, tak vlastně všichni uhradili v poplatcích za TV autorské honoráře tvůrců. Tzn. poskytnout zdarma svoji náhrávku díla z TV jinému, který má též TV (a tudíž na honorář přispěl), není nelegální.

Ještě mi vysvětlete, jak může mít "nějaký megaupload" zisky stamilionů dolarů, když, jak píšete, nabízí stahování zdarma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!